Slut på mars..?

2011-03-31 @ 22:24:18
Home. Har haft en supermysig kväll hos faster med mat, chokladmousse och massa skratt! Är galet mätt, min mage kommer spricka.. Typ.

Insåg nyss att det är 1 april imorgon.. Hjälp. När hände detta? Vad hände med mars och hur kommer det sig att påsken närmar sig med stormsteg. Ringetten och kyla byts ut mot skinnjacka och glass i solen! Inte så att jag klagar men allt händer så plötsligt :P

Den 16 april drar ju jag till Turkiet med familjen och Runhellen's. Och om en vecka skulle SK egentligen åkt till Japan (vilket de inte ska nu av förklarliga skäl..). Tid förvirrar och stressar mig otroligt mycket! Jag har världens prestationsångest och jag känner att jag missar saker konstant. Jag hinner inte med..

, nu ska jag sluta svamla och göra något vettigt den sist timmen av mars.. Imorgon måste man ju luras med folk, jag har redan tänkt ut ett offer, moahaha!

Gammalt

2011-03-31 @ 18:25:26




Hittar lite roliga kort här hos faster.. Midsommar för typ fyra år sedan, haha! Jag har ingen aning om varför jag hade det där i håret.. Gillade mucho attention då typ, hehe!

Chokladkulor

2011-03-31 @ 18:06:52

Hejsan, sitter hemma hos faster och äter upp chokladkulorna som egentligen ska vara topping på chokladmoussen, hehe.. Har hängt här sen vi slutade. Nej just det, vi köpte glass efter skolan så vi dröjde lite i Tooooomba :)  Myspys!

Snart
(hoppas jag) kommer resten av familjen hit, vi ska bli bjudna på mat, bland annat chokladmousse (utan chokladkulor, hehe)! Faster min  har nämligen fyllt år, 47 närmare bestämt. Gamla tant. Haha! (hon kommer flå mig levande om hon ser detta..)

Fick
nyss provsmaka moussen och guuuud jag dör vad gott! Choklad är lugnt det bästa som finns (y) Bästa snabbaste njutningen, eller vad var det Felicia? ;) (internskämt, som egentligen inte borde dras på bloggar :P)

Rutigt

2011-03-31 @ 08:32:59
Morning fellow Sweeeeds :D Nu drar jag iväg till skolan några timmar, typ massa lektioner inställda! Ikväll blir det middag hos faster oxå, najs!
Idag blir det rutig skjorta från hm och leggings :)

Nu ropar mamma (får skjuts!) Vi hörs!

I am Woman

2011-03-30 @ 23:09:47
Har suttit och skrivit på min kaffeanalys sedan förra blogginlägget, är helt seg i hjärnan som jag alltid blir när jag koncentrerar mig mycket och intensivt. Varsegod att dra så många blondinkämt ni kan komma på utifrån det yttrandet ;D Lyssnar på soundtracket till Sex and the city 2 oxå, därav rubriken :)

Är snart klar med kaffet snart iaf, så skönt! Älskar när man börjar närma sig slutet på en uppgift (y) Dock så tror jag att naglarna får vänta, sömn prioriteras högre än manikyr för tillfället (för två år sedan hade den prioriteringen chockat mig.. Då gick jag inte andra året på gymnasiet :P). Imorgon har jag sovmorgon eftersom samhällslektionen är inställd pga fotbollscup på skolan (jag älskar den cupen just nu!) :D

Natti gott folk

Mys i solen

2011-03-30 @ 21:09:35
Gud vilken skön dag! Hade bara fyra lektioner, allmän rättslära, naturkunskap, engelska och matte. Slutade relativt tidigt oxå, så vi bestämde oss för att vi behövde en paus från allt pluggande och drog till Rönninge och fikade! Vi satt på uteserveringen i över en timme och bara myste :D Louise och Emelie var dock tvungna att bege sig hemåt efter ett tag, men jag vägrade att åka hem eftersom det skulle betyda plugg. Så jag och Felicia gick och köpte årets första glass (ute i solen alltså)! Och så kom Axel ner och hängde lite i "centrum" med oss :)

När han gått så satt vi kvar (jag är ganska slow på att äta glass) och då kom en gammal tant fram och började prata med oss (eller mest med Felicia, hon var mormor till Felicias fd klasskompisar). Och hon pratade i 100 år typ. Haha. Som tur är blev vi räddade av en annan fd klasskompis till Felicia! Sen gick vi hem till Felicia och gjorde det vi alltid gör hemma hos henne typ, ligger/sitter i hennes rum och babblar om allt!

Kvällens planer är att skriva på min kaffeuppgift och måla naglarna :)

Tänkte bara säga..

2011-03-29 @ 23:06:43
God natt!
Dags att sova nu...
Dröm sött ♥

Fruktsallad

2011-03-29 @ 21:58:14
Har precis tryckt i mig pannkakor, snart blir det tydligen fruktsallad. Får trösta mig med att frukt faktiskt är nyttigt (y) Annars är denna dag inget man vill skryta med ur ett matintagsperspektiv. Vi var nämligen bara tre st på latinen, vilket betydde jättemycket kaka till oss :P Hehe.... Men latinen gick faktiskt (till min stora förvåning) bra! Dock så måste jag tyvärr meddela de som inte var där att de missade en del, ganska mycket faktiskt..

Sedan åkte jag hem till Louise och hängde där ett tar innan vi begav oss till Friskis och insåg att det var medel styrka istället för det bas-pass som vi brukar gå på. Ledaren var tydligen sjuk och vikarien tyckte det var roligt att utmana (läs: plåga) oss med ett extra hårt pass.. Det var jobbigt. Men det känns bra nu efteråt :)

Ja, fruktsallad var det!

Livcykelanalys

2011-03-29 @ 13:10:29


Sitter i en datasal på geografin och borde egentligen ta reda på vad det är som är miljöfarligt vid produktion och bearbetning av kaffe. Kul va? Snart är det latin oxå, mest ångestfyllda lektionen i veckan. Men oxå mysigaste och softaste, dessutom har både Ida och Linnéa bakat till eftermiddagens lektion, mumma!

