On the move ;)

2010-08-31 @ 23:04:46

Det känns som om jag aldrig är hemma längre.. Nu när skolan börjat så åker man hemifrån tidigt och sen är det träningar på diverse platser, vänner att umgås med, helgerna osv. Eftersom det tar ett tag att åka till mig från skolan så blir det ofta så att jag stannar kvar i stan ist..

Anyway, imorgon efter skolan ska jag jobba! Yay xD jag har ett jobb, jag har ett jobb!
Dock inget "riktigt" jobb, ska passa mina två små kusiner när min moster sjunger i en kör. Nanny Anni :P
Det är bara varannan onsdag, men ändå! Jag får betalt, arbetserfarenhet och får träffa mina gullipluttar! Tänkte sova över där ist för att åka hem (tar så långt tid).
Idag på fysen så fick vi reda på att vi har fått ett extra ispass imorgon, men då kan jag ju tyvärr inte :(

På torsdag så är det fys igen så då åker jag direkt från skolan till Solna och kommer hem runt 21.. Aldrig hemma! Men det gör inget, gillar att fara runt och konstigt nog så är det skönt att leva i stress (dock inte för stressigt förstås).  

Dags att gå och lägga sig tror jag :) Har börjat läsa Slumdog Millionaire som jag fick låna av Felicia. Har inte kommit särskilt långt men den verkar bra! (recension kommer när jag läst ut den ;))

Good night everybody!

Franska, Straffrätt, Latin och fysträning - Det måste vara tisdag!

2010-08-31 @ 22:13:57
Jaa det mesta jag hade att delge omvärlden står i rubriken. Det är såhär mina tisdagar ser ut :)
Skönt med sovmorgon till 10.20, då jag hade franska. Vi skulle tydligen berätta om våra drömkillar, något jag var ganska oförberedd på (med tanke på att jag slog upp varannat ord på nätet typ..). Men det gick helt ok! Sen fick vi massa otrevliga glosor till fredag :(

Efter det var det lunch och sen Straffrätt. Det var väldigt "juristigt" på lektionen.. Vi fick ett rättegångsprotokoll från Högsta Domstolen(HD) och Brottsbalken (BrB), sedan var det bara att läsa :)

Sist men inte minst var det 2 timmar och 40 minuter Latin med vår superinspererande lärare.. Jag överlevde! Vi kom fram till den gulliga slutsatsen att vi ska ha ett "bak"-schema så att en bakar något och tar med sig till alla varje vecka! Housewives of latin!

Efter skolan så gick jag till Tumba centrum och införskaffade mat och begav mig sedan till Solna för fys med landslaget.. Först så gick jag gick 5 km-rundan med Danni och Frida, eftersom jag varit sjuk. Sedan var det stryketräning, och fy vad dålig jag är! Jag har inga muskler :( måste deffa lite!

Nu har jag precis duschat och ska äta middag..


Nyduschad och fräsch.. och hungrig :P


Mat! Fish and chips, fast utan chips men med potatis.. och salad..

Later!

Il a le corps d'un dieu

2010-08-30 @ 22:44:05

Nu är jag klar med franskan. Blev helt ok til slut.. Efter lite facebook-terapi med Felicia och Fika + mat så gick det bättre :)
Jag och Felicia (min franskapolare) bestämde att vi skulle skicka våra texter till varandra när vi skickat in dom till läraren. Och ja, vad ska man säga?! Felicias ägde! Helt klart :D Trés bien! Vågade knappt läsa igenom innan jag skickade in min.. Usch.. Det gick verkligen inte bra! Jag hade inte ens tänkt ut vad jag skulle skriva så det blev typ bara massa babbel :P

Här är ett litet smakprov:
"Il est tres drôle et nous avons amusement ensemble. Il a un rire qui infecte ! Nous parlons et compris les uns les autre. C’est super !"

"Dans l’avenir il sera riche et nous pouvons rester dans un penthouse de luxe à New York, et ont une fantastique maison de la Côte d’Azur !
Ça c’est mon mec du rêve !"

