Je t'aime, PARIS

2011-01-07 @ 15:26:45

Paris, min absoluta favoritstad (av de städer jag besökt, New York står högst upp på listan men jag har inte varit där än, så jag vet egentligen inte). Men i Paris har jag varit, bara två gånger iof. Men jag vill åka dit igen, och igen och igen..


Jag älskar allt med Paris. Jag älskar klimatet, arkitekturen, modet, kontrasterna mellan nytt och gammalt, fint och fult, människorna (trots nonchalansen mot icke-fransktalande människor), språket (trots att det är omöjligt att lära sig), att bilarna är silvertejpade och att de kör som galningar, att sopporna står mitt i vägen på gatorna, frånvaron av sunt förnuft och att de fullkomligt skiter i resten av världen.
Jag älskar historien, traditionerna, la Tour Eiffel, Champs Èlysse, Chateau du Versailles, maten, parkerna och caféerna, byggnaderna, Disney Land, shoppingen, atmosfären - ja allt!



Finns inget slott som Versailles

Allt, från de sjaskiga bakgatorna till Place Vendorme (där Hotell Ritz ligger, prinsessan Diana befann sig före hon dog). Allt har sin charm, det är okej att det inte är perfekt för det är Paris!
Det är en av världens mest kända städer och är ett stort turistmål men inte anpassar de sig till turismen, de pladdrar på på franska i 180 och skiter i om man förstår eller inte - ingen engelska här inte… I love it!



Kontraster



Alexander Runhellen har tagit bilderna när vi var där, hösten '08

Paris mina vänner!
Om ni inte varit där, åk dit. Om ni varit där, åk dit igen..!

Kommentarer
Postat av: Emilia

Kärlek på Paris, vill oxå dit igen <3

2011-01-07 @ 16:42:02
URL: http://karkulahti.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0