VG

2011-05-31 @ 20:44:52
Precis efter jag skrivit inläggen nedan så blev det varmt, jättevarmt! Som tur var :) När jag kom till skolan så fick vi glass av vår franskalärare och satt ute i solen och utvärderade kursen och fick reda på våra betyg.. JAG FICK VG! Så glad! Trodde verkligen att jag skulle få G så det var riktigt skönt att få det högre betyget (y) Sen mobbade vi Felicia lite (massa) och hade naturkunskap utan att göra något.

Efter skolan gick jag, Louise och Felicia och köpte en långklänning till Felicia och sedan åkte vi till Rönninge och satte oss i en park och sen satt vi där i FYRA timmar. Japp.. Jag och Lulu skulle åkt och tränat och Felicia skulle shoppat till Japan men vi liksom fastnade där, haha. Vi lärde känna varandra på en helt ny nivå kan man säga.. Nu vet i allt om varandra, typ. Men de drar ju liksom om tre dagar och lämnar mig i 17 dagar, så man får ju ta och passa på ;)

Ska ta och fira mitt franskabetyg med en hamburgare och fruktsallad!

Uschamej

2011-05-31 @ 09:40:49
Hej på er! Idag börjar jag 11, yeey! Dock känns det lite onödigt att åka till skolan över-huvud-taget! Men man ska inte klaga. Livet blir bättre om man ser saker positivt ist för att alltär fel eller problem :) Jag har iaf bara franska (där vi ska få våra betyg), lunch och geografi (men misstänker att vi ska ha naturkunskap iaf). Ikväll blir det förmodligen Friskis, frågan är bara vem som hänger med och svettas, Louise? :)

Vet ni, jag hade tänkt äta frukost ute (ååh, vad mysigt!) och gick och hämtade bord och stol (tungt!) och fixade. Så tar jag med min kaffekopp och mackan och sätter mig ute.. Och fryser! Faan vad kallt det var :( Ska detta föreställa sommar eller?!

Nu ska jag värma mig (!) och bläddra i "the Royal Wedding" som mamma hade med sig från London! (Okej, jag är typ weddingzilla, inte bride - jag ska ju inte gifta mig - men bröllop! Love'em!)
Lite sne och dålig webcam-bild, men ni fattar..

Bröllopsdag minsann

2011-05-30 @ 22:45:35
När vi kom hem efter träningen så stod pappa och lagade mat. Bra tänkte vi (jag och syrran) eftersom vi haft ännu en mardrömsträning och behövde dränka våra (kommande) smärtor med lite  mat (okej, det där är helt irrelevant och helt oförståeligt..) Men nej, så blev det inte alls! För idag, för 19 år sedan, sa mina föräldrar ja till varandra och det ska man ju fira! Så det blev champagne och finmiddag! Inte illa efter hårdkörningen kan jag lova ;D
Grattis mamma och pappa!

Nu har vi fått höra om mammas London-äventyr och ätit Jelly beans, typ Bertie Bots bönor i alla smaker (från Harry Potter) fast med enbart ätliga smaker! Det var coolt :) Och nu ska jag.. göra nått. Vet inte riktigt vad. Pallar inte plugga mer, borde men vill inte. Kanske ska sätta på en film? Jag börjar faktiskt 11 imorgon, *high five* ;D

, puss på er! Vi hörs imorgon :)

En lista

2011-05-30 @ 16:42:32

Jag hittade denna lista på Felicias blogg igår. Så jag tänkte att det är ju kul med listor.. Så på onsdag börjar jag! (Ni vet, juni har 30 dagar och jag är lite freaky så jag kan inte börja nu för då blir det ojämnt..)

 

Dag 1 - Presentera mig själv.

Dag 2 – Min första kärlek.

Dag 3 – Mina föräldrar.

Dag 4 – Det här åt jag idag.

Dag 5 – Vad är kärlek.

Dag 6 – Min dag.

Dag 7 – Min bästa vän.

Dag 8 – Ett ögonblick.

Dag 9 – Min tro.

Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.

Dag 11 – Mina syskon.

Dag 12 – I min handväska.

Dag 13 – Den här veckan.

Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.

Dag 15 – Mina drömmar.

Dag 16 – Min första kyss.

Dag 17 – Mitt favoritminne.

Dag 18 – Min favoritfödelsedag.

Dag 19 – Detta ångrar jag.

Dag 20 – Den här månaden.

Dag 21 – Ett annat ögonblick.

Dag 22 – Det här upprör mig.

Dag 23 – Det här får mig att må bättre.

Dag 24 – Det här får mig att gråta.

Dag 25 – En första.

Dag 26 – Mina rädslor.

Dag 27 – Min favoritplats.

Dag 28 – Det här saknar jag.

Dag 29 – Mina ambitioner.

Dag 30 – Ett sista ögonblick.


Kul va? Om en månad kommer ni ju kunna allt om mig, typ..!

