Berget

2011-06-30 @ 16:38:21

Nu bär det av mot "Berget" för reunion med klassen (har inte träffat alla sen Arlanda) men mest för att fira Alinas kommande 18-årsdag! Myspys! Det får ju, tyvärr, bli en tidig kväll för mig eftersom jag är en av de få som jobbar. Det suger verkligen att jobba när nästan alla andra är lediga.. man känner sig som värsta partypoopern :(

Off to the berg!

"Amazing! This is just like magic"

2011-06-30 @ 09:05:32


So, we watched Harry Potter and the Chamber of Secrets yesterday at Felicia's. Den var bra, som vanligt. Och alla var små och gulliga och Dobby levde.. Very much alive!

Ska
ta reda på hur mycket det kostar att åka till London.. Vi blev lite sugna på att ta en sväng förbi när vi ändå in the area ;)

Men först ska jag jobba lite!

Dag 15 - Mina drömmar

2011-06-29 @ 16:02:38

Jag höll på att börja skriva om mina framtidsdrömmar (såsom att plugga i London and such) men sen såg jag att det finns en "mina ambitioner" som passar bättre till det. Så detta får handla om mina "sovdrömmar"..

..Som jag aldrig kommer ihåg. Jag drömmer (precis som alla andra) jättekonstiga, orealistiska, irrelevanta drömmar om nätterna men så fort jag vaknar så glömmer jag bort dem. I hate it! Jag vill komma ihåg vad jag drömmer. De är så udda att de borde kommas ihåg, men nej. 

Den
enda drömmen jag kommer ihåg handlade om råttor! Jag var på min lågstadieskola, ute på skolgården. Det var nästan inga andra där (bara några "statister" som jag inte kände) men det fanns råttor. Stora, vita med stora svarta ögon - superäckliga! De sprang iaf omkring på trädgrenarna där och jag typ kollade på.. Och det skummaste var att allt var tecknat som i "De tre vännerna och Jerry". Det var en konstig dröm det.

Dagdrömmer
gör jag ganska ofta, typ när man har tråkigt och inget att göra. Då drömmer jag om framtiden, alltså mina ambitioner ;)

Sweet dreams på er!

No Life Trio

2011-06-29 @ 09:25:11

Ja, det är så vi kallar oss (eller snarare det är vad Louise kom på att vi kan kalla oss) eftersom vi tre, jag, Louise och Felicia, nästan alltid är lediga medans alla andra har massa saker inplanerat. Fick iaf en mycket mysig avslutning på gårdagen med picknick i skuggan (det var supervarmt ju. Man märker inte sånt när man är inne, deprimerande), vanliga babblet och sommarkvällspromenad!

En del av vår picknick. Mums! Felicias bild.

Igår
när jag kommit hem så satt jag bakom ratten för första gången! Så läskigt! Asså jag körde ju inte iväg nånstans jag hade nog med att försöka starta bilen. Det gick inte. Fick motorstopp, två gånger. Hoppas det går bättre nästa gång :) Är stolt över att jag inte dödade någon iaf!

Nu
ska jag smsa Lousie och tvinga henne gå ut och njuta av solen och sedan get back to work. God morgon!

Längtar

2011-06-28 @ 15:27:48

Ojoj, det var dåligt med uppdatering här! Men som previously stated så är inte min högsta önksan att sätta mig framför datorn varken när det är finväder ute eller efter en hel dags jobb framför skärmen. You'll have to live with it :P

Igår
hände typ nada efter jobbet (inget speciellt på jobbet heller för den delen - fick mer att göra dock. Guess that's a good thing :P). Idag däremot ska jag till Rönninge och för picknick med Felicia och Louise efter jobbet! Pizza and strawberries here I come! Japp, jag längtar tills jag får åka dit!

De två fjomparna i mitten ska jag picknicka med! Linnéa är för närvarande på Peace & Love och roar sig (antar jag) och vart Fika är har jag ingen aning om. Fika, var är du??

En
lite läskig sak hände i morse, Zsuzsa (min handledare typ) typ svimmade! Här, på kontoret. Så alla jurister sprang omkring som yra höns (okej, inte riktigt men nästan..) och nu är hon på sjukhus iaf. Hoppas det inte var något allvarligt!

Nu
ska jag räkna ner tills jag får stämpla ut. See y'all later!

Dag 14 - Vad hade jag på mig idag

2011-06-27 @ 12:25:58

Det känns lite som att det redan har varit en outfit-dag.. Jag är inte så bra på att visa dagens outfit (då måste man ha en kamera och de är inte mina bästa vänner direkt..) Ska försöka bli bättre på det! Så ni får visualize hur jag ser ut.

Idag
kör jag på en soft men ändå stilren "office" outfit. Beige chinos, vit blus med olika knappar på och lite spets upptill (supersöt) och min beloved vita converse. Det matchas med min stora blomring, lite avskavt lila nagellack och håret i en tofs.

There
you go, try to visualize it.. ;)

Running

2011-06-26 @ 20:52:20
Dags att ladda inför nästa jobbvecka! Ut på en springtur med syrran.

Nu är det bara att träna bort allt onyttigt man stoppat i sig i helgen ;)

"Vi hade ju faktiskt kul"

2011-06-26 @ 12:51:11
Ojoj, vilken helg det varit! Bästa midsommar ever - fullt ös! Och världens mysigaste slappardag igår :) Har precis suttit och kollat igenom alla bloggar och tagit del av alla andras firande. Trots att ingen öppet menar det så blir det på något sätt som att alla vill bräcka varandra med sitt firande. Jag vet, det beror på att alla har haft det toppen på sitt eget sätt. Så jag tänker inte försöka övertyga er om hur mycket bättre min fest var än alla andras (trots att det var helt sjukt awesome!).

Jag firade traditionsenligt hemma på "gården" på "logen" (jag bor på en fd bondgård) med familjen, grannar och vänner. Vi sket i midsommarstång (seriöst nu, vem tycker att det är KUL på riktigt att dansa runt den?), jag och Lousie gjorde midsommarkransar (min blev förstor dock), lockade Lousies hår, "åt" sill, åt (på riktigt) lamm och supergod tårta (dock inte tillsammans, såklart). Satt och väntade i två timmar på att pardansen skulle sluta, pardansen slutade och vi partade loss - totalt! Två timmar senare var vi helt döda men körde i några timmar till innan kvällen avslutades med nattdopp i iskall sjö!