Hehe.. Om man säger såhär, jag hade inte klarat det utan lexikon :P
Felicias var som sagt superbra, men jag tänker inte lägga upp nått från hennes eftersom det är hennes.. :P Tjata lite på hennes blogg ist ;)

Funderade ett tag på att bara skriva ett namn som Felicia föreslog.. Here you go:

Sötnosen Taylor Lautner <3

Nu ska jag gå och lägga mig, astrött! God natt!

Lundi

2010-08-30 @ 18:46:35
Bonsoir mes amis! Sitter och försöker få ihop en beskrivning av "min drömkille" på franska.. Går inte särskilt bra :P Kommer inte på hur jag ska beskriva "honom".

Inget speciellt hände idag i skolan, kändes väldigt lång men jag slutade kvart i tre så det borde den inte gjort.. Konstigt!
Imorgon slutar jag tjugo i fem!! Och efter det är det fys med landslaget i Solna vilket betyder att jag måste åka direkt från skolan.. Kommer vara exhausted när jag väl kommer hem imorgon!

Har inte så mkt mer att tillägga.. Back to the dream prince :P

The weekend

2010-08-29 @ 21:06:28
Hallå! Eftersom jag varit sjuk i veckan så fick jag lite abstinens efter sällskap i form av fina vänner.
I fredags så var det Harry Potter hos Lulu, med Felicia, Lulu (obviously) och Nattis, som gällde efter ett besök på Nancy's för middag (Mc'D var proppfullt..).
Felicia talade ormspråk (Harry Potter 2) och skrämde skiten ur mig!

Igår så var det först jeans-shopping, och sen bio! I Södertälje så hittade jag Alice så hon hängde med till Sergel och joinade mitt, Felicias och Lulus skratt till Vampyrer suger! A-S-K-U-L film!! Se den säger jag bara! Roligaste jag sett på länge..!
Sedan så sov jag och Alice hos Lulu :)

Dagen spenderades först hos Lulu (obviously) eftersom jag sov hos henne, där vi kollade på Kejsarens nya stil! Roligt! 
Sen hälsade jag på hos min faster lite före jag åkte hem :)

Nu ska jag förbereda mig för en ny skolvecka med att förlora mig i Bridget Jones dagbok! See ya!

Friskis :)

2010-08-27 @ 16:36:13
Idag bestämde jag mig för att jag var frisk :) Så det jag begav mig till skolan (hade ändå bara två lektioner så..) imorse! Kändes skönt att vara tillbaka, inte till lärare och plugg och massa anträngande tänkande kanske men till mina fina vänner jag tillbringar gymnasiestudierna med! Puss på er, ni gör mina dagar! <3

Är lite trött dock.. Känns att kroppen varit ur funktion några dagar :P
Ikväll blir det myskväll med Felicia och Lulu med Mc'D och Harry Potter ;D
Familjen ska tydligen in till Södertälje och hänga lite, är någon festival eller nått liknande med massa aktiviteter. Säkert kul men jag väljer nog film-mys med vännerna före springa omkring på stan (centrala Södertälje, som alla södertäljebor kallar "stan").


Mmmmmc Donald's ;P


Vi kan ju alltid låtsats att jag ser ut såhär.. Mitt hår ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig och jag ser en aning sliten ut efter förkylningen (är fortf lite förkyld..)

Btw så kollade vi på en film om "la fesse" alltså rumpor idag på franskan, haha! La fesse!
Läxan till nästa vecka är att skriva om "mon mec rêve" (min drömkille).. Vart är skolan på väg?! 

Ha en mysig fredagskväll! <3

Sjukis :'(

2010-08-26 @ 09:14:16
Hej på er! Jag är jätteförkyld :( Snorig, hostig, ont i huvudet och halsen.. Plus att min mage verkar ha problem med att behålla något av det jag stoppar i mig (jag spyr så fort jag ätit något alltså, för er som inte förstod). Inte så kul.. Av någon anledning så kräks jag alltid när jag är förkyld, asså jag är inte magsjuk/kräkssjuk bara förkyld! Hatar det!! Att spy är det värsta som finns tycker jag.
Idag är det iaf bättre, var som värst igår och i tisdagskväll. Så om min mage tillåter mig behålla maten idag så kanske jag kan åka till skolan imorgon :)

Dum som jag är så tänkte jag dra mig till skolan igår även fast jag mådde piss (snacka fail att missa första veckan :P). Så jag åkte, som tur var så fick jag skjuts av pappa. Men när vi var typ 5 min från skolan så blir jag plötsligt spyfärdig.. och pappa hinner precis stanna och öppna dören före jag spyr! Rena klassikern :P
Så vi var tvunga (obviously) att vända så att jag kunde bädda ner mig i sängen och må dåligt..