Sun's shining

2011-05-30 @ 14:49:38

Palla sitta inne och plugga nu! Har gjort klart samhällskompletteringen nu iaf, duktigt. Nu ska jag belöna mig själv med resten av pizzan (vem orkar äta en hel?!) och en cola i solen!

Vi hörs!

Paddington

2011-05-30 @ 14:25:31
Imorse kom mamma in till mig innan hon åkte till jobbet och väckte mig med "Du har en lite present från London på bordet" Wiiiie! Men tro det eller ej, jag hoppade inte upp och sprang ut och hämtade det där och då. Utan jag la band på mig och utnyttjade att jag är ledig med en sovmorgon.. Men när jag väl vaknat så hittade jag min present, nämligen kläder! En t-shirt och en skjorta från Mango :D Så nu har jag en del till min working outfit iaf!

Jag fick dessutom en Paddington!! Jag älskar Paddington! Har ni hört den? Det är en saga om en björn som blir lämnade på Paddington Station i London med en lapp runt halsen där det står "Please look after this bear, thank you", och så tar en familj hand om honom. Der är en supersöt saga, och sen supersöt björn!

Tack mami

Grattis...

2011-05-30 @ 10:02:18
...alla TG-studenter! Hoppas ni får en toppendag på flaket ;D Ooooch vet ni, vet ni?! Detta betyder att det endast är ETT ÅR kvar tills jag står där på ett flak med vit mössa och skoskav och hoppar till nostalgimusik..! Åååh, hihi x) Lite ofattbart nu, men det kommer.. :D

Ja, tack vare studenten på skolan så är jag ledig idag, skönt. Dock ska dagen spenderas med att göra klart det plugg som jag borde gjort klart i helgen.. Inte så kul, men nödvändigt! Och jag har ju redan motivationsformuleringen klar (jo, jag behöver faktiskt en sån för att kunna övertala mig själv att plugga) nämligen att detta är det sista i tvåan! (Behövs inte mer än så!)

Men först; frukost!

London London London

2011-05-29 @ 22:31:56
Har precis kollat klart på Inception så nu är man helt mashed up i hjärnan.. :P Är proppmätt efter pizzan oxå! Nu ska jag och syrran kolla på The last song, har inte sett den en alla säger att den är bra så :)

Pappa är och hämtar mamma från Arlanda nu, finally! Det är ju liksom mamma som har koll på allt i våra liv! Haha! Hon har varit i England med jobbet i veckan och spenderade helgen i London med några vänner (jag är ju verkligen inte avis på nått sätt..!) Well, snart är det hon som åker till London för att hälsa på mig, hehe!
Man kan ju drömma iaf..

Imorgon är jag ledig, suckers!

Sounds good?

2011-05-29 @ 16:50:01
Pappa och syrran kom tillbaka med glass och ett mycket uppskattat förslag. Nämligen att vi åker och hyr filmer och köper med oss pizza hem som avslutning på helgen! Tycker det låter alldeles, alldeles underbart faktiskt!

Annars då? Jo jag är fortfarande fast i dåtiden i Felicias och min blogg.. Det är fängslande! Funderar på att dra med syrran på en promenad innan pizza-svullande. Känns som att jag inte rört på mig på supermegalänge (Vilket tyvärr är sant.. Inte tränat sen i måndags!)

Nu ska jag fortsätta hoppa omkring till den sötaste och populäraste av dem allas mysiga musik ;D

In the past

2011-05-29 @ 15:27:47
Pappa och syrran har åkt iväg för att köpa ett parasol. Jag stannade hemma, hur roligt det än må vara att shoppa ett stort paraply.. Så nu sitter jag och läser i min klasskompis Felicias blogg (bluberrie.blogg.se). Från början. Alltså den dagen vi började gymnasiet :) Det är riktigt kul. Det är ju hennes point of view men det är ändå samma sak som jag "gick igenom" då.. Förutom att hon hade blivit påkörd och gick på kryckor då. Detaljer, detaljer.. :P

Jag startade ju min blogg några månader efter vi börjat gymnasiet, och även fast det är roligt att se hur jag tyckte det var då så hade det varit kul att ha sina tankar från första dagarna på gymnasiet nedskrivna.
Jag har aldrig varit en "skrivare" så jag har ingen dagbok eller något som jag skrivit ner tankar och upplevelser i, förutom bloggen då. Och det är ju kul att ha!

Dessutom så märker jag hur, främst (eftersom det är hennes blogg) Felicia har förändrats men även vi. Så som hon har tolkat det på sin blogg. Från att vara små kommentarer om något som hänt i skolan så har vi (alltså klassen) tagit över mer och mer av varandras fritid, eller ja, all tid faktiskt.
/Annika, önskar att hon startat bloggen två månader tidigare. Kommer konstigt nog inte ihåg mycekt alls från skolstarten..

Girighet och sånt

2011-05-29 @ 13:29:49
Idag är det söndag, men jag behöver inte ha någon söndagsångest. Dels för att det snart är lov så man börjar se slutet av tunneln men mest för att jag är ledigt imorgon! Yes, you heard me! Imorgon är det TG-student vilket betyder att vi som tvingas spendera ett år till i Tumba-slaveri inte behöver infinna oss.