Igår vaknade jag kvart i ett (tidigt!) och åt megastor superfrukost! Sedan satte vi oss ute i trädgården och läste tidningar, sov och klagade på trötthet och blåsor under fötterna - tills det började regna! Då satte vi oss inne och kollade på film och åt massa onyttigheter. Efter filmen gjorde de vuxna iordning maten medans vi andra kollade på How I met your mother och Two and a half men. Vi gjorde pizza - utomhus - på grillen! Så coolt! Sen blev det mer fika och Harry Potter 7 part 1. När filmen var slut var det dags för alla att bege sig hemåt. Jag och syrran avslutade med Eclipse och supermegasnygga Taylor Lautner!

Har helt tappat tidsperspektivet, är fortfarande trött och har en stor blåsa mellan ena stortån och trampdynan :( Men det var en minnesvärd helg, totally awesome! Längtar redan till nästa år ;D

Nu kör vi!

2011-06-24 @ 17:33:48

Nu kör vi midsommarfest! xD

Mumma!

2011-06-23 @ 16:34:05



Överger kontoret och tar och möter upp Felicia och Ida för donkenhäng och shopping! Nu har midsommarhelgen börjat! Party all night!

Dag 13 - Den här veckan

2011-06-23 @ 11:33:45

Vecka 25
Midsommarveckan vilket betyder 4 arbetsdagar och 3 helgdagar.

Måndag
- Åkte till jobbet tidigare än vanligt, var supertrött fram till lunchen. Jobbade till 17, åkte till McD's och åt, åkte hem till Lousie för att direkt vända i dörren och bege mig till Arlanda tillsammans med hennes föräldrar. Väl på flygplatsen tog vi en kaffe och invändade the aircraft! Hälsade på mina kompisars föräldrar och väntade lite till. Till slut kom dom, mina fina japanesvänner! Ett kramkalas och en present senare var vi påväg hem till Lousie igen där jag bara hann med att se en den av uppackningen innan min moster kom och hämtade mig och vi åkte hem till mig. När jag kom hem dog jag. Literally. Av trötthet, omskakande upplevelser (inte jätteomskakande kanske) och mensvärk. En otorligt lång dag.

Tisdag -
Gick upp ännu tidigare än måndagen för att åka och överaska mormor, som fyllde 75 år, innan jobbet. Hon blev överaskad och rörd. Fina mormor! Sen var det jobb, tårta (kollegas 45-årsdag), skyfall och uteblivet våldsgästande som ersattes med Harry Potter 1 ist.

Onsdag -
Jobbade. Åt midsommarbuffé i matsalen (gratis, hehe), var på handledarkurs, kollade på SATC med syrran och Caroline och pratade med Fika i telefon.

Torsdag -
Idag. Nu jobbar jag. Var här tidigt, men är trots allt pigg :) Snart ska jag äta (kul info va?). Efter jobbet ska jag träffa tjejerna för McD's-mat, catching up och midsommaroutfit-shopping. Efter det blir det till att åka hem och förbereda morgondagens fest.

Fredag -
Midsommarafton! PAAAAARTEEEY! Typ. Vi ska på en stor fest med alla grannarna och vänner (ca 150 pers) - äta traditionell midsommarmat, sjunga och dansa all night long! Kanske ett nattdopp oxå, in på lördagsmorgonen..

Lördag -
SOVA! Ska bara sova, softa och äta massa onyttigt. Om man orkar kanske det blir en återställarpromenad. Eventuellt.

Söndag -
Final recovery innan jobbet och v. 26.

Känner
att detta var en väldigt bra vecka! Massa bra har hänt, och kommer hända. Great :D

La pluie

2011-06-23 @ 08:39:52

Morning darlings! Och så sitter man här igen, i den osköna stolen med en kopp äckligt kaffe. Regnar gör det oxå. Inte för att det stör mig, jag sitter ju ändå fast inne. Det hade ju varit mer irriterande om det hade varit sol och 30 grader. Lite mysfaktor är det faktiskt med sommarregn!

Skönt
med långhelg oxå, love it! Hoppas dock på bättre väder. Eller kanske inte ändå. Midsommar är ju alltid regnigt.. Whatever, midsommar handlar inte om väder, för mig iaf. Appropå (hur fan stavas det? ni fattar vad jag menar) midsommar och ledighet så undrar jag vart alla är?! På kontoret alltså. Typ tre pers här. Man kan ju faktiskt inte skolka bara för att det är midsommar imorgon :P

Idag
  är det lönedag men jag får inget, började jobbar efter att de brutit löneperioden eller nått. Så jag får lönen i juli ist! Elakt tycker jag :(

Talk t'ya later!

STR

2011-06-22 @ 23:19:30
Har varit på alldeles för lång Handledarkurs då nu kan jag ett steg närmare ett körkort, blivit pepp på att börja köra och har fått förklarat för mig vad och hur man gör med kopplingen (inga elaka kommentarer tack), ätit pasta, kollat på Sex and the City med syrran och Carro och pratat i telefon med Fika.
Nu ska jag sova!

Dag 12 - I min handväska

2011-06-22 @ 13:10:26

Jag hade tänkt ta en bild på de oföränderliga föremålen i min handväska men eftersom jag är på jobbet så går det ju inte. Dessutom stör jag mig på hur seg jag är med den här listan så jag orkar inte vänta längre. I min handväska har jag allt, och jag har den alltid med mig - överallt! Dessutom byter jag väska nästan lika ofta som jag byter outfits. Men det är en liten skara items som alltid hänger med i alla väskbyten. 

- mobilen
- nycklar
- kalender
- pennor
- plånbok
- necessär med nödvändigheter
- läppglans
 - solglasögon (på sommaren)
- oftast ett paraply

Det
är faktiskt ganska otroligt att jag inte glömmer de här sakerna oftare eftersom jag måste flytta över dom till en annan väska ganska ofta. Men det är väl en vana typ :P

Wednesday

2011-06-22 @ 08:51:10

God morgon! Nu sitter jag här i min osköna kontorsstol (varför har inte jag en skön, mjuk, ergonomisk som alla heltidsanställda?!) och är trött. Igen. Igår var jag faktiskt pigg, trots tidig uppstigning och mormorsfirande på morgonen. Men idag är jag helt död. Kollade på film till midnatt igår så jag vet till och med anledningen vilket gör det hela lite mer irriterande.