Ikväll
är det Friskis! Som tur är.. ;D

Mardi

2011-03-29 @ 08:29:46
God morgon! Idag är det tisdag vilket betyder franska (med läxförhör :O), geografi, latin och Friskis! Hoppas jag överlever. Tråkigt väder är det så vi hoppas på att någon snäll själ kan få mig på bättre humör.. Det kan behövas om jag ska träna ikväll :P

Som tur är får jag skjuts till Södertälje, syrran har prao så vi ska lämna henne i Järna först. Hon är praktikant på ica, hur kul?! Haha!
Hittade dessa igår när jag städade bland skolådorna så dom åker på idag!

Filip

2011-03-28 @ 21:40:39
Blev klar med latintexten till slut.. Hoppas lite av det är rätt iaf :) Känns som att latin är ett av de mindre genomtänkta val av kurs jag gjort. Jaja, det ser fint ut på cv:t (curriculum vitae)! Orkar inte med mer plugg idag, hjärnan kokar så kaffeuppgiften får jag ta tag i imorgon efter Friskis :)

Är galet trött så jag tror jag tar en dusch och dejtar Filip, min kudde ;)

Berlin baby! part 3

2011-03-28 @ 21:19:25
Den 28 februari var vår sista dag i den tyska huvudstaden och även den softaste! Det här var the big shopping day! Men tro det eller ej men trots rea inne på The North Face och miljontals andra underbara affärer så kom jag hem tomhänt. Jag vet inte om jag är mest chockad eller imponerad. Men efter lite ögonshoppning så tog vi oss enda högst upp i KaDeWe (Kaufhaus Des Western) och åt en supergod lunch! Gulaschsoppa med gott bretzelbröd och massa underbar frukt till efterrätt! Mumma!

Efter lunchen så bestämde vi oss för att (even though we've been there) man måste åka till Potsdamer Platz när man är i Berlin, sagt och gjort. Vi åkte dit, gjorde en 3,60 (snurrade ett varv), tog lite bilder och gick, haha! Sedan letade vi efter och hittade vår släktings inspelningsstudio, men han var tydligen i Sthlm just då så vi fick nöja oss med foajén. Vilket vi verkligen gjorde, tog massa finfina foton i spegelväggarna, hehe..

M&P ville åka ut i "öst" och se hur det såg ut där så vi tog t-banan ut från centrala Berlin och hamnade i 60-talet. Haha, skojade bara! Men det var som att åka tillbaka i tiden, gamla kommunistbyggda lägenhetskomplex och paradgator breda som jag vet inte vad! Vi bestämde oss iaf för att gå tillbaka till nutiden.. Bara det att vi var j*vligt långt ifrån Alexanderplatz (centrala Berlin) så det var en onödigt lång och dessutom totalt supertrist promenad!

Väl tillbaka i centum så kollade vi in Världsuret, ett shoppingcenter och köpte en bretzel till syrran (hon tjatade om kringlan hela vägen från öst!). På kvällen kom vi på att vi inte ätit någon tysk mat. Så det blevDeutsch Küche på Unter den Linden!

Dagen efter var det avfärd tidigt på morgonen, taxi hämtade 06.15 och det blev frukost på flygplatsen. Det blev en riktigt lyckad weekend som jag inte hade några förväntningar på alls.. Once again; Åk till Berlin!
Lunch
Bästa efterrätten ever!
Långt hår..
Potsdamer Platz
sis ♥
Utanför studion
Som sagt, fint.......
Östra Berlin
Början av Karl Marx Allée
Världsuret
"Vår" u-bahn station

Det bästa med den här resan var att jag till min stora förvåning uppskattade den mycket mer än jag hade trott! Hade en känsla av att Berlin inte alls var så roligt, coolt, intressant eller mysigt som det faktiskt var!

Latin

2011-03-28 @ 19:36:06
Non possum magis supponit!

Fattar ingeting

Myskofta

2011-03-28 @ 17:22:28
Äntligen hemma från en otroligt tråkig skoldag. Gick omkring som en zombie och vi gjorde inget vettigt på lektionerna.. Dessutom fick jag sitta ensam på kriminologin för att Felicia är sjuk :/

Har glidit omkring i stor myskofta och leggings, riktig softarstyle :P Har frysit enda sedan jag lämnade mitt varma täcke imorse klockan 06.. Nu ska jag tvinga mig själv att översätta en latintext och försöka att inte sakna måndagsträningarna allt för mycket :)
Orkar inte ta en bättre bild på dagens outfit, den är inget att föreviga anyway :P Fick blommor av farmor och farfar för guldet och silvret :)

Silver

2011-03-27 @ 22:20:10
Har varit upptagen med SM hela helgen, hann inte blogga igår. Men det har varit grymt kul! Mina tigrar var superduktiga, var jättestolt! Flicklaget behöll sin titel som svenska mästare. Dock gick det inte enda fram i min final (junior), vi förlorade stort med 12-4 :/ Men det är ju improvement från förra årets brons i alla fall :)

Idag försvarade ungdomstjejerna sin titel som svenska mästare i ungdom! Otroligt bra match som de vann med 16-7! Och jag spelade med damlaget mot tränarna, superdålig match som tränarna vann :( Gubbarna spelade ganska fult, så vi var en aning irriterade efteråt, en tjej gick av under matchen för att hon var så arg.. Men det gör inget för JSK TOG SM-GULD! Efteråt blev det traditionsenligt middag på restaurang i P-hagen :D
Alla matcher finns på http://www.sollentunahc.se/ om ni vill kolla in highlights!

Här kommer lite bilder från helgen:
Mina tigrar!
Barnen var med såklart ;)
Flicklaget tar SM-guld!
Efter matchen. Glada trots förlust! "Silver är ju fint"
Svenska mästarna.. Grattis till er!
Bäst ändå :D
Maddo och Eve shakar loss efter silvret ;)

Bästa och snyggaste ungdomslaget! Bild från Josse, glömde kameran (igen!).

Toppenhelg med massa roliga minnen! Igår var Felicia och Axel och kollade, synd att de inte fick se en vinst men det var en rolig match i alla fall :) Tack för att ni kom!

Nästa år tar vi juniorguldet också! Be so sure!

SM

2011-03-26 @ 10:25:00
Taggad! Nu drar jag iväg till Sollentuna Vallen där SM i ringette går av stapeln :D
Jag spelar juniorfinal mot USK kl. 14.30, wish me luck! Dessutom sänds matcherna live på:
http://www.sollentunahc.se/


Vad gör vi? NU KÖR VI!