Så gårdagen spenderades sovandes halva dagen och illamående resten av dagen medans jag gjorde ett försök i att kolla på Friends (Min sjuk-serie! Kollar alltid på den när jag är sjuk) och äta nyponsoppa.

Btw, förlåt för värsta nasty blogg inlägget om mina matvanor i retur.. >.<

Hennes & Mauritz

2010-08-23 @ 22:12:32

Den här fina ponchon har numera en given plats i min garderob! By H&M, 199:-
Ett måste i höstkylan! Älskar färgen, riktigt höst-ig :) Dock är den stor som ett tält - one size är inte alltid så kul.. Men otroligt mysig! Nu väntar jag på höstvindarna ;)
H&M är en av mina absoluta favoritaffärer. Det är billigt, lagom bra kvalité och snyggt, love it!


Haha xD Well, let's do some serious shopping ;P

Nytt modem

2010-08-23 @ 21:14:51

Godkväll! Som jag berättade tidigare så gick vårt modem sönder när det åskade förra veckan. Men idag så köpte pappa ett nytt! Tummen upp för det!
Man klarar sig inte utan internet. Så är det bara!

I skolan så gick vi enligt schema, vilket betydde att jag började 8.00 (!) med Business English, mitt individuella val. Läraren verkar bra och jag ser fram emot engelskastudierna, tro det eller ej! ;)
Sen var det Matematik, Samhälle och Svenska, alla är B-kurser.
Nu är det på riktigt.. Skolan och andra året på gymnasiet är igång! ..kunde knappast vara mindre taggad :P

Nu ska jag sätta mig och bläddra igenom nya hm-katalogen :D


Bild från tältningen med Carro i somras.. Vi lekte 90-tal med bergsprängare :P

Imorgon börjar jag, tack och lov, 10.20!

Chocolate Fudge Brownie

2010-08-20 @ 13:20:00
Jag mår illa!! Har tryckt i mig massa Ben & Jerry's, för mkt visar det sig nu..
Igår var jag på landslagsträning i Solna nånstans.. Ursvik närmare bestämt. Det var något av det jobbigaste jag varit med om! Ojojoj, asså! Träningsvärken har inte kommit än, brukar ta ungefär ett dygn så imorgon - AJ!
Det är seriöst inte värt det att vila, softa, skita i träningen på sommaren! Blir bara värre att börja sen igen..
Tyckte att jag vägde upp det hela med lite (läs: massa) chokladglass med browniebitar i :)

Idag var iaf första riktiga dagen i skolan, igår var det bara info och sånt. Men idag var det enligt schema. Dock så hade jag bara en lektion, samhällskunskap. Vi skulle (enligt schema) även haft moderna språk oxå men det visade sig att vår franska lärare inte var där så det var bara att dra vid 11, najs!

För tillfället sitter jag i min fasters lägenhet, had kunnat åka hem men valde internet ist, när det åskade så gick nämligen vårat modem sönder.. 
Vet inte riktigt vad som händer ikväll, ska hitta på nåt med tjejerna i klassen. Ingen aning om vad och vilka som hänger på men kul ska det bli!

                                       
Roll on Friday!

Back to school again!

2010-08-19 @ 16:22:36
Idag var det upprop. Kändes inte superkul att promenera den korta men allt så välbekanta vägen från tåget till Tumba Gymnasium.. Men det var såklart trevligt att träffa alla fina människor igen efter så lång tid :)

Lite nyheter var det iaf, vi har ju fått en ny jurudiklärare som även är våran nya mentor! Han verkar helt okej :) Men han kmr få det tufft med tanke på hur mkt han har att leva upp till.. Vår förra lärare var bäst!
Dock så sa han att vi inte hade några lektioner imorgon så att vi inte behövde komma till skolan.. men sen så skickade han sms nyss och medelade att vi hade lektioner iaf, buhu!

Vet inte riktigt vad jag tycker om att börja skolan igen.. Det är skönt att komma in i rutinerna igen och att träffa alla varje dag, men sommarlovet har gått för snabbt!