Funderar på att börja jobba snart eftersom jag faktiskt får betalt från att jag kommer. Men nja. Jag ska slösurfa och läsa körkortsboken lite till. Hehe.
Jag har äntligen fått kontakt med Felicia oxå. Det var ju för väl. Blev nästan orolig. Men nu visade det sig att hon faktiskt var hemma igår vilket betyder att jag hade kunnat våldsgästa. Sket ju i det för att inte behöva stå där som en idiot om hon inte skulle varit hemma. Jaja, nästa gång!


"Lågt flygande flygplan" Wtf?!

the Philosophers Stone

2011-06-21 @ 21:38:19
Det blev lite change of planes förut. Som jag skrev tänkte jag och Louise våldsgästa Felicia, men eftersom hon varken svarade på sms eller när jag ringde plus att Louise fortfarande var lite trött efter resan (förståeligt!) så sket vi i det. Så jag åkte hem och såg Harry Potter and the Philosophers Stone med syrran!

Nu kollar vi på So you think you can dance och sen blir det nån amerikansk baseball-film (känns som det är var man klarar av idag). Ha en fin kväll på er!

Dropp dropp

2011-06-21 @ 17:10:06

Precis när klockan passerat 17 så börjar regnet ösa ner. TACK GUD?! Och detta ska föreställa årets ljusaste dag (sommarsolstånd), my ass! Jag är trött, hungrig och fryser. Anledningen till att jag inte vill röra mig från kontoret är att jag endast har en tunn cardigan med mig att ha över t-shirten (bar tänkt, Annika!).

Får
sitta här och vänta tills Louise har ätit upp sina jordgubbar så att vi kan åka och våldsgästa Felicia (som vägrar svara på sms?!) Får nog ta och mentalt börja ställa in mig på att jag kommer bli blöt, jätteblöt, när jag väl lämnar mitt torra kontor!

Felicia,
jag kommer behöva låna ett par torra strumpor när jag kommer till dig!

The years longest day

2011-06-21 @ 12:34:51

Idag är det årets längsta dag (alltså ljusmässigt) och det är dessutom min mormors 75-årsdag och min "kollega" Fredriks 45-årsdag. Grattis till dem! Har fått i mig både tårta och lunch så nu är jag glad och nöjd.

Och så är ju mina komipsar hemma från Japan igen! Så nu ska jag bara väcka alla och bestämma träff :) Måste ju hinna träffas innan alla flyr land och rike ut på andra sommaräventyr!

vad säger ni, jag har ett patentarkiv som väntar på mig. Later!

Dag 11 - Mitt syskon

2011-06-20 @ 16:29:51

Jo jag vet, egentligen ska det stå mina syskon men jag har ju bara ett så då får det bli såhär ist :) Min syster, hur ska jag beskriva henne..?

Hon
heter Alva, är 15 år och har just nu ett regnigt sommarlov (haha!) innan nian. Hon spelar ringette, precis som jag. Men är back och bra på att göra mål, till skillnad från mig.
Hon har långt ljusbrunt hår och biter på naglarna (Ajabaja!). Vi är inte särskilt lika till utseendet, bara på munnen (fast det är bara jag som ser likheten). Jag ler mer öppen mun och hon med stängd. Hon älskar musik och jag älskar skor, men vi båda älskar att resa! Hon är den konstnärliga och den sluga av oss. Dessutom har hon en målmedvetenhet som jag saknar helt. Hon kan spara pengar om hon vill. Jag kan inte ens hoppa shopping för en utlandsresa, haha!

Hon
är "skämtaren" och jag är "skrattaren", hon kan få mig att asgarva med en blick! Det älskar jag med henne, att vi har så kul tillsammans. Det har inte alltid varit så. Men jag tror att det är lättare att vara mer som kompisar när man är äldre. Vi bråkar fortfarande, kan vara smärtsamt ärliga mot varandra och vara j*vligt pms-iga när vi är på det humöret. Men vi är aldrig riktigt osams. Bara lite syskonkärlek ;)

Jag
tror att vi är som de flesta systrar. Lika men ändå olika.

Turkiet '11

Puss på dig syrran ♥ 

MAAAAAAAAAAAAT!

2011-06-20 @ 10:55:51

Ge mig maaaaat! Gud, jag är så hungrig! Och trött. Känner att jag behöver mat för att få lite enegri. Var tvungen att åka hemifrån supertidigt för att mamma skulle lämna bilen på service, eller nått. Dessutom är kaffemaskinen sönder :O Och man orkar ju  verkligen inte gå upp en våning och hämta där. Så trött är jag!

Snart
är det mat iaf :) Hoppas jag blir pigg efter det. Ikväll kommer SK hem från Japan! Ska åka upp till Arlanda och välkomna dem :D

Dag 10 - Det här har jag på mig idag

2011-06-19 @ 13:09:19
Nu ska jag ut i regnet. Middag hos mormor och morfar väntar! Men först en liten sväng i Södertälje.. Hörde jag shopping?!

Detta har jag på mig idag (sorry för dålig bild, men jag har lite tidsbrist..)
Svarta jeans men hög midja från BikBok och en grön t-shirt från Gina Tricot
Tänker inte ens försöka fixa en frisyr.. Det regnar!
Nu ska jag välja smycken.. Tjingeling!

2011-06-18 @ 20:37:00
Kram kram!
Skansen '11

Brownies

2011-06-18 @ 19:25:45
Gräsklippning och brownie-bakning - done. Snart joinar familjen Söderhäll! Riktig sommarkväll på ingång ;D

Ha en fin lördagskväll på er!
..Kul att den enda bilden jag hittade på dem är från nyår för tre år sen :P

I'm on the right track, baby

2011-06-18 @ 13:13:47
I was born this way! Sitter och gör en musiklista till midsommar :D Det är mindre än en vecka kvar nu, whaaaat? Tider går läskigt snabbt..

Jag hann inte blogga igår efter jobbet. Vi åkte till farmor och firade att jag och syrran fått sommarlov (trots att jag jobbar..) och att faster fått semester med jordgubbstårta! Riktigt trevligt :) Sen var jag så trött efter veckan att jag inte orkade sätta på datan när vi kommit hem.. Jag ska aldrig mer klaga på att vuxna är trötta på fredagar, haha!