Fika

2011-03-25 @ 19:45:10
Fredagsmys! Och inte vilken fredag som helst utan dagen innan the big final! Imorgon är det dags för prestigefyllda JSK-USK juniorfinal..! Jag är så taggad! :D

Efter lite häng hos Felicia så var jag och fikade med Axel, mycket trevligt ;) Synd bara att det blev lite kort.. Men Axel och Felicia kommer och hejar på mig imorgon, yeey! Nu blir det till att måla naglarna och äta taggtråd ;P Min personliga peppning!

Ha en fin fredagskväll!

Chirpy

2011-03-25 @ 09:15:31
Me ♥ Coffee
Jeansleggings från Vero Moda, linne från Gina Tricot och t-shirt från JC

Nu kör vi fredag!

God morgon!

2011-03-25 @ 08:58:58
Missade precis bussen (försov mig men insåg inte det förens jag kom ut från en lång dusch, bra jobbat) så det blir till att ta det lite lugnt tills nästa buss kommer :) Skönt med fredag i alla fall!
Dagen innehåller några timmar i skolan, några timmar hos Felicia tills min fika-kompis slutat skolan, fika men någon (hehe) och kvällen kommer spenderas med att tagga till SM imorgon!

Gud vad taggad jag är! Asså inför SM inte inför skolan.. :P Förra året såg det ut såhär efter SM-helgen:
Två guld och en brons. I år blir det antingen ett guld eller silver.. ;)

Nu ska jag fixa lite frukost!

Berlin baby! part 2

2011-03-24 @ 21:59:44
Den andra dagen i Berlin tog vi lite sovmorgon (vilket i min familj betyder LITE, vi lämnade hotellet runt 10). Sedan åkte vi till Alexanderplatz och kollade lite på TV-tornet Fernsehturm, gick till Hackescher Markt och hittade en cool paljettvägg ;D

Sedan tog vi en sväng inne på Anne Franks museum, där de hade orginal-dagboken lånad från ett museum i Amsterdam, coolt! Det var väldigt intressant både Anne Franks berättelse och en utställning med historien i bilder från att Hitler kom till makten till och med murens fall '89. Liten historia lektion igen!

Efter det tog vi bussen till vårat favvocafé i Berlin - Café Einstein! Bästa och mysigaste kafféet ever! Egentligen är Einstein en stor kaffekedja i Berlin men det finns ett café, orginalet, som är det bästa. Det är i Joseph Goebbels (Hitlers propagandaminsiter) gamla villa. Det är en otroligt cool och anrik atmosfär där inne där det hänger massa coola "inne-människor" :) Supergott är det oxå! Efter fikat tog vi en jättelång, välbehövlig promenad tillbaka till hotellet!

På kvällen gick vi omkring i området och kollade in alla fancy affärer, så som bvlgari och Frey Wille m.f. Middag åt vi på en grekisk restaurang - mysigt, jättegott och superbra service :)
Påväg till Hackescher Markt
PALJETTVÄGG! Hur coolt?!

The original diary of Anne Frank

Historien i bilder

Turistpose ;)

På bussen..


Classy, Apfelstrudel. Ät det om ni är på Einstein (y) Ovan, min mostertårtbit (galet stor!)

Obligatorisk spegelbild! I Goebbels hall.. Jag var bombsäker på att vi skulle bli förföljda av propagandaministerns spöke :O Fett creepy hus faktiskt. Det sägs att det fanns massa gångar under marken som Hitler & co använde sig av.

Tog inga fler kort den dagen. Men det var en supermysig dag! Nu låter jag säkert uppköpt av Einstein men det är jag inte (tyvärr!), men mitt enda tips från den här dagen är: Besök Café Einstein Stammhaus på Kurfürstenstrasse om ni är i Berlin! Ett måste!
Annars var dagens bästa att orginaldagboken fanns på muséet! Jag vet inte varför jag tycker det är så speciellt men det var coolt iaf :) Och ja, the café men jag känner att det blev väldigt mycket om Einstein nu. Haha!

L'Assassin

2011-03-24 @ 19:23:34
Nu är jag äntligen klar med franskan! Det tog mycket längre tid än jag trodde.. Men nu är det klart och inskickat, skönt! Får ta itu med kaffeuppgiften efter maten. Nu hat jag ingen energi kvar :P Solen har ju hunnit gå ner så både planen att sitta ute och läsa samt att ta en springrunda får bytas ut mot dega i soffan ist :/
Sliten tjej med sämsta boken ever!

Torsdag

2011-03-24 @ 15:36:26
Är nyligen hemkommen från skolan. Vi fick nämligen sluta två timmar tidigare! Så skönt :) Nu ska jag skriva lite på kaffeuppgiften, recensera en bok på franska (good luck liksom?) och sen sätta mig ute i solen och läsa lite, så underbart väder! Våren är det som gör att man klarar av Sverige med snö, tågförseningar och allmänt kaos under vintern!

Torsdagar är vanligtvis våran längsta och jobbigate dag i skolan då man bara vill åka hem och dö i sin säng men dagen har varit soft faktiskt! Förutom två timmars mindre plågeri, kan det ha något med solen att göra kanske? ;)

Kom på att jag inte visat resten av Berlin-bilderna än. De kommer nog oxå upp senare idag!

Sista

2011-03-23 @ 23:11:13
Sista träningen för säsongen på Järna is avslutad. Kommer kännas så konstigt på måndag utan träning.. Men gud, vi gav isen ett riktigt avslut iaf! Så jävla taggade vi är!! Håll i er USK!

Alla var på riktigt bra humör och flummade runt galet! Moa (skadad) kom och hälsade på, Alva och Josses barn (dockorna) var på besök ochg jag hade ont i magmusklerna redan innan träningen börjat.. Skratt ska vara effektivt träningskomplement har jag hört (y) Efter hade vi lite allvarligt pepptalk och sen fick vi kladdkaka, yeey!
Forever in my

Järna is

2011-03-23 @ 18:32:00
Ska precis dra iväg till ishallen för sista isträningen, både innan SM (på lördag) och dessutom sista träningen på hemmais. Nästa vecka ryker isen och vi får jobba oss ut och springa ist :/ Ska bli otroligt skönt att träffa laget igen, en hel vecka sen sist. Men det är lite sorgligt att det är dags att lämna "andra hemmet"..... Nä, nu släpper vi alla sorgligheter och taggar till finalen!!