Har inga planer för dagen faktiskt. Vi hade en idé om att åka till Vingåker Factory Outlet och shoppa lite business-outfits. Men vi kollade hemsidan och de verkade inte ha särskilt mycket bra (Eller asså de hade inte det vi ville ha iaf. De hade väldigt mycket annat). Dessutom ligger det ju en bit bort..

För tillfället håller jag på att leta jobb. Det går inte direkt superbra. Jag har ganska många strikta krav (typ att det inte får vara för långt bort, flexibla arbetstider och inte särskilt ofta - ringetten och skolan tar ju ganska myckt tid..) så det är ganska svårt att hitta nått som passar! Jag vill helst ha ett barnpassningsjobb, men de flesta bor så långt bort och vill ha hämtning (och jag vet ju inte hur mitt schema kommer se ut nästa termin)..
Jag och Alice chattade nyss på facebook och kom på att man blir girig så fort man får pengar (jag är redan girig och jag har inte ens börjat jobba än..) Haha, hur ska det gå med oss?
Nu ska jag hitta på något att aktivera mig och syrran med!

Yes!

2011-05-28 @ 15:56:53
Jag lyckades! Tvätten är ren och inget blev missfärgat :D Tror dock jag tog lite för mycket sköjlmedeln (men det luktar ju gott så det gör inget). Är nästan lite stolt över mig själv (y)

Jag (till syrran): Alvaaaa! Jag har tvättat! :D:D:D:D
Syrran (skeptiskt): Blev det inte missfärgat eller nått då??
Jag (lite irriterat): Nej.

Städat har jag gjort oxå! Och rensat i mina "byrå"-lådor, det behövdes! Det är faktiskt ganska kul att rensa där man inte kollar särskilt ofta. Man hittar massa gamla minnen och dessutom blir det ju fint! Win-win-situation :D
Känner mig riktigt duktig!

Help

2011-05-28 @ 13:10:44
Nu har jag gjort något min mamma förbjudit mig att göra (när hon är borta alltså) och som jag aldrig gjort förut (utan vuxen människas uppsikt). Nämligen satt på en maskin med tvätt. Vit tvätt till råga på allt.
Jag hoppas att jag la i sköljmedel resp. tättmedel i rätt hål :O Och att jag inte tagit för mycket! Varför är det så otydligt på paketen hur mycket man ska lägga i?! Som att man vet hur många kilo tvätt man har i?

Asså nu ger jag kanske intrycket av en bortskämd, korkad dum blondin som inte har någon aaaaaaning om hur man gör nått fysiskt arbete annat än typ manikyr. Men det är jag inte. Dock så är tvättning en brist i min uppfostran.. Men jag håller på att lära mig nu. Det borde inte vara så svårt.. Väl?

Jag uppdaterar om någon timme om hur det gick med tvätten! Btw, hur lång tid tar det att tvätta en maskin?

Måste göra

2011-05-28 @ 12:15:18
Är det för sent för att säga god morgon? Det är egentligen inte riktigt "god morgon" för mig eftersom jag vaknade för över en timme sen och har hunnit få i mig frukost, men jag har fortfarande på mig pyjamasen. Vet inte vad jag ska sätta på mig. Har inga planer alls för dagen, förutom middag hos farmor och farfar. Ska nog ägna dagen åt att göra allt sånt tråkigt som man måste men aldrig vill göra. Typ plugga, städa, måla naglarna, sortera bland skorna (stoppa undan vinterskorna och ta fram sommarskorna), rensa lådor (varför sparar man så onödiga saker?) osv. Kul va?

Igår hade vi en riktig Annika-pappa-kväll. Jag kom på att jag nästan aldrig gör något med bara pappa, så nu var det bara vi. Vi köpte hem thaimat, pratade om massa jobb och framtidsplaner (jag och pappa gör alltid det, vet inte varför..), kollade på Inglourious basterds och satt och repeterade replikerna (haha, nördigt värre). Jag fattade det mesta av franskan, awesome!! Jag gillar den filmen, dels för att jag är en historianörd men den är väldigt rolig och välgjord. Den innehåller många speciella och coola karaktärer. Dock mår man lite illa efteråt, den är ju inte direkt censurerad, någonstans.

HP

2011-05-27 @ 19:11:30
Mysdressen på, nu är det freeedag!
"Now if you two don't mind, I'm going to bed before either of you come up with another clever idea to get us killed. Or worse expelled." "She really needs to sort out her priorities.."
"It's Levi-o-sa, not Levio-sar.. She's a nightmare, honestly! It's no wonder she hasn't got any friends."
/Annika, tycker att Ron är lite elak..

Nordic Water Peace

2011-05-27 @ 16:29:22
Är läskigt mätt! Köpte den nya ben and jerry's-glassen - Nordic Water Peace - för att motivera mig själv till att plugga (trots att det är fredag). Den var såååå god! Massa choklad (gulliga peacemärken i choklad), var tvungen att stoppa mig själv från att inte äta upp hela paketet! Och nu är jag jättemätt och men har knappt börjat plugga.