Ikväll är det träning i Ursvik med landslaget.. Har typ inte tränat någonting, jag kmr faila stort! Ska ta reda på hur man tar sig till Ursvik oxå :P

Over and out!

Skolshopping!

2010-08-17 @ 11:38:13

Igår så tvingade jag med mig folket, Felicia, Lulu och Fika, in till stora staden (sthlm) för att köpa en kalender, det måste man ju ha när skolan börjar! Så efter inte alls långt letande så hittade jag en gullig :)

Efter det så gick vi till bengans och träffade Ronja! Superlänge sen vi träffades, har inte setts på hela lovet! Hon skulle på All time low's konsert - själv!
Så vi väntade i kön till singeringen lite med henne och sen begav jag, Felicia och Lulu oss till Kungshallen och åt kebab, mums!

Kvällen spenderades hos Felicia med första Harry Potter-filmen och massa onyttigheter ;D


Blir förmodligen mer Harry Potter idag, ganska bra filmväder ute ;)

La France

2010-08-13 @ 23:03:53

Här kommer min Frankrikeresa i bilder :) Vi besökte några vänner som har lägenhet i Biscarrosse, vid Biscayabukten. Vi gjorde en del utflykter, bla till Bayonne och Biarritz!
Enjoy!

La playa!

          
(klicka på bilderna för större)


Biarritz

                   
(klicka för större)


Utgång med tema Black&White ;D

          



Frankrike är ett av mina favoritländer! Love it! Tyvärr var vi inte i Paris, min favoritstad.. Så det betyder att jag måste åka tillbaka snart igen ;) 

Fredag den 13e

2010-08-13 @ 17:51:09

Kom just på att det är fredag den 13e idag.. Inte för att jag känt mig särskilt otursam just idag. Tror inte riktigt på det där med otursdagar och sånt :P
Fint väder var det iaf, trots otursdagen.. Rikgit varmt! Höll på att dö lite grann när jag var ute och sprang :P

Kvällen spenderas hemma med familjen. Ska grilla och mysa gaalet :P Sista fredagen på lovet :(
I helgen ska jag vara ledare på ringetteläger (har jag berättat det?), vilket ska bli väldigt kul! Ska bli kul att gå på is igen efter sommaruppehållet (a) Men det betyder iaf att jag kan fet-glömma sovmorgon imorgon.. Ska befinna mig på Sollentunavallen kl. 8 Måste lägga mig tidigt..

Lite senare kmr "I min resväska"-inlägg från Frankrike och England :)

McDonald's på Trafalgar Square

2010-08-13 @ 01:57:17

Jo, det finns McDonald's i London oxå.





Felicia posar och läser tågtidtabell ;)

Läsa i badet?!

2010-08-12 @ 17:07:01

Jag har aldrig riktigt förstått hur folk kan läsa i badet.. Blir inte boken/tidningen blöt då?!

Utnyttjande av lönen

2010-08-12 @ 16:24:22

Som lovat kmr här bilder från shoppingrundan i tisdags.


Klänning från H&M :D roligt mönster!



Underbaraste höststövletterna från DinSko :D älskar färgen!

Sorry för lite slarvigt tagna bilder men jag orkar inte.. Man ser ju hur de ser ut iaf :P

One week to go

2010-08-12 @ 15:20:47
Hej på er! Idag är det exakt en vecka kvar på sommarlovet.. Hej kollegieblock och skolan och hejdå friheten! Redan innan lovet började kändes det kort (alltför kort)! Men lovet har varit perfekt (hur kort det än varit) :D
Nu ska jag inte skriva ett helt inlägg om hur tråkigt det är att sommarlovet snart är slut, det är trots allt en vecka kvar!

Igår så hamnade vi hos Felicia - jag, Fika och Lulu :) Vi spelade spel (JAG VANN! Haha, känn på den!) Sen så drog vi oss ner till kolgrillen och åt och sen en snabbis på konsum för att inhandla nödvändigheter i form av coca cola, choklad och popcorn före vi gick tillbaka till Felicia och kollade på film, 10 things I hate about you. Gullig film med massa snyggingar ;D Me like!