Vad gör vi? NU KÖR VI TJEJER!

Nöten

2011-03-23 @ 16:43:50

Kolla vad gullig vår naturlärare är.. Så sött! Han har gjort en konversation så att vi ska få svar på massa frågor.. Och skrivit i talspråk oxå, haha!

 

Elias: Nedan visas en så kallad livscykelanalys gjord på kaffe och dess miljöpåverkan. Läs i boken vad en livscykelanalys är, vi kommer även att öva på detta torsdagen den 24 mars).

Elias: Din uppgift är att på MAX 2 sidor förklara hur kaffe påverkar miljön.

Elev: Men hur gör jag det?

Elias: Jo, tänk precis på samma sätt när ni gjorde projektet. Ni ska förstå hur olika saker påverkar miljön. I detta fall kaffe.

Elev: Men jag hade ju kläder som ämne, jag kan ju inget om mat. Det är ju fusk för de grupper som hade mat ju… (eleven ser sur ut)

Elias: Jo, men denna uppgift handlar om kaffe, och nu ska ni försöka gå ännu djupare. Alltså förstå hur kaffe påverkar miljön på olika sätt.

Elev: Vaddå, ska vi göra precis som i projektet?

Elias: Nej. Denna gång ska ni inte göra någon undersökning. Inte redovisa eller ha en plansch. Det ni ska göra är att skriva fakta på en dator och ladda upp allt på Vklass.

Elev: Ok, då fattar jag. Men jag få lite extra tips. Jag satsar nämligen på VG eller högre.

Elias: Självklart. Jag skriver ihop ett par tips som man kan tänka på....

 

Nu ska jag ta reda på hur kaffe påverkar miljön :)

I'we

2011-03-23 @ 16:18:19
Dagen började hastigt med att springa till tåget för att inte komma försent till Allmän rättslära-lektionen (omg, vad duktig flicka jag är!). Rättsläran fortsätter och jag förstår ingenting igen, har precis fått kläm på det vi hade prov på förra veckan. Men nu har vi börjat men naturrätt, vilket jag inte kan någonting om. Dock så kunde jag och Ida briljera med våra latinkunskaper (y) Lex aeterna (= evig lag) bland annat, bra att kunna va?!

På naturkunskapen så började vi med att göra livscyklar ur miljöperspektiv (typ?) och vi har fått i läxa att analysera kaffe! Hur underbart?? Ska göra en kopp och börja på den snart :D Dock befarar jag fler argument till en minskad kaffekonsumtion.. Hmpf.
Sen har jag ätit äcklig lunch (fast det får man egentligen inte säga om mat), haft en flummig engelskalektion och ett matteprov. Nu har i alla fall halva veckan gått!
Massa vårkänslor med Vitamin Well's :)

Lofsdalen '11

2011-03-22 @ 22:14:20
Här kommer några stekbilder från Linde/Runhellen crashar Lofsdalen 2011 :D
Ja, jag hade den minsta hjälmen de hade i uthyrningen.. XXS.

Schteeeek a la Lofsdalen! That's it, mer får ni inte se hehe ;)

Dill?!

2011-03-22 @ 21:41:25
Nej.
Den var verkligen inte god! Fiskbitarna var hårda och äckliga och det smakade bara dill! Nej Felix bättre kan ni!

Norsk fisksoppa..?

2011-03-22 @ 21:34:52
Efter en lång skoldag, donken-besök och Friskis pass med mor min så är jag äntligen hemma och ska precis hälla i mig Norsk fisksoppa från Felix :) Den ser dock inte lika god ut i verkligheten som den gjorde på förpackningen :P

Apart from that så händer det inte så mycket i mitt liv just nu.. Inte så mycket plugg just nu - yeey! Just det, jag fick MVG på Allmän rättslära provet, I'm still chocked :P Trodde jag verkligen inte att jag skulle få :)

Fjällen

2011-03-21 @ 21:40:50
Nu är jag tillbaka i 08-området och civilisationen. Vår korta fjällweekend har varit underbart härlig - toppenväder, bra snö och underbart sällskap! Men det känns som att det är dags att återvända till Sthlm när man inte ens kan få in en enda radiokanal (annat än P1).. (Okej, jag har en aning fördomar när det gäller Norrland. Men jag fick alla mina bevisade i helgen typ :P)

Kameran funkar igen och bilder kommer inom kort! Men nu ska jag ställa om till "skolvecka" och börja tagga inför SM-final på lördag :D
Norrland är fint men... tomt. Bild från Google

Inget funkar..

2011-03-17 @ 21:59:04

Hejsan! Jag överlevde temadagen och har dessutom jobbat på massa med vårat natur-projekt. Nästan klara nu, äntligen! Temadagen gick, som vanligt, ut på att man ska lära känna folk i andra klasser. Jag lärde inte känna nån, big surprise. Dagen innehöll mingel, drink (alkoholfri), tipspromenad, kareoke, pizza till lunch, disco och tårtätning sen var vi fria. Dock så hade skolan skitit i att beställa tillräckligt mycket tårta (eftersom elever enligt dom inte stannar kvar) så min klass fick ingen :'( Jag och Ida sprang (bokstavligen) till SK09s klassrum och tiggde till oss lite där, haha!

Efter lite
besvikelse över vårat naturprojekt, det blir inte lika bra som vi tänkt oss, så åkte jag till Södertälje och mötte upp Emilia för lite belöning = shopping! Min mobil slutade fungera precis när vi försökte hitta varandra, bra jobbat! Men efter ett tag hittade vi varandra. Alltså man blir typ helt handikappad när mobilen inte funkar..
Idag blev det ett par solglasögon, en t-shirt och en ascool clutch! Allt hänger med till Turkiet om en månad!! :D Ni får bilder senare, för tillfället funkar varken mobilen, datan eller kameran.. VAD HÄNDER?!

Louise ritade klassen (+ mig och Ida) idag när vi åt tårta :) Från facebook.