Ikväll ska jag ha fredagsmys med pappa. Haha. Mamma är i England (avundsjuk!) och syrran är hos en kompis. Så jag ska försöka tvinga far min att kolla på en chickflick medans han kommer försöka sätta på en action ist. Tror dock att han kommer vinna. Jag gillar ju faktiskt action, litegrann.. (och det är nästan lite elakt att låta honom se en chickflick..)

Nu kör vi fredag everybody!

Handledarkurs

2011-05-27 @ 08:38:17
It's Friday, Friday! Promenad i spöregn till bussen, två lektioner, street food-lunch och sen är det helg :D Det är min dagsplan än så länge.. Är lite sur påä vädergudarna, vadå regn, och spöregn till och med?! Jag har typ bara converse! Mina fötter kommer bli helt dränkta :(

Just nu sitter jag och äter frukost och försöker boka om min handledarkurs (på körskolan, den man måste gå med föräldrarna). Jag hade (äntligen!) tyå 2 år försent) bokat in mig och mina föräldrar på en kurs nästa vecka. Men igår så säger pappa att han ska till Polen då! Hallå, jag frågade ju! Pappor asså..
Så nu måste jag boka om. Frågan är bara hur?

Grejen är att jag är livrädd och sjukt opepp på att övningköra så när det inte går helt smooth enligt planerna blir jag ännu mindre taggad.. VILL INTE! Jag kommer döda folk, mig själv och mina föräldrar :O
Enough of that, ha en fantastisk fredag, trots regnet!

"Excuse me, do you know where the castle is?"

2011-05-26 @ 17:39:15
Nu har vi varit och kollat på slottet, skakat hand med en militärman i cool uniform, köpt glass på engelska och turist:at oss i Gamla stan. Det var väldigt kul och inte riktigt så pinsamt som jag trodde det skulle bli. Allt finns dokumenterat på kort i Fikas kamera så när jag får dom bilderna får ni se :)

Jag måste erkänna att vi var riktigt bra på att låtsats vara turister, vi råkade aldrig byta till svenska och lyckades med att se vilse ut (trots att vi varit där miljontals gånger..) Jag hette Natacha och kom från Polen!
Det blev ingen picknick som planerat. Lite synd, det hade varit mysigt! Nu ska jag engagera mig i något lite mindre intressant nämligen hetronormen som jag ska analysera, komplettering i samhällskunskap. Jag visste inte att hetronormen fanns, alltså som ett begrepp, jag vet ju att det är så. (Hetronormen = Ett samhälle där hetrosexualitet är det vanligaste och mest accepterat)

Watashi wa ichiban desu! ("Jag är bäst" på japanska)

Old town

2011-05-26 @ 06:37:00
God morgon! Idag är det sista torsdagen i skolan (vi har nått slutet av helvetestorsdagarna, mina vänner!). Idag ska vi till Gamla stan på engelskan och leka turister - babbla engelska och skämma ut oss! It's gonna be hilarious xD Men först samhälle, natur och idrott.
Jag och Linnéa i Gamla stan för ungefär ett år sen :)

Ha en fin torsdag!

What happend?

2011-05-25 @ 22:30:30
Ojoj, klockan är tjugo i elva och jag sitter fortfarande fastklistrad vid fotona. Tiden bara försvann (säger man så?) Det blev inte mycket plugg gjort denna dag.. Imorgon får det bli! (För om jag inte gör det då så kommer jag vara tvungen att sitta och plugga hela helgen och det vore väl för hemskt!)

Men nu är det godnatt och ladda inför sista torsdagen i tvåan (torsdagen innan skolavslutningen räknas inte för det är ingen riktig skoldag). Tagg!
Här får ni en bild på min söta lillkusin Elina

Sov sött

Photos

2011-05-25 @ 17:34:01
Idag fick jag massa bilder från Felicia, jag ska göra en fotokalender och eftersom hon alltid har kameran med sig och dessutom tar fina kort så ville jag ha hennes. Har suttit och kollat på massa minnen i flera timmar nu. Fastnade verkligen!

Det jobbiga blir ju att välja ut 54 bilder.. Vill ha med alla! Varför finns det inte 540 veckor ist?! Jag älskar att ha foton (minnen) men jag är superdålig på att ta kort.. Bra att nån annan gillar att göra det!
Tack söten! You're the best ;)
Snygga som få! Eller..... Vad hände?!

, asså vi är faktiskt snygga!

Nu ska jag fortsätta belasta min beslutsångest och välja ut lite bilder. Later!

Naturkunskap

2011-05-25 @ 14:20:55
Nu är jag hemma igen efter skolan. Är sjukt trött trots att jag bara haft två lektioner (varav den ena lektionen enbart tillbringades med facebook-fight). Måste sova mer!