Jag vet ännu inte vad som händer idag.. För tillfället rensar jag bland alla pärmar och papper från skolan (usch!), sen blir det till att träna och sen se vad som händer :)

Back to the paperwork

Summer time

2010-08-11 @ 12:28:35

Goddagens! Har precis kommit hem, natten tillbringades i "mormors stuga" (min pappas mormors stuga som ligger uppe i skogen, väldigt mysig) med syrran och Carro.
Var galet roligt! Traditionsenligt värre med O'boy och sällskapsspel (mina somrar har en tendens att bli väldigt traditionsenliga, man vill ju inte hoppa över nån tradition :P) Det bjöds även på massa bra musik och galen dans ;D 

Igår så
var vi inne i Södertälje och shoppade (visar sen!) och hälsade på hos Emilia som jobbar i en blomaffär, trevligt!


Stugan! Snygg dans ;D

        
(Klicka på bilderna för större)


Caroline!

        

(Klicka för större)


Kära syrran :)

Just det, i måndags så såg vi Sex and the city 2! Love it! Satt och dreglade över deras kläder hela tiden..! Men själva storyn var lite disapointing.. Jag menar, vem glömmer sitt pass?! Hemska tanke :O 
Men som sagt, älska den iaf!

Älskar hennes outfits *dör av avundsjuka*

Nej, nu ska jag ut och springa en runda tänkte jag.. Måste ju börja träna nån gång :P Och sen blir det till att väcka alla andra JUSKs för nu ska vi träffas!! 

Släktkalas

2010-08-08 @ 23:33:27

Idag firade vi morfars 75-års dag, så hela släkten har varit här.. Jag har inte särskilt stor släkt iof :P Har tex bara två kusiner.. Men jag har ganska många sysslingar. Mammas kusin har nyligen (14:e juli) fått en liten pojke som kom och stal uppmärksamheten från morfar lite.. Han var otroligt söt! Sötaste babyn någonsin faktiskt!
Han var ju tydligen lik mig (som baby alltså) så det är inte så konstigt :P
Så vi har gått omkring och burit på och gullat med honom hela dagen.. Kunde inte slita blicken från honom liksom!

Bilder från dagen:


Morfars tärta!

Farmor, morfar, mormor och farfar :)

Jag blev ju inte superbra på bilden men..ni kan ju kolla på sötnosen Albin ist ;D

Son sagt, kunde inte slita blicken :P En annan (lite äldre) syssling Lisa med Albin och jag

Lisa och Albin, sockersöta båda två :)

Ha de!

Äntligen!

2010-08-07 @ 14:25:38
Hej på er!

Gårdagen var
supermysig, som vanligt ;) Natten (som spenderades i tält) var inte supermysig däremot.. men det är det aldrig så det var ingen surprise :P

Anyway nu ska jag äntligen få träffa Fika och Lulu (Y) har inte träffats på en månad! Men nu så ;D

Later!

Home sweet home

2010-08-06 @ 16:00:08

Hemma igen! I onsdags så landade jag och Felicia med dunder och brak på Arlanda (nja dunder och brak, om jag ska vara ärlig så var det den lugnaste landningen jag varit med om.. Kändes inte alls när vi "tog mark". Eloge till piloten!) 
På andra sidan om Hall of Fame (Arrival-hallen på Arlanda) så möttes av våra familjen och (till våran stora förvåning) Fika! Vi hade skämtat om att hon skulle komma och möta oss på flygplatsen, men vi trodde som sagt att det var skämt.. Haha, gulliga Fikisen! <3

   

(Klicka på bilderna för större)
Fika hade ett plakat (läs: handduk) med sig :D Med texten: Välkomna hem! Felpet & Sötkorv <3 Felicia är Felpet och jag sötkorven :P
Min väska (som var på maxvikt) välte omkull när vi skulle ta kort, hihi :) 

Känns skönt att vara hemma igen efter så långt tid :)
Nu blir det traditionsenligt tältning med grannar på en ö i vår sjö, nice!
Bilder och mer om resorna när jag är hemma igen ;)


Felicia på Piccadilly Circus

Piccadilly Circus

Snyggast på bröloppet (jaa, det var ett brölopp, berättar mer senare..)

Nu är det dags att packa båten och ge sig ut på sjön ;D Later!

RSS 2.0