Stryka

2011-03-16 @ 17:43:11
Nu har jag skrivit en faktatext om siden, eller ja snarare ordbajsat ner nått knappt förståeligt. Men jag har gjort det iaf. Så nu kan jag gå och stryka det från min to-do-lista (Y)

Haha, jag kom just på att man kan tro att jag ska ställa mig och stryka kläder om när ser rubriken. Kanske inte låta särskilt skrattretande men det är nämligen så att jag strykit kläder en gång i hela mitt 17 år långa liv.
Inga kläder kom till skada (som tur är) men jag levde upp till min hårfärgs rykte so to speak.. Jag fattade nämligen inte hur man stängde av strykjärnet.. Var tvungen att fråga mamma, som tittade mycket besviket på mig och förklarade att jag skulle dra ut kontakten...... Ja.
Kontakten ja.. Fysik är inte min starka sida, hehe :P

Alone

2011-03-16 @ 16:11:51
Hejsan! Idag så hade jag ju prov i Allmän rättslära, och gissa vad? Jag var den enda där från min klass.. Alexander kom efter ett tag men sen var det bara vi som gjorde provet. Ambitiös klass jag har va? Alla andra har typ någon kollektiv strejk från juridikproven. Men provet gick bra iaf!
Sen har vi fortsatt jobba med vårat natur-projekt, haft engelska och matte. På matten var alla trötta och flummiga, konstigt nog eftersom det var en av de kortare dagarna, men iaf så kastades det sudd-bitar på varandra och allt på genomgången ifrågasattes.

Nu blir det lite plugg innan träningen. Ska börja packa oxå, drar till fjällen på fredag (y).

Vindruvor

2011-03-15 @ 22:41:27
Är galet trött efter friskis-passet, konstigt. Brukar inte vara supertrött men jag antar att det är positivt.. Ska nog lägga mig snart. Men först måste jag läsa igenom alla anteckningar från allmän rättsläran. Fattar fortfarande inte allt, men jag tror att det mest kommer handla om lagtolkning och rättshierarkin (rättskällor) samt att tolka regeringsformen. Det har jag ganska bra koll på och om jag inte skulle kunna det så skulle jag ändå inte hinna lära mig det till imorgon, haha!

Ni fattar förmodligen inte vad jag babblar om och bryr er säkerligen inte om vad jag har prov på men ändå.. Nu ska jag get back to regeringsformen och fortsätta proppa i mig vindruvor (mycket underskattad frukt, otroligt gott!).

Friskis

2011-03-15 @ 18:59:00

Nu ska det svettas tillsammans med medelålderstanter till halvbra musik! TAGGA!

Utilitarism..?

2011-03-15 @ 10:34:55
Har suttit ute i solen, lyssnat på Saade och pluggat till provet imorgon, så mysigt. Eller ja, jag har försökt förstå den svåra juridiska litteraturen vi fått som studiemedel.. Efter en timmes läsande är jag mer förvirrad än innan jag började. Boken är egenligen till universitetskurser men vi har den eftersom det inte finns nån enklare litteratur som förklarar allmän rättslära. Förstår ingenting - bokstavligen! I'm so dead tomorrow!

Snart ska jag bege mig ut i solen towards skolan! Tror faktiskt att solbrillorna får häng med, yeey!

Kom på att jag typ inte visat min nya frisyr sen dagen jag klippte mig. Here you go! Jag måste verkligen lära mig styla kort hår.. Allt jag kan inom hårstyling är typ "sätta upp i tofs" (vilket jag inte kan göra längre), haha!

Coffee

2011-03-15 @ 08:46:06
God morgon! Idag börjar jag 12.40 eftersom franskan är inställd. Så skönt :) Så nu ska jag äta frukost och plugga lite. Funderar på att sätta mig ute i solen.. Ikväll är det friskis-dags!
Blir inte riktigt en sån här kaffe tyvärr..

Nu kör vi tisdag!

To do-lista

2011-03-14 @ 21:02:35
Hejsan! Nu har jag gått i skolan, tränat, duschat och ätit. Bara plugget kvar.. Idag ska jag göra kriminologi och allmän rättvisa (har prov på onsdag). Jag gör alltid en "To do-lista" med allt plugg som ska göras under veckan. Och den är redan lång. Öörgh.

Nä, nu ska jag skriva vad jag tycker om det svenska straffsystemet. God natt!

Japan

2011-03-13 @ 21:00:32
Det enda alla pratar om just nu (förutom melodifestivalen möjligtvis) är Japan-katastrofen. En jordbävning, en tsunami och risk för härdsmälta när kylningen i kärnkraftverken slutar fungera. Dödstalen stiger för varje nyhets-uppdatering och katastrofen blir bara större och större ju mer man får veta om den.
Jag tycker så synd om alla som mist sina hem och familjemedlemar. R.I.P

Dit är det tänkt att några av mina klasskompisar ska åka om 25 dagar (med skolan). Just nu vet jag inte om jag ska hoppas på att resan blir av, för deras skull. De (flesta) har väntat på den här resan i flera år. Eller att den ställs in. Jag vill inte att mina älskade kompisar råkar ut för något där borta. Självklart vill jag ju att de ska åka, det är ju ett otroligt häftigt äventyr. Men efter detta känns det lite osäkert..

Pray for Japan ♥

Psykisk vinst

2011-03-13 @ 17:42:42
Nu är jag hemma igen efter matchen. Vi förlorade med 4-7 men det känns bra ändå. Vi har aldrig spelat så bra som vi gjorde idag, vilket bådar gott inför SM om två veckor! Det kändes som att de blev lite knäckta av vårat motstånd, de brukar vara så överlägsna men nu fick de verkligen kämpa. Deras första mål satt långt inne, dessutom kvitterade vi 10 sekunder efter..
Lite surt med förlust såklart men vi tar dem i finalen ist ;)

Nu ska vi till farmor och farfar och fira farfar!

Han vann!

2011-03-13 @ 12:33:23
HAN VANN! Yeeeeeey xD

Det brukar aldrig bli den som jag vill som vinner, men nu så! Såå glad! Han är bäst och kommer krossa allt i Düsseldorf :D
Dock så missade jag hela röstvisningsdelen igår, vi var nere i puben med alla grannarna, såg bara bidragen och hann rösta fyra ggr (på Eric såklart!). Men jag tror att det kommer gå nån repris relativt snart så man kan få se "the happy moment" när han vinner!
Sötaste ever!