Jag borde plugga men jag vet inte. Gör det om ett tag, behöver få lite energi först! Hade tänkt sätta mig ute ett tag men det blåser asmycket :/ Nä, jag ska boosta mig lite med att jag har chans att få MVG i naturkunskap (och ignorera att det betyder mer plugg) och mostly of all att det var mina skills på energiprovet som höjde mig! Vem hade trott det? Att det skulle gå bra för mig på natur.. Vivian (min fd fysiklärare), är du stolt över mig nu?
För er som inte vet, naturvetenskap och allt som har med det att göra är det värsta jag vet! But I guess I'm good pretending, or something.. :P

Kärnkraft

2011-05-25 @ 10:50:22

Sitter på naturkunskapen och förbereder mig inför kommande debatt om kärnkraft. Det är såå kul. Eller inte. Har precis fått reda på att jag ska komplettera i naturkunskap (för MVG) genom att göra en diskuterande artikel om kärnkraft. Är verkligen inte pepp på det om jag  säger så. Men ett MVG är ett MVG.. 

Fukushima 1. Jo jag är emot kärnkraft på debatten..

Detta
är min sista lektion idag (y) Har varken matte eller engelska. Måste hem och plugga sen, bläää.
Nu är essäprovet avklarat oxå! Det känns så skönt, men mitt prov blev så flummigt. Jag avslutade med att ifrågasätta lärarens frågeställning..

Let's focus on nuclear power! 

Tack..?

2011-05-24 @ 22:28:00
Jag förklarar vad ett trädiagram är och hur man gör ett för syrran (eftersom pappa inte visste). Och känner mig supermegastolt för att jag faktiskt kan något inom matte som inte någon annan i familjen kan!

Jag "Det trodde ni inte jag skulle kunna va?"

Pappa *seriöst* "Haha, nej. Det trodde jag verkligen inte. Att jag skulle lära mig matte av dig!"

Eh, tack för förtroendet pappa..

Varför ha en rättsordning?

2011-05-24 @ 21:29:33
Ja, varför? Kan någon snäll själ förklara det för mig?! Sitter och pluggar på rättsfilosofier, lagtolkning och rättstillämpning uppblandat med typ en miljon rättsfilosofer till morgondagens prov. Det är svårt, alldeles för mycket och möjligt att få en överblick. Tur att jag har choklad att trösta mig med!

Jag tycker det är kul att läsa juridik, det kanske inte verkar så. Det är väldigt intressant och så. Men inte Allmän rättslära! Usch :( Det är bara så tråkigt..! Man tror att det ska vara kul men neeeeeej. Blä på det.

Bara ett prov kvar, ett prov. Sen slipper jag det. Kom igen nu Annika!

Back to work: Vad är det för skillnad på en föreskrifts legalitet och legitimitet?

Et si c'était vrai

2011-05-24 @ 16:16:15
Idag byter jag ut träningen mot choklad och juridikplugg. Har så j*vla ont i benmusklerna att det inte är sant! Skulle aldrig pallat ett Friskis-pass (och det vore ju höjden av pinsamheter!). Imorgon är det sista rättsläreprovet så det måste gå bra! Bara att gräva ner sig i juridik riktigt långt nere så man förstår allt.

Vi kollade som sagt på chick flick på franskan, det blev Et si c'était vrai (Just like heaven). Den var faktiskt ganska bra, ska nog ta och kolla på den på engelska nån gång (nu hade vi dubbat till franska - hate it!) Förvånande nog förstod man faktiskt ganska mycket (y)
Nu: Allmän rättslära.. Pacta sunt servanda!

Chick flick på franska

2011-05-24 @ 08:40:14
Morning people! Idag har jag bara två lektioner, mycket skönt. Dock massa plugg eftersom jag har essä-bajs-prov på onsdag och dessutom träning i Friskis. Det jobbiga är att jag redan börjar känna av träningsvärken från igår, och det kommer resultera i att jag inte kan gå normalt (vi blev typ mördbultade). Och jag vill inte skippa Friskis..

We'll see about that. Nu blir det fransk chick flick (hur onödig lektion?)
Ha en bra tisdag :)

Mehehe

2011-05-23 @ 20:57:11
Svenska eller rättslära, det är frågan!

Ingen rast, ingen ro. Nu är det bara på't igen! Lite tid kvar men mycket att göra. Frågan är bara, where to start??
Louise, den här bilden är tillägnad till dig! Så söta :)

Ni får en bild på två hetingar bara för att keep the mood up medans jag pluggar.. Bra va?

Aj

2011-05-23 @ 19:57:31
FY FAN! Mina ben skakar, de värker och kan inte bära upp mig.
Marcus, jag kommer döda dig! Jag fasar inför träningsvärken, som bör komma på onsdag typ. Efter styrkepasset så skakade benen och det var då vi skulle börja med löpningen.. Hemskt!

Jag älskar att träna, jag älskar att träna, jag älskar att träna, jag älskar att träna.

Nångång, kanske framåt helgen eller nått, kommer jag kanske, eventuellt uppskatta denna oerhörda kraftansträngningen. Men inte just nu.