Dagen är inte riktigt planerad än. Jag hoppas på att nått kul händer, man måste ju utnyttja den lilla lediga tid man har! Förutom musiklistan så har jag läst ut Pride and Prejudice idag. Den är riktigt bra! Read it!

Nu ska jag klaga hos vädergudarna för att det inte är fint väder när jag är ledig :(

Fredagsbulle

2011-06-17 @ 08:42:30

Varje fredag finns det nybakade bullar att köpa nere i matsalen här på DeLaval. I love it! Så nu ska jag börja dagen med en vaniljbulle och några agreements :)


Ha en fin fredag!

"Let's face it, I'm hotter than you"

2011-06-16 @ 22:24:31
Emilia har precis åkt hem. Hon hängde med mig hem efter jobbet och åt middag! Det lite billigare alternativet, för oss fattiga studenter, haha! Nä, men det var mysigt. Det var länge sen hon var här. Vi tog en lång promenad oxå och babblade om allt, som vanligt. Vi har kommit på att vi har typ samma tider och planer i sommar så vi kan träffas massa! (Y)

Bloggen kommer lite i andra hand nu på sommaren. Hoppas ni har överseende med det. Nästa dag på listan kommer upp imorgon förhoppningsvis, orkar inte nu :P Ska lägga mig snart! Imorgon är det fredag, lovely!

Puss puss

Ni får ursäkta..

2011-06-16 @ 12:27:02

..för den uteblivna uppdateringen. Men sitter man vid datorn hela dagen och jobbar så är man inte supersugen på att sätta sig framför den igen när man kommer hem. Dessutom så försöker jag göra så mycket som möjligt efter jobbet, för att få lite sommarlovskänsla :)

Ja,
här på DeLaval rullar allt på som vanligt. Uppladdning av agreements och arkivsortering. Har precis ätit lunch. Jag tycker det är jättebra mat här, men det är förmodligen bara för att jag jämför med skolmaten. mina "kollegor" är inga fan av maten..

Nu
ska jag bege mig ner i källararkivet igen!

Dag 9 - Min tro

2011-06-15 @ 22:28:37
Oj, glömde att jag hade den här listan.. Min tro..? Jag vet knappt själv. Jag antar att det som frågas efter är typ om man tror på Gud. Om sanningen ska fram så har jag inte riktigt bestämt mig än. Haha. Det kanske låter lite konstigt.

Jag är döpt och konfirmerad i Svenska Kyrkan vilket alltså officiellt betyder att jag är troende av den protestantiska kristna tron. Innan jag åkte iväg på konfalägret så var jag inte alls troende. Jag hade fått MVG på SO-provet om kristendomen men inget mer än objektiv teoretisk fakta. På lägret fick jag mer förståelse av tron och hur man kan göra den så personlig. Och ja, göra man nått varje dag i flera veckor så börjar man ju tro på det till slut.
Men efter konfirmationen så hann jag inte med att gå till kyrkan och KU (Kyrkans Ungdom) och tappade kontakten med de flesta från konfan - skolan, ringetten och vännerna gick före.

kommer det nog alltid vara för mig. Det är lite mysigt och så. När det passar mig. Gud, de som är riktigt troende kommer säker döda mig för att jag kallar mig kristen! Men jag kan inte direkt säga att jag tror på det men jag har förståelse för det och respekterar de som tror. Så länge de inte tvingar något att tro.

Något som jag tror på, som inte alls har med detta att göra, är att alla människor är goda i grund och botten. Att skratt förlänger livet. Och att man måste träna för att hålla sig frisk!

Dreamin'

2011-06-15 @ 16:20:12


Sitter och drömmer mig bort. Bort från kontoret, Stockholm och Sverige!

Mailade
lite med familjen i England som jag, Felicia och Louise ska bo hos i sommar och blev riktigt ressugen :D Vill dit NU! Men det går inte.. Först ska jag jobba i tre och en halv vecka till och ha Sverigesemester med familjen. Och nu, nu NU, ska jag till Järna och barmarka, grovt opepp!

See ya!

Tröttis

2011-06-15 @ 09:10:38

Back in Business! Eller nåt :P Kom till kontoret för nästan en halvtimme sen men har inte ens gjort en antydan till att börja jobba. Bloggar och e-mail är viktigare.. Nä, men jag vet själv att jag är alldeles för trött på mornarna för att vara produktiv så jag softar lite först och jobbar hårt senare :)

Min
plan är att köra lite avtalrelaterat jobb framför datan först och sen ta arkivet några timmar i eftermiddag. Sen måste jag dra lite tidigare idag, har barmark och det kan man ju inte missa! Nu ska jag hälla i mig kaffet och vakna till, god morgon!

Arkivet

2011-06-14 @ 20:47:50
Nu är jag hemma igen efter ännu en lång och arbetsam dag! Efter jobbet åt jag middag med Olivia på Nancy's, supergott! Det var, som vanligt, trevligt att träffas. Det är verkligen roligt att vi hinner träffas oftare nu :)

Idag fick jag ytterligare några arbetsuppgifter att variera med vilket gör det hela lite roligare! Jag antar att jag chokades över enformigheten och att jag inte är van vid kontorsjobb igår. Idag var det roligare :) Eftre lunchen började jag riva i arkivet och gjorde mitt första besök nere i Källararkivet. Det var en upplevelse! Ingen särskilt trevlig sån dock.. Stort, trångt och fullt med papper.

Jag ser faktiskt fram emot att jobba imorgon! Nu ska jag ta en dusch och fixa naglarna :) Ha en trevlig kväll på er!

Skansen

2011-06-13 @ 22:33:38

Älskar vår fina huvudstad på sommaren!

Dag 8 - Ett ögonblick

2011-06-13 @ 20:52:29
Gud, vad ska man ta? Hmm.. Jag kan ta då mina klasskompisar åkte till Japan. Jag var och vinkade av dem på Arlanda, trots att det var okristligt tidigt en dag då jag hade en efterlängtad skolfri dag.

Efter flera månader, för vissa flera års, förberedelser och förväntningar på Japanresan som blev först blev inställd, osäker och sen framflyttad pga katastrofen i början på april, så var det iaf dags för SK09 att åka till Japan. Den 3e juni. Jag följde med för att krama om dem en sista gång och stå och vinka med allas föräldrar på andra sidan security check.
Jag åkte dit med Louise och var där alldeles för tidigt. Efter ett tag började klassen droppa in på Terminal 5. Efter incheckning och fotograferande så var det dags att säga hejdå. Gud asså, det var inte kul.