Nu ska jag tagga för sista matchen innan finalen! USK står för motståndet.

Saade

2011-03-12 @ 20:00:00
Heja Eric Saade!

Tagg

2011-03-12 @ 17:49:49
Om några minuter kommer gäster hit, jag har inte fixat håret än (jag berättade att min nya frisyr kräver ständig styling va?) dessutom måste jag komma på vad jag ska ha på mig och hinna tända massa ljud innan det plingar på.. Wish me luck!

Matchen gick bra iaf, vi vann med 4-1. Lite surt att inte få hålla nollan men whatever :) Ikväll blir det pub-mys och melodifestivalen med familjen och grannar, tagga!

SUS

2011-03-12 @ 11:40:12
Har varit och tränat småtjejorna, de är supergulliga! En riktigt bra start på dagen! Nu ska jag åka till Sollentuna och spela intern träningsmatch med SUS!
Ha en bra lördag allesammans!

The Adjustment Bureau

2011-03-11 @ 22:58:14
Sjukt bra film! Annorlunda, cool, söt, actionfylld, romantisk - ja allt! Bra "idé" som skapade en helt ny värld av misstänksamhet och nyfikenhet hos mig. Det var superbra skådespelare och hade varit en av de bästa om det inte hade varit för det lite kliché slutet, but it's american though.
Tänker inte säga något mer om den utan bara råda er att se den!
Blev så sugen på att köpa en cool hatt!

Tack Louise och Felicia för en underbar kväll (som vanligt) och att ni räddade mig från På Spåret-finalen (som enligt mamma var rafflande..) Love you girls!

Friday

2011-03-11 @ 16:55:30

Efter en onödigt samhällslektion, kort mattelektion och franskaprov så har jag dött här hos Felicia ett tag. Nu har vi dock (äntligen) tagit tag i saken och bestämt att det blir bio ikväll! The Adjustment Bureau med Matt Damon och Emily Blunt. Den verkar asbra :D


Trevlig helg!

Pushed the limits

2011-03-10 @ 21:53:05
Känner att jag har pushed the limits vad det gäller franskapluggandet. Pluggade som en galning i måndags (provet var egentligen i tisdags men vi tvingade vår lärare att flytta det till imorgon). Nu känns det som att jag inte kan ta in mer information.. Så jag tar lite ledigt från plugget för ikväll!

Såg just att min kompis Alexander är påväg till Lofsdalen (dit vi alltid brukar åka tillsammans). Åh vad jag längtar efter fjällen, skidor och after ski-häng! Ska dit nästa helg :D
Syrran, Alex och jag schteker i backen!

Ta vara på tiden!

2011-03-10 @ 18:59:30
Imorse gick jag upp supertidigt, öööh. Jag började kl 08 och eftersom far min är ute i stora vida världen och jobbar så skulle jag åka med grannen in till Södertälje. Och man vill ju inte komma sent när man ska åka med nån annan.. Dessutom så var jag osäker på hur mycket tid jag var tvungen att lägga på min nya frisyr :P Inte så mycket faktiskt, skönt!

Denna helvetestorsdagen, som vi kallar det i klassen, har varit som alla andra torsdagar. Nej, den har varit lite bättre och lite sämre än vanligtvis.. Först så fick jag massa snälla kommentarer om min nya frisyr, tack alla! Men sen var jag tvungen att hålla mitt tal (som andra talare oxå) på svenskan! Men talet gick faktiskt ganska bra :)
Sen har vi jobbat massa med vårat natur-projekt, håller på med en undersökning. På idrotten hade vi HLR (livräddningsövningar) med läskiga dockor! Det var lite halvroligt, men ganska äckligt. Dessutom var jag jättedålig på det, hoppas jag aldrig behöver rädda någons liv!

Nu ska jag samla viljestyrka till franskaplugget! Vi har prov imorgon..

Ett tal......

2011-03-09 @ 22:12:33
Kom fram till att det jag skrivit på mitt tal (inte särskilt mycket) inte var bra alls, så jag suddade allt och börjar om. Så såhär ligger jag till just nu.. Mind map (which I hate...) Det går bra nu! Dessutom är min nya frisyr supersvårstylad, bra :P
Natti alla söta

Something new

2011-03-09 @ 18:12:15
Jag har precis kommit hem ifrån frisören. Och ja, det är kort. Men det blev snyggt och allt slitet och trassligt är borta (a) Kommer definitivt ta ett tag innan jag vänjer mig med längden dock, det blev kortare än jag tänkt mig. Ångesten kommer nog imorgon.. Men jag är nöjd iaf, men innan jag vant mig kommer jag flippa ur varje morgon, träning och när jag schamponerar håret, haha! Här får ni några dåliga webcam-bilder, bättre bilder kommer vad det lider ;)
Ovant men superskönt!

Nu ska jag sleva i mig gulaschsoppa och packa trunken. Laget blir första domarna för nya looken. Be nice girls!

Svek

2011-03-08 @ 17:53:07

Efter en lugn geografilektion och en som vanligt unik latinlektion där vi fick supergoda cupcakes så sitter jag och Louise hemma hos henne och laddar inför Friskis! Unfortunately så har Felicia, den skiten, dissat oss :O Hon valde syrran före oss..!
Som straff lägger jag upp denna fina bild!

HA! Jag har ingen aning om vem den andra personen är.....

Semla

2011-03-08 @ 12:30:36

Idag är det semeldagen och internationella kvinnodagen. Mer än att metro (tidningen) var full med kvinno-är-bättre-artiklar så har det inter märks särskilt mkt. Dock så ska vi få semlor här i skolan ryktas det (a)
Vi hade inget franskaprov heller, min klass lyckades övertala Ingrid att flytta det till fredag, jippi!


Nu ska
jag få mina klasskompisar nervösa över deras kommande Japanresa, haha!

Shit-merde-pommes-frites!

2011-03-07 @ 22:24:37
Det går sådär med franskapluggandet.. Språk kanske inte är min starka sida trots allt =/ Men nu har jag iaf fått en liten egoboost av Felicia så nu kan jag kämpa på några timmar till!
Nydushad och fräsch nere på golvet! Sitter alltid på golvet när jag pluggar till ett prov.. Don't know why ;)

Me souhaiter bonne chance (wish me luck)!