11

2011-05-23 @ 17:32:35
Sitter och äter en vetevikare (så roligt namn!), har precis klarat av sista måndagen i skolan! Känns riktigt bra :D Redovisning av kriminologiarbetet, godkänt på nationella i matte och Shakespeare-skrivande är lite av vad dagen innehållt. Förutom hemskt, omöjligt essäprov i allmän rättslära på onsdag så känns det som att jag har läget under kontroll. Nu är det 11 dagar kvar till sommarlov!

Nu ska jag iväg och springa i Järna-skogen med laget! See ya ;D

"Juridik: Ett instrument för att förändra samhället"

2011-05-22 @ 19:19:03
Sitter och sammanställer intervjun av domaren jag träffade för några veckor sen. Jag ska redovisa det imorgon och jag har inte orkat förbereda det förens nu. Inte för att jag kan påstå att jag har någon större lust att göra det nu, men av obvious reasons har jag inget val.. Som tur är så är jag faktiskt intresserad av det.

Domaren, eller nja han är faktiskt chefsrådman (domare som är chef för en avdelning av tingsrätten), var mycket trevlig och väldigt, väldigt smart. Han hade koll om man säger så. Så det är inte särskilt jobbigt, men ändå. Det är plugg och det gillar vi inte..

Bränt mig har jag oxå, så ingen mer sol för mig idag.. Så jag har liksom inget annat val än att fördjupa mig i edn internationella avdelningens arbete med överlämnande av Assange (jo, det är faktiskt det han jobbar med. JAG har intervjuat HAN som är ansvarig för att få ASSANGE utlämnad till Sverige! Coolt va?)
"Rättsväsendet är politikernas främsta verktyg för att utöva sin makt över samhället"

Survivors

2011-05-22 @ 14:46:24
Hej på er! Vad har ni haft för er idag? Jag hoppas att ni varit ute och njutit av det finfina vädret! Det har jag, underbart var det! Har fått linjer och allt. Ska dra på mig bikinin och bege mig ut igen :)
Planen var att se nya Pirates-filmen ikväll men det blev framflyttat. Lite synd, är sjukt taggad på att se Jack Sparrow igen.. Men ändå, nu behöver jag inte avbryta solandet! (Positivt tänkande mina vänner)

Just det, vi överlevde! Tydligen så skulle jorden gå under i natt. Enligt nån knasig människa.. Är jag den enda som inte visste om detta? Syrran och Carro höll på att dö när de hörde att jag inte visste om det. Men som sagt, inget hände så det var väl inget värt att veta.

Nä, solen väntar inte..

Saturday

2011-05-21 @ 13:14:52
Ska snart hoppa in i duschen, det blev en lång powerwalk ca 2 timmar. Well done! Resten av dagen ska spenderas med samma knasbollar - syrran och Carro - här hemma. Ikväll blir det grillning! Hoppas bara att det inte blir dåligt väder ikväll.. Det var varmt och skönt när vi var ute men det mulnade på lite. Kan det inte vara blå himmel och sol?

Det förundrar mig verkligen att det redan är försommar! Själv är jag fast i mars, eller nått. Jag fattar inte att skolan snart slutar, att sista sommarlovet börjar och att SK åker till Japan snart. Det är sjukt!
Iof får det gärna gå lite snabbt nu, tvåan har varit en mardröm. Det har varit fantastiskt kul mestadels, men ur ett "pluggperspektiv" har det varit hemskt! Skönt att det är över snart :)
En knasig dag förra sommaren..

Powerwalk

2011-05-21 @ 11:05:25
God morgon! Gårdagen blev riktigt mysig. Tacos (fredagsrättten no 1, eller vad?), glass och film! Vi kollade på The Ugly Truth och Bride Wars, underbara chickflicks ;D

Nu ska jag ut på en powerwalk med syrran och Carro! Vi hörs!

Daim

2011-05-20 @ 14:26:23

Nu är det helg! Kom till skolan och åt lunch - det var nudlar med kyckling i kinamatskartong!! Min skola har börjat med att ha Street food på fredagar, vi har haft fish 'n chips och hamburgare. Dagens var ju lugnt coolast! Älskar kartongerna :D Efter det hade jag skrivuppgiftsprov i franska, man skulle skriva ett brev till en 85-årning.. Det gick bättre än förväntat faktiskt!

Typ såhär!

Nu har jag belönat mig med nya Chic och en daimglass!
Nu är det helg!

Sleepy

2011-05-20 @ 09:28:11
Hjälp! Asså gud.. Jag har verkligen ingen koll just nu. Jag vaknade för ett tag sen och gick och duschade, och när jag kommer ut från duschen upptäcker jag att jag inte alls har gott om tid (som jag trodde) utan är typ två timmar försenad! (Det roliga är att min lektion börjar om tjugo min, men det finns ingen chans att jag kommer dit i tid. Det går typ inga bussar från mig..) Men jag blir så arg på mig själv. Jag vet att jag vaknade, snoozade och somnade om 10 min innan jag egentligen behövde gå upp.