Jag saknade dem innan de ens gått iväg och kände mig ensam redan på Arlanda. Samtidigt var jag glad för deras skull, för att de (äntligen) skulle få åka och förverkliga sin dröm. De har och kommer ha en underbar tid där! Och var lite stolt över att de vågar. Det är lite respekt att lämna familjen, vännerna och säkerheten för att dra till andra sidan jordklotet och bosätta sig i en okänd familj efter knappt två års studier av språket.

Jag började räkna ner dagarna till hemkomsten innan de ens tagit fram resväskan. Hur roligt det än må vara och vilken erfarenhet det än är så tycker jag att det är dags att de kommer hem nu!

No access

2011-06-13 @ 19:49:58
Första dagen på jobbet avklarad! Jag är redan uttråkad.. Det är ju kul att jobba för att få erfarenhet, träffa andra människor som man annars inte skulle lära känna  och för att man får betalt (haha) men mina arbetsuppgifter är riktigt långtråkiga. Dessutom har jag ju jobbat där tidigare så det är inte lika spännande längre..

Dagen började med ett besök hos HR för att skriva på lite avtal, få passerkort och bli välkomnad. Sen hälsade jag på alla på min avdelning och fick instruktion av arbetsuppgifterna. Dock hade jag inte fått access beviljad till en sida (som jag behövde för att kunna börja) så jag fick vänta. Hela förmiddagen. Efter lunchen kunde jag börja jobba och hann tröttna innan arbetsdagen var slut :P

Har precis ätit middag, nu ska jag bara softa. Är galet trött, har redan hunnit vänja mig vid sovmornar. Inte bra :P

Redo

2011-06-12 @ 22:37:03
Naglarna är målade, väckarklockan är ställd och morgondagens outfit är vald. Är jag redo att börja jobba nu? Vi får väl hoppas.. För imorgon 09 ska jag vara hos Human resources och sen är jag fast, i 4 veckor.
Nä, det kommer gå bra! Är mest orolig för vad jag ska göra av all skitsnacks och berätta-om-alla-coola-saker-som-händer-på-jobbet-men-som-egentligen-inte-är-så-coola lusten.. De som jag överöste med onödig information förra året är ju i Japan nu :P

Englandsresan är bokad oxå! Känns riktigt bra. Dock kommer det förmodligen kännas bättre när jag kan babbla, planera och drömma om det med mina resekamrater :D

Äsch nu bestämmer jag att jag är redo! Hur svårt kan det va? God natt på er :)

What to do?

2011-06-12 @ 19:50:18
Jag sitter och funderar på hur jag ska göra med min lista. Jag började ju 1a juni för att det skulle bli ett inlägg per dag hela månaden. Men nu har jag ju varit internet-lös i flera dagar och följaktligen så ligger jag ju flera dagar efter. Detta kanske inte verkar vara ett stort problem, men för mig är det det. Jag är sjukligt pedantisk och ett riktigt kontrollfreak och allt sånt som ni kunde läsa i Dag 1 - Presentera mig själv. Jag vet att jag, men förmodligen ingen annan, kommer störa mig oerhört mycket på att inte alla inlägg på listan kommer upp nu i juni. Så vad ska jag göra?

Flera inlägg per dag tills jag är ikapp igen..?

Dag 7 - Min bästa vän

2011-06-12 @ 19:26:03
Asså jag har inte direkt en bästa vän, utan snarare massor med bästa vänner! Jag har turen att få vara vän med de mest fantastiska människorna på denna jord! De är änglar, knasbollar och de som får mig le innan jag somnar (varje natt, hehe).

Det är ju alltid så att man är mer eller mindre nära med sina vänner. Man har ju olika och speciella relationer tilla alla. Tjejerna i klassen tillexempel är jag väldigt nära med, men alla på olika sätt. Sedan har man ju alltid de som stått bredvid än sen lång tid tillbaka, barndomsvännerna som man på något vis alltid kommer vara kompis med, no matter hur lång tid det tar mellan man träffas. Och laget, mitt underbara, fantastiska, sjuka ringettelag!

Jag har turen att ha en eller flera bästa vänner för varje tillfälle (nästintill). När jag kommer till skolan är klassen där, när jag tränar är det med de bästa, när jag åker skidor i fjällen är det med Alexander och när jag shoppar är det (oftast) med Emilia. Det är en lyx att ha så många fina vänner så som jag har!

Love you! Hoppas ni vet det trots att jag är så dålig på att visa det (och har för lite tid för att träffas tillräckligt ofta) ♥

Back

2011-06-12 @ 16:50:21
Ä-N-T-L-I-G-E-N-! Nu har internet kommit tillbaka, efter en alldeles för lång frånvaro! Man känner sig lite handikappad av att inte ha tillgång till internet :P Kunde ju inte ens använda skolans datorer, eftersom vi slutade i fredags och inte hade några lektioner i veckan.. Dock måste jag säga till mitt försvar att min hemska abstinens mest beror på att mina fina vänner befinner sig i Japan! Hoppas de har haft det bra!

Sen sist har det hänt massa iaf - ett hemskt jobbigt och svettigt Friskis-pass, skolavslutning (Lalle (en lärare) rockade loss, haha!), sett St:a Ragnhilds utspring och blivit sjukt sugen på att ta studenten, grattat syssling till studenten, passat kusinerna, badat i sjön (freezing!) och idag har jag varit på Skansen och myst med kusinerna!

Nu ska jag boka flyg till Manchester i juli med Felicia och Louise (som befinner sig i Japan) och peppa inför jobbet som börjar imorgon! :D

Technical difficulties..?

2011-06-08 @ 13:28:11

Vet att ni har saknat mig ;) Och nej, ni behöver inte känna er dissade.. Jag ville blogga igår (jättemycket) men det är nämligen så att mitt internet dissade mig och inte ville fungera :( Imorse försvann typ all vår el oxå när jag skulle göra frukost (Gud har något emot min elförbrukning alltså!).