Francais, mes amis

2011-03-07 @ 20:36:57
Imorgon har jag franskaprov.. HJÄLP MIG! Jag har precis kommit hem från träningen, som var väldigt seg, länge sen vi tränade sist :P Ska sätta mig och plugga rumpan av mig nu, det är planen iaf. Kan typ ingenting..

Första skoldagen gick bra iaf, jag var chockerande pigg imorse! Men stressen över allt plugg är tillbaka, så det är bara att fatta pennan och börja repetera prepositioner nu.
Här får ni nått att kolla på medans jag pluggar. Mums!

Glee

2011-03-06 @ 20:40:45
Vi kollade på Glee hos Felicia, det är så bra! Har massa låtar på hjärnan nu :)

Nu ska det laddas inför kommande skolveckan, hujedamig!

Mysigt

2011-03-06 @ 13:43:56

Sitter hemma hos Felicia och gör ablosut ingenting, haha! Det blev ingen bio igår så jag åkte och våldsgästade Felicia. Vi tvingade hit Louise oxå. Vi hade en del planer på att faktiskt göra något vettigt med sista riktiga lovdagen men det slutade med att vi köpte massa godis, tog en promenad och pratade, hela eftermiddagen, kvällen och natten. Vi har klagat, haft massa kärlekssnack, egoboostat oss och planerat framtiden. Vi måste ha slagit världsrekord i babbel, haha! Sent igår kom vi på att bussarna inte gick så vi sov här :) 
En riktigt mysig avslutning på lovet! 

Dagen kommer
bli en riktig segdag! När jag väl orkar ta mig härifrån så måste jag tvinga mig själv att plugga, öörrggh! Sunday, bloody sunday!

Shopping

2011-03-05 @ 12:27:34
Tänkte visa vad jag shoppade igår och i onsdags :)
I onsdags: En t-shirt från Vero Moda med trycket "Just another white tee" och en myskofta från BikBok
Igår: En t-shirt med hjärttryck med massa fina ord från JC, en plånbok från Monki och två randiga linnen från hm

Messmör

2011-03-05 @ 11:03:27
Finns det någon som gillar messmör?? Det är så ogott! Vi har tydligen det hemma ser jag nu, undrar varför? Anyway, så har jag varit och tränat mina småtjejer nu :) De var duktiga som vanligt (för bra för sin ålder, tycker jag). Hade bara förberett mig på tjejer som knappt kunde åka skridskor, ist övar vi baklänges-översteg och snabba vändningar.

Får se vad som händer idag, det är lite halvplanerat och ganska preliminärt. Antingen (förhoppningsvis) blir det bio, igen, men inte med samma sällskap. Eller så tänker jag tvinga Felicia att göra något med mig, hon verkade inte ha något för sig :)

Btw, om SSK vinner dagens match (och lite andra lag förlorar/vinner) så blir Södertälje en slutspelsstad igen! Håller tummarna :D

Black Swan

2011-03-04 @ 22:24:07
Är nyligen hemkommen från stan. Pappa kom och hämtade, snällt! Nu har jag och Emilia kollat alla affärer värdiga vår uppmärksamhet och dessutom kommit hem med ett par kassar samt mindre pengar på kortet. Sen så åt vi på McD's, gick och köpte massa godis och popcorn och kollade på Black Swan.

Den var.. bra men lite creepy! Väldigt välgjord med bra skådespelare men den var så äcklig på sina ställen, man satt och spände varenda muskel i kropppen nästan hela filmen. Det blev en del "kolla ner i marken/popcornen-moments", alltså läskiga scener. Jag är lite feg av mig när det gäller filmer.. Ni som är svaga för blod bör inte se denna film!
Ska inte spoila mer för er som vill se den. Den var verkligen sevärd men en gång is enough :)
Nu ska jag äta upp resten av godiset (kunde inte äta under filmen, den var för creepy!) och spendera lite tid med the family :)

Sthlm

2011-03-04 @ 13:05:00
Nu drar jag in till stan med Emilia och Louise! Så här tänkte jag se ut:
Hatar webcamen men det får duga.
Kolla vad jag hittade i smyckeslådan! Mitt gamla A-halsband! Var det bara jag som hade miljontals bokstävshalsband?? Det får följa med in till stan idag :)

Ha en toppenfredag!

Berlin baby! part 1

2011-03-04 @ 11:43:20
Jag tänkte återge min Berlin visit i bilder dag för dag, bara för att ni inte ska missa en enda bild.. Typ. Som jag skrivit i typ varje inlägg sen jag kom tillbaka så tycker jag absolut att Berlin ska skrivas upp på resemålslistan! En oerhört cool, annorlunda och aningen läskig stad som inte liknar något annat.

Det är som att kliva in i en (modern) historebok, vart man än vänder så finns tecken på Världskrigen, Hitler och hans Tredje Rike, Muren och Kalla kriget. Dessutom så har ju jag haft förmånen att ha min pappa med mig som kan berätta massa om Berlins historia. Men det finns ju massa information att läsa sig till på plats  om man inte har sn far med sig :)

Vi kom till Berlin på lördagen den 26 februari runt 08 på morgonen. Vi (jag) var otroligt trötta eftersom vi hade gått upp kvart i fyra för att åka till Skavsta (vi åkte med Ryanair, which i hate men det är billigt). Vi åkte till hotellet (efter att ha sprungit upp och ner för samma gata 5 ggr eftersom vi inte hittade) och lämnade väskorna och begav oss ut. Det första vi såg var (tada!) Starbucks!! Jag tvingade med familjen dit och åt en sen "frukost". Mumma!

Sen drog det igång. Vi gick (och gick och gick) runt hela Berlin kändes det som.. Tyvärr var jag superförkyld så denna dag var inte superkul för mig. Efter en lång dag av turistande (så pinsamt att stå med näsan i kartan och snurra runt i förvirring) så gick vi till hotellet och tog en power nap, hela familjen, innan vi gick ut och åt på en supermysig restaurang vid namn Va Piano (italienskt).
Starbucks är bäst! Så är det bara..
Coola brunnar med Berlin skyline på
Lunchade på HRC i Berlin och köpte t-shirt no 2 ;)
Brandenburgen Tor i solsken
Vi fjantade oss vid Jew Memorial (vilket vi inte borde ha gjort eftersom det är en memorial)
Och på Hitlers bunker (vi kanske inte gjort det här heller..)
Ett av de få hus som står kvar efter krigen.. Mkt bombhål var det.
Det här är några av de små hålen..
Vi tog en sväng förbi Checkpoint Charlie innan vi åkte tillbaka till hotellet och sov..