Som tur är har jag bara två lektioner idag, matten är inställd! Men det jobbiga är att jag missar samhälle och jag har inte haft det på typ två veckor och jag måste prata med läraren.. Iriiterande! Sen har jag franskaprov oxå, kul.

Hoppas dagen blir bättre än början.. Ikväll ska jag och syrran hänga med Caroline :D
Ha en fin fredag på er!

Jewelery

2011-05-19 @ 18:26:38
Hejsan! Friluftsdagen var som väntat tråkig, och den blev aldrig "rolig trots allt". Inte blev det bättre av hemska idrottslärare (kommer de från en annan planet eller?) eller att vi behövde gå 6 km, i regn. Dock fick jag inte ont i fötterna men var helt slut i benen efter gårdagens fys.

Efter hemfärd med en proppfull buss så hamnade jag, Louise och Felicia på McD's i Tumba. Varför är det alltid vi? Det var gott iaf :) Sen åkte jag hem och gick förbi farmor. Det var trevligt och vi kollade igenom alla gamla smycken hon har. Hon fick massa när min gammelfarmor och gammelmormor gick bort. Vissa smycken var riktigt fina!
Sen dess har jag inte gjort något alls. Så himla oproduktivit.. Men uppsatsskrivande om Shakespeare känns inte superlockande :P

Ska försöka motivera mig lite nu. Nått måste jag ju göra :P

Walkin' and walkin' and yeah..?

2011-05-19 @ 08:28:36
Nej jag är verkligen inte taggad på att spendera hela dagen ute i naturen tillsammans med alla tvåor (tror jag?) promenerandes och paddlandes och korv-ätandes.. Vi ska ha friluftsdag, om ni inte förstod det på beskrivningen. Jag har aldrig gillat dessa onödiga "röra-på-sig-och-lära-känna-varandra-dagarna" som man blivit påtvingad under hela sin skolgång. Dock brukar de alltid bli askul tillslut. Så jag får "open my mind" och gå dit med ett leende på läpparna och hoppas på det bästa.

Vad är väl 6 km?!

Mihihihi

2011-05-18 @ 21:11:05
Eftersom jag faktiskt inte måste plugga idag (det betyder inte att jag inte har nått plugg utan att det inte behöver vara klart denna vecka, sådet kan vänta), så kan jag alltså göra precis vad jag vill ikväll! Hur awesome? Såg just att denna underbara serie går på tv3 om typ en timme, yeey! Så det är mina planer för kvällen.. Not bad huh?

How I met your mother


Pancakes

2011-05-18 @ 20:33:06
Har precis duschat och ska alldeles snart äta, det blir pannkakor! Träningen gick bra, sprang 5 km utan att stanna xD Övning ger färdighet! Är dock galet trött efter alla dagens aktiviteter. Jag gjorde min rest i idrott - simning. Det gick bra, vi behövde inte simma 1000 m utan bara några längder, hehe..

Annars blev det en glass på lunchen, myspys och dessutom Maren-häng innan simningen. Idag behöver jag inte plugga och det är riktigt härligt och lite ofattbart. Har liksom pluggat (iaf lite) varje idag sedan jullovet.. I can see the light!

Nu: pannkakor!

Träning!

2011-05-18 @ 17:41:59
Prov, glass i solen, simning och nu träning. Vi hörs senare!
Turkiet '11

Överkokt pasta och spruckna tomater

2011-05-17 @ 21:25:59
Det är vad min middag kommer bestå av. Det låter inte särskilt lockande kansk men det kommer bli delicious! Kanske inte den överkokta pastan, det var faktiskt ett misstag men annars så :)

Har precis kommit hem och tagit en dusch efter Friskis. Det var dans idag, ist för bas-jympa som vi brukar köra! Det var såå kul! Jag och Louise skakade rumpa och massa annat supersexigt. Jobbigt var det oxå, totallt slut nu. Så Felicia, nu har vi kommit på att vi ska köra dans på lördagar kl.11! Det kommer bli awesome xD

Ojoj, måste återgå till tomaterna i ugnen!

100 gram marabou

2011-05-17 @ 16:52:31

Har redan ätit upp halva 200-grammaren som jag köpte till provet. Åt inget under provet, det var ju på morgonen så det kändes fel att trycka i sig choklad.. Provet gick ganska bra faktiskt. Matte är verkligen inte min grej men jag lyckades svara på alla frågor och man kan ju alltid hoppas att jag har tillräckligt många korrekta svar! Satt i lite mer än 3 timmar så man var lagom seg nätr man kom ut ifrån klassrummet..

Men
nu är det över! Aldrig mer ska jag skriva ett nationellt prov i matte, det är nästan värt att fira! Efter lunchen, geografilektionen var frivillig så den sket vi i, så åkte jag till min fasters lägenhet för att plugga natur till imorgon (energiprov). Ska ju träna ikväll så jag orkade inte åka hem och vända. Dock fastnade jag framför teven i några timmar (hjälp! this is why I don't watch television!) innan jag gjorde klart alla energifrågor..