Igår
var en händelserik dag, men ändå inte. Först försov jag mig, men det gjorde inte så mycket eftersom jag inte började förens 12.40. Men jag var ändå tvungen att skippa frukosten, springa till bussen och sminka mig på väg in till stan. Väl i Södertälje så mötte jag upp Olivia och åt frukost/lunch och catchade up lite :)
Sedan begav jag mig till skolan för min enda lektion (trodde jag). Det visade sig att jag inte hade någon alls.. Vi fick veta våra betyg i geografi och naturkunskap (VG och MVG!)

Efter
det gick jag och Ida och fikade i Tumba, blev mycket fika igår, haha! Sen åkte jag till Södertälje igen för att göra en synundersökning (till körkortsgrejen) Jag fick sällskap av Emilia, som jag mötte på stationen. Undersökningen gick bra, jag ser!

Sen
åkte jag hem och irriterade mig på att Internet inte funkade.. Nu ska jag in till stan och träffa Carro! Vi hörs! (Nu börjar den här datan också dampa på mig! Vad är det som händer?!)

Dag 6 - Min dag

2011-06-06 @ 21:12:49
Idag, nationaldagen, 06062011.
Idag sov jag länge, tror hon var tjugo i elva när jag gick upp. Då åt jag frukost med pappa och syrran framför teven. Vi kollade på Tintin, lite nostalgi. Vi gjorde alltid det när vi var små :) Så det var mysigt!

Sedan satte jag igång och skrev klart min kärnkraftuppsats och skrev på den enda tills kusinerna kom (eller ja faktiskt även lite efter att de kommit). De brydde sig som sagt inte om att jag pluggade utan stationiserade sig i mitt rum (där jag satt och pluggade, kan ju inte sitta ute med datan, tyvärr) och började rita regnbågar på tomma toapappersrullar (I have absolutly no idea why) och min moster satte sig och läste i min Egoboost tidning (högläsning) samtidigt som det pratades och röjdes runt som bara småbarn kan göra! Uppsatsen skrevs färdigt, skickades in, den blev faktsikt ganska bra trots allt :)

Efter det drog jag med barnen ut och njöt av solen, söta kusiners sällskap och att allt plugg är gjort! Sen åt vi pastasallad i bersån (sån sommarfeeling att äta ute!), bara myste och planerade sommaren lite mer :)

När kusinerna och moster begett sig hemåt så satte jag och syrran oss ute och läste. Jag har precis börjat med Pride and Prejudice (igen!). Kände att jag behöver en liten extra engelskalektion nu när skolan är över, haha :P Den är riktigt bra!

Resten av kvällen tänkte jag ägna åt nagelvård (nu ska mina naglar bli oranga) och lite mer Pride and Prejudice!

I'm done

2011-06-06 @ 15:55:03
Jag är klaaaar! Nu är tvåan färdigpluggad, ni skulle bara veta hur skönt det känns! Kusinerna om för ett tag sen och hade inte det minsta medlidande för att jag pluggade utan jag fick avsluta uppsatsen med regnbågsritande, borttappande av tuschpennskork, högläsning ur tidningar och catching up med släktingar runtomkring mig.. Men jag är ju så freakin' brilliant så jag klarade ju det ändå ;)

Nu ska jag ut i solen och njuta av ledighet!
Ska bekanta mig lite med min kära vän Malibu protective sun lotion ;D

Nationaldagen

2011-06-06 @ 12:45:56
Haha, jag började skriva rubriken på franska, alltså fête nationale. Men sedan kom jag på att det är ju trots allt nationaldagen så då bör man ju faktiskt skriva på svenska.. :P Förutom det är nationaldagen inget jag firar speciellt mycket. Jag ska plugga klart det allra sista, hjälpa pappa bygga lite i vardagsrummet och i eftemiddag leka med mina sötkusiner! Träna ska jag oxå hinna med, men det gör jag helst i kväll när solen inte mördar..

Men hurra för Sverige och ha en fin nationaldag!
Sötaste i finaste flaggan (vi kan ju ignorera han bredvid..)

Sweethearts

2011-06-05 @ 13:13:47
Sitter och chattar lite smått med mina bästisar som befinner sig i Japanland (gillar inte Japan..). De har inte så mycket Internet-tid men några korta mentalitetsstatusar har jag fått :) De verkar ha det bra, och det är ju faktiskt det viktigaste (gud vilken ängel jag är, va?) Jag blir galet avis varje gång jag hör från dem.. Jag har aldrig haft någon längtan att åka till Japan, men två års pepp talk för Japanresan har väl påvekat mig antar jag. Dessutom var det ett tag sen jag var utomlands nu, så abstinenesn börjar komma krypande..

Nu ska jag kontakta Felicias och Louises föräldrar och planera Englandsresa, haha. De är ju i Japan och det känns som att jag går bakom ryggen på dom (eftersom de inte direkt har särskilt stor chans att påverka..) men jag hoppas det är okej. (Det blir ju liksom bara dyrare ju längre man väntar..

Changing subjct totally.. Kolla vad söta:
Om jag någonsin blir hundägare så ska det bli till en sån här sötnos

Eller en sån här! Aaaaah, så sööööt!

Dag 5 - Vad är kärlek

2011-06-05 @ 12:43:13

Oj, vilken jobbig fråga! Det är så pass odefinierbart eftersom det är så personligt så att ingen har kunnat göra en bra definition av det än… Det finns miljoner låtar och lyrik om det.


Kärlek är en känsla som man känner för någon eller något. Det kan vara kärleken till sin familj, vännerna, pojkvännen, ett par skor, sitt jobb, en stad, sport, mat eller sig själv kanske. Det är som sagt personligt vad man själv anser är kärlek. Man kan väl säga lite generellt att kärlek är lite starkare än gillande.


Det finns många olika slags kärlekar, man känner ju inte samma kärlek till allt. Till sin familj har man en underliggande djup kärlek som gör att man alltid kommer älska dem, no matter what. Sina vänner har man ju själv ”valt” och älskar, oftast, lika mycket som sin familj, dock inte med samma underliggande, medfödda kärlek (av obvious reasons). Sedan har vi den bubblande förälskade nykära kärleken! Och min konstiga kärlek till skor, man kan inte sluta tänka på dem och blir glad när man ser dem, haha!