Det bästa med denna dag var att kolla in alla fina affärer! Vi hängde inne på Barbour så länge vi kunde, dreglade i Louis Vuittons skyltfönster och sprang igenom hela KaDeWe (deras motsvarighet till NK, fast det är tre ggr större där).
Det sämsta var att vi (jag) gick omkring som en snorbombad zombie eftersom vi vaknade 04 och jag dessutom var superfökyld.

Baby you're a firework

2011-03-04 @ 10:38:11
God morgon! Idag är det fredag, vilket i vanliga fall skulle få mig att hoppa jämfota upp och ner av glädje men den här veckan så betyder det bara att lovet snart är slut :( Enough deprimerande tankar!
Idag ska jag in till stan med Emilia och Louise och shoppa (märks det att jag har haft shoppingabstinens i en månad?). Sen ikväll blir det bio, Black swan, för mig och Emilia :)

Just det, jag ska försöka fixa Berlinbilderna snart. Håll utkik! Btw, så åker min kompis Alice till Berlin idag! Kan inte låta bli att bli lite avis, Berlin var bättre än vad jag hoppats på ;) Ha det toppen Alicen!

Mina älskade converse åkte fram!

Middag

2011-03-03 @ 22:39:10
Tränat har jag gjort men pluggandet är det värre med :/ Dock så fick jag just reda på att talet är på torsdag och inte måndag (y)
Åt nyss middag oxå, tortillini med riccotta och spenat med tomatsås, mums! Och nej, det är inte fel att äta middag den här tiden på kvällen, Felicia och Fredrika!

Sen har det inte hänt så mycket mer.. Ska sätta mig med franska böckerna nu.. eller så slänger jag mig i soffan och kollar på slutet av Spider-man 3.. Hmm, valet är inte särskilt svårt :P

Natti på er! ♥

Lycka kan köpas för pengar!

2011-03-03 @ 18:48:51
Jag menar det verkligen. Jag tror inte på att det inte går att köpa lycka. Idag kan man praktiskt taget köpa allt. Och finns det något så underbart som att få köpa ett par nya, skinande fina skor?
Visst bilar, kläder och smycken kanske inte betyder lika mycket för alla människor men jag lovar att det finns något "shopable" som framkallar lyckorus hos alla människor.
Gillar inte folk som påpekar motsatsen. Give me a break och bege er ut på en shoppingrunda!

Det är vad jag tycker i alla fall. Men självklart finns det fler saker som man blir lycklig av, mina underbara vänner gör mig lycklig!

Bored

2011-03-03 @ 17:30:21
Jag är så uttråkad! Har ingen inspiration så tal-skrivandet går rätt åt h*lvete, so to speak.. Borde plugga franska eftersom vi har prov på tisdag och jag är typ sämst i klassen (what happend?!). Men jag ska fixa iordning Berlin-bilderna och ta och springrunda ist tror jag. Är inte särskilt pepp på nått av det though :P
Har min nya Hard Rock Cafe tisha på mig! I like it :D

Dock ser mitt hår ut som ett fågelbo, men det kan vi ju ignorera.. Har fixat naglarna iaf, färgen heter Soul Petrol och är från Pieces, mkt bra!

Vill gå på bio! Men ingen verkar vilja gå med mig idag :( Ska göra det imorgon iof.. Men jag vill gå nu nu nu! :P

Memorial

2011-03-03 @ 15:17:47

Som sagt, om ni aldrig varit i Berlin så råder jag er att åka dit! Det är som att kliva in i en historiebok (på ett positivt sätt) samtidigt som det är en oerhört modern och cool stad. Berlin has it all!

Kanonkul

2011-03-03 @ 14:14:33
Gårdagen var toppen! Först shopping med Emilia, plus att jag äntligen fick se hennes nya lägenhet (som inte är särskilt ny längre), hon flyttade dit i somras :P Visar shoppingen senare!
Sen bar det av till Lousie för massa skratt, flum och mys med massa härligt folk :D Det blev inte så mycket filmtittande, det blir sällan det på våra filmkvällar ;P

Nu har jag precis kommit hem och ska försöka ordbajsa ner ett tal. Det ska hållas på måndag och mitt är långt ifrån klart.. Illa :P
Sen ska jag försöka hitta på något roligt till kvällen, man måste ju ta vara på lovet!
Hoppas alla har ett toppenlov!

Morning sunshine

2011-03-02 @ 10:43:41
God morgon! Så mysigt att vakna upp till solsken :D Igår var jag supertrött efter resan och vaccinationen men idag är jag pigg igen! Vi är inte så mycket för att sova bort dagarna under semestern i vår familj så man får ta igen det när man kommer hem, haha!

Idag står shopping och filmkväll på schemat! Ska snart in till Södertälje och möta upp Emilia för en shoppingrunda och massa babbel :) Senare blir det filmmys med massa härliga människor hos Lousie!

Yes, nu kör vi onsdag!

Ich bin zu Hause

2011-03-01 @ 13:42:53
Hej på er! Nu är jag hemma igen från Berlin! Missed me?? ;D
Har haft en superbra weekend med familjen i den tyska huvudstaden. Har gjort massa och är helt slut nu.. Tur att man kan komma hem och vila upp sig emellan resorna, hehe xD

Ska lägga in bilderna snart så då kommer det upp på bloggen! Tog dock inte särskilt mycket bilder, var mycket shopping och det kan man ju inte direkt ta kort på :P Men förutom shopping så har vi hunnit med allt man bör göra när man är i Berlin och lite till. Har gått massa (vi gillar att gå tills fötterna värker, haha!) men det var mysigt ändå. Det var sol varje dag, inga minusgrader och ingen snö så långt ögat kunde nå, det var VÅR mina kära vänner!
Just nu har jag jätteont i min arm oxå, har varit och vaccinerat mig..

Well, later!
RSS 2.0