Detta kanske inte är världens bästa beskrivning av kärlek men den får duga. After all, I’m no writer

Dag 4 - Det här åt jag idag

2011-06-04 @ 23:24:12
Till frukost åt jag yoghurt med Cheerios och drack en halv kopp kaffe (hann inte få i mig mer innan vi åkte till Trosa). På picknicken blev det en macka, kaffe och en liten bit smulig med god brownie.

Fina fisken åt jag faktiskt kött, trots att det obviously var en fisk-restaurang. Entrecote med pommes frites och supergod tomatsallad! Till dessert blev det kulglass - citron och choklad, mums!

Nu på kvällen har jag ätit en toast och lösgodis (till Harry Potter and the Deathly Hollows, part 1, superpepp på part 2 nu!) Ja, inte det mest intressanta inlägget kanske.. Men gud vad mycket jag ätit idag :O

Home again

2011-06-04 @ 18:31:59
Nu är jag hemma igen efter en underbar familjedag i Trosa! Det är en riktigt mysig plats som ni verkligen måste besöka om ni inte varit där! Vi började med picknick sen gick vi omkring längs kanalen och kollade i små affärer, allt var supermysigt och idylliskt. Sen blev det fantastiskt god mat på Fina fisken som avslutning!

Nu ska vi planera sommaren! Hörs om ett tag :D

Trosa

2011-06-04 @ 09:37:32
Idag ska jag till Trosa med familjen, moster, mormor och morfar och fira mormors födelsedag! Ska bli riktigt mysigt :)
Idag har jag en prickig klänning från hm
Ha en fin lördag!

Dag 3 - Mina föräldrar

2011-06-03 @ 19:52:54

Mina föräldrar är bäst. Haha. De passar superbra tillsammans, de kompletterar varandra. De är gifta sen 19 år tillbaka. Blev tillsammans sista veckan av gymnasiet och varit tillsammans sedan dess. Pappa är ett år äldre, han bytte efter första året till mammas klass, de läste ekonomi. Fast ingen av dem egentligen gillar ekonomi. Min mamma heter Anna (och ironiskt nog betyder Annika typ "lilla Anna"..) och min pappa heter Stefan.


De jobbar mycket, mer än de behöver. Min pappa är inköpare och det är från honom jag fått min övertalningsförmåga och viljan att argumentera. Från mamma har jag fått stilen och ögat för detaljer. Jag avundas min mammas förmåga att ha koll på allt, jag hoppas innerligt att det är en kunskap man får när man blir mamma.

 

Till utseendet har jag fått min fars breda axlar och mammas smala midja och längd. Min pappas näsa och min mammas hårfärg. Och liksom de älskar jag att resa! Dessutom är vi alla sportnördar ;)

 

De finns alltid där för mig och det är jag tacksam för, trots att de kan hålla lite väl hårt i mig ibland. Men de har som tur är börjat vänja sig vid tanken på att jag inte är så liten längre. Liksom de flesta barn har jag dessutom samma åsikt om livsstil osv. Vi tycker alla att jobb, god kondition och vänner är viktigt.

 

Det finns såklart massa mer att säga om mina föräldrar men detta är lite iaf :)

Dessutom finns det inga bilder på dem tillsammans.. Denna får duga! I Frankrike i somras vis nått slott :)

Dö kärnkraft, dö!

2011-06-03 @ 14:14:32
Fy f*n för kärnkraft säger jag bara! Kunde vi inte fått en liiiiiite roligare kompletteringsuppgift?! Diskutera för- och nackdelar med kärnkraft.. Så opepp! Sitter inne och försöker formulera mig på någorlunda proffessionellt sätt men nej. Det är soligt, ledigt och det allra sista på mardrömsåret, snälla ge mig ork att göra klart!

Medan jag fortsätter med detta får ni kolla in mina nya skor som införskaffades igår när jag shoppade med Emilia :)
Mina nya working shoes! Väldigt enkla men less is more, you know ;) 249:- på DinSko

Köpte även en mörkblå långklänning från hm och ett par skitsnygga svarta jeans med högmidja från BikBok. Nu är det bara lite skjortor, sen är jag fit for work! Just det, ska skriva ett inlägg om mina föräldrar.. Kommer upp inom kort :)

17

2011-06-03 @ 11:59:14
Imorse var jag som sagt och lämnade bästa SK09 på Arlanda. Riktigt sorgligt faktiskt :( Inte kul att se de gå igenom security, men samtidigt var jag ju glad eftersom jag vet hur kul det kommer bli för dom och hur mycket dom längtat.. Blandade känslor! Åkte iaf hem igen med Lulus föräldrar och kom hem till mig och åt lite frukost med pappa och syrran (klarade inte att äta särskilt mycket 05 imorse :P).

Nu ska jag plugga det sista. Detta är den sista inlämningen, svenskan skiter jag i nu (kommer ändå inte bli klar och vi har ju hela nästa termin på oss..) sen är tvåan färdigpluggad! Yeeey xD Efter det ska jag umgås lite med syrran!
What? Ett träd har gått itu :O Utanför mitt fönster! Så fort man inte är hemma så händer nått.. :P

Ha en fin klämfredag på er ;D

Lonely

2011-06-03 @ 08:26:00

Just nu är jag på Arlanda och vinkar av mina kära kompisar som ska spendera de kommande 17 dagarna i Japan. Buhu :'( I miss you already!

Linnéa, Felicia, Louise och Fredrika. Hade ingen bild på alla. Emelie, Carina, Alina och Ronja saknas!

Hoppas ni får en toppenbra upplevelse mina fina vänner! ♥

Sentimentalt

2011-06-03 @ 00:13:14

Herregud. Jag sitter och har post-gråtattack efter Koizora. En fantastiskt fin men hemsk, hemskt sorglig japansk film! Jag och Louise satt här och grät medans hennes syster sprugit runt och packat och hennes bror haft två kompisar här.. Fullt hus! Vi ringde Felicia och grät i telefonen lite, stackarn! Störde henne i filmen hon kollade på. Insåg nyss att mina bästa kompisar ska åka till andra sidan jordklotet imorgon och vara borta i 17 dagar!! *snyft*

Louise
har lite smått börjat inse att hon ska uppfylla sin dröm, imorgon. Men tagit det relativt bra faktiskt. Inget katastrofartad hyperventilerande här inte. För tillfället är hon och fräschar till sig lite, rakar benen och tar bort nagellacket (hon har haft samma i mer än en månad!)

Mika ♥ Hiro

Dag 2 - Min första kärlek

2011-06-02 @ 11:28:38

Detta går ju att tolka på flera olika sätt. Jag vet att ni förmodligen vill ha en smaskig utläggning om den första! Men det tänker jag inte göra. Inte nu. Det kommer andra tillfällen till det. Dessutom så finns det ju så mycket mer jag förälskat mig i... Skor till exempel. De får fängslar mig, manipulerar mig och ruinerar mig. Men eftersom det most likey inte finns någon läsare som har en lika nära relation till skor som jag, förutom möjligtvis Emilia. Så tar jag det allra första jag någonsin älskat…

 

Kärleken till skrattet. Jag älskar att skratta! Småle, fnittra, skratta lite kontrollerat, smöra-för-lärare-skratta, asflabba och rulla-runt-på-golvet-och-tappa-andan-grava, låtsatsskratta, complete-a-sentence-skratt, det skrattet man endast har när man är med sina bästa tjejkompisar - you name it! Skratta är det bästa som finns. Har alltid älskat det och kommer alltid göra det.

 

När jag var liten så bestämde jag mig för att få skrattrynkor (jag vet, jag är konstig) och ville mer än gärna ha skrattgropar, som jag på den tiden trodde var rynkor.. Så jag betämde mig för att le så mycket som möjligt så att jag när jag blev äldre skulle va helt rynkig runt ögonen och munnen av skratt.. Haha! Wierd huh?


För att relatera detta till killar och det den här dagen förmodligen skulle handla om så älskar jag killar som ler mycket, har ett fint skratt och som kan få mig att skratta (inte särskilt svårt iof).

Born to hand jive baby

2011-06-02 @ 10:40:16
Grease var grymt! Riktigt bra! Tack Linnéa för att du "bjöd" in oss :D Du var awesome! DU är Patti Simcox ;) Nu har jag hand jive-låten på hjärnan och försöker lära mig dansa som de.. Haha.

Idag ska jag hänga med Emilia i Södertälje, typ leta sommarkläder och en avslutningsklänning till Emilia (om jag hittar nån så köpar jag den, men jag tror jag tar en "gammal" klänning på avslutningen annars). Men det ska bli kul att träffas, det blir alldeles för sällan!
Senare ikväll ska jag hem till Louise och lugna henne, hjälpa henne packa, vara axeln hon kan gråta vid eller den hon kan flumma med. Hon kommer freaka ut på nått sätt, de åker till Japan imorgon! Ska sova där och va med och vinka av dem på Arlanda, snyft!

This car ca be automatic
It's systematic
It' hydromatic
Why, it's grease lightning

Nu kör vi!

2011-06-01 @ 15:52:01

Nu kör vi donkenmys och Grease! Kommer ha en awesome kväll, hoppas ni också får det. Dock inte lika bra som min (om ni inte ska hänga vid Maren innan ni går på Grease-föreställning med fantastiska flickor som mina vänner)! Haha.



Min
fina vän Linnéa är med och spelar. Tror hon är Patty Simcox. Det kommer bli fantastiskt, det är jag säker på!

Skåprensning

2011-06-01 @ 13:45:41

Vilken kort och konstig skoldag det var idag. Vi gjorde liksom ingenting.. På morgonen så lämnade vi tillbaka böckerna, städade skåpen och fick reda på våra allmän rättslära-betyg (jag fick MVG!). Sen hade vi supermegalång hål innan vi hade en 15 min lång debatt. Debatten gick sådär, jag satt mest och höll med de som jag debatterade emot och fattade inte riktigt hur jag skulle kunna försvara något jag inte själv tror på. Aja, nu är det över! Fick även reda på engelskabetyget, fick VG. Inte lika nöjd med det. Men man kan inte förvänta sig mer heller eftersom jag praktiskt taget skitit i engelskan i år och lagt energin på annat ist :P

Nu
är jag i fasters lägenhet och tänkte plugga lite (nej det är inte klart än) innan vi ska mötas upp för avslutningsmiddag (för de som drar till Japan) eftersom de kind of har sommarlov nu! Efter det blir det Grease

Dag 1 - Presentera mig själv

2011-06-01 @ 07:30:21

Ja, vem är jag? Jag heter Annika Ingrid Maria Linde, jag har aldrig gillat mitt namn. Gillar det fortfarande inte men har accepterat det. Jag är 17 år, fyller 18 den 8e september och det finns inget jag längtar till mer än att bli äldre! Jag har massor med drömmar, som jag hellre ser som planer snarare än drömmar. Jag har en oerhörd prestationsångest, är världens mest rastlösa person och hatar att misslyckas!

Jag
har bra självförtroende och dålig självdisciplin. Jag är blyg när jag är med personer jag inte känner och det finns inget jag hatar mer än att känna mig utanför. Jag skulle inte klara en dag utan mänsklig kontakt. Jag älskar att skratta och hatar att gråta.
Jag gillar att argumentera men hatar motargumentrande bevis å att jag hade fel, jag har bra övertalningsförmåga och ger mig inte om jag vet att jag har rätt (har jag inte rätt så vinklar jag ämnet så att jag får rätt). Jag upptäckte nyligen retoriken och vill bli värsta retorikproffset. Jag vet inte varför jag valde juridik (min programinriktning) men gillar det. Jag vill kunna allt, vara sjukt allmänbildad och ha ”mamma-förmågan” att ha koll på allt.

Jag
bor utanför Södertälje med min familj - mamma, pappa och syrran - i en villa. Jag är svensk, galen i skor, gillar inte ost, spelar ringette och är blond! Jag har varit på 10 begravningar men bara ett bröllop. Det bästa jag vet är att resa. Min favoritstad är Paris och mina drömresemål är New York och Kina.


Felicias bild, från vår galna London-dag!

Jag
gillar choklad, mina vänner och cheesy killar som Eric Saade! Jaa, detta är långt ifrån allt, men det är en början…

God morgon

2011-06-01 @ 07:28:11
Hemskt trött, kunde inte sova at all i natt :( Idag är det skåpstömning och debatt. Sen plugga det sista och tillsist blir det Linnéas Grease-föreställning! Låter som en helt okej dag faktiskt!
Mitt försök till leende.. Mitt riktiga kommer nog under dagen, när jag vaknat till lite :P

Morning fellows ;D
RSS 2.0