Snart
ska jag traska över bron till Louise och sedan till Friskis!

Ma B

2011-05-17 @ 07:43:00
Känner mig så långt ifrån förberedd inför nationella i matte B som man möjligtvis kan vara. Men trots det traskar jag till skolan med penna, sudd och outvilat huvud. Usch!

Får ta och köra på devisen:
"Stop don't say that it's impossible
'Cause I know it's possible"

Nu kör vi årets sista nationella alla samhällers!

Paus

2011-05-16 @ 20:03:00
Nu tar jag en paus från funktioner och sannolikheter och äter en sån här snabbpizza med syrran!
Mums!

Annars då? Jo för mig går det bra.. Jag vet inte om jag lärt mig nått mer idag men jag kan iaf lite. Så jag satsar på att kunna det jag kan bra och sedan skita i det jag inte kan eftersom jag ändå inte hinner lära mig det på en kväll. Make any sense? Tror inte det men ändå.
Nu: pizza!

Ångest

2011-05-16 @ 17:30:19
Det är precis vad jag känner inför morgondagens nationella prov i matte. Ångest. Vill verkligen inte, kommer inte ens kännas bra att ha det gjort. För det betyder ju att någon kommer sitta och bedöma mina försök till en uträkning..

Hoppar träningen för en obehaglig dejt med matteboken. Usch! Men snart är det över, idag är det 16 skoldagar kvar till skolavslutningen! That's just awesome xD
Bara för att jag kan göra awesome miner.. Eller inte. Det ser ju bara konstigt ut :P

Skit

2011-05-15 @ 23:08:50
Jaha, Tre Kronor fick skamset gå och hämta ett silver. Vad hände?? 1-6?!

grymt besviken. Stängde av teven efter fjärde målet.. eller var det femte? De var ju så j*vla många så det är lite svårt att komma ihåg alla.

Tagga

2011-05-15 @ 19:14:56
Nu får det räcka med räknande. Känner mig så stolt över att jag faktiskt hade tillräckligt med disiplin för att sätta mig en söndag och räkna. Matte är verkligen det värsta jag vet! Hatar det faktiskt mer än bild och musik, och det säger mycket! Men nu får det vara nog. 45 minuter till matchstart i VM-finalen mot ärkerivalen no 1, haaaaa!
Nu ska det taggas! HEJA SVERIGE!

Matte

2011-05-15 @ 17:41:38
Nu har släkten åkt hem och jag är helt slut! Att ha två små pluttar springandes runt benen hela dagen är otroligt ansträngnade. Hur ska man klara av att ha egna barn om man knappt klarar en dag med kusinerna? :P

Nu ska jag, tro det eller ej, sätta mig och plugga matte tills hockeyn börjar..! Det tar emot att ta fram boken och räkna men det är nationella på tisdag och jag kan inte ett skit. Något av det värsta jag vet är att sitta på ett prov och inte veta hur man ska göra/skriva. Fy och fasa för det! Så jag får ta och göra mitt bästa för att undvika att det händer på tisdag..

Trea!

2011-05-15 @ 11:45:09
Hejsan! Hade tänkt blogga innan vi drog till Carolin men jag hann inte. Jag kom nämligen på att jag skulle locka mitt hår, för att se hur det blev med min "nya" korta frisyr. Det blev ASFULT! Usch >.< Blev lite ledsen faktiskt, jag älskar att ha lockigt hår och nu måste jag vänta i typ ett år innan jag kan ha det igen :( Iaf så var jag tvungen att blöta ner håret och börja om från början, vilket tog lite tid..

Det var supertrevligt hos Carolin, vi åt god mat, spelade kubb (mitt lag förlorade båda gångerna, haha!) och sedan hamnade vi framför Eurovision iaf :D Hade räknat med att missa det eftersom jag skulle till Carolin men det var tydligen fler Saade-fans där (y) Och bra gick det ju oxå! Han låg tom etta i flera minuter!! Lite segt att Italien gick om oss av sista rösten (deras låt var inte ens bra!) och vi enades om att Azerbajans låt lät som filmmusik till en romantisk komedi. Bättre än förra året iaf! (Där ser du Fika, han var bra!)

Jag har egentligen inte tid att sitta här och blogga, vi ska fira pappa och syrran och släkten är påväg - måste städa, laga mat och klä på mig! Later!

Diamonds

2011-05-14 @ 13:25:48
Har varit på diamantjakt med mamma och syrran. Mamma och pappas gudbarn fyller 20 på måndag och de tänkte ge henne ett diamanthalsband. Dock hittade vi ingen passande och de vi hittade var grymt dyra. Så det blev en sötvattenspärla med en liten diamant på ist :) Hoppas hon gillar det! Jag och syrran ska dit ikväll och fira henne, kul :D Frågan är bara vad man ska ha på sig?


A kiss on the hand may be quite continental
But diamonds are a girl's best friend

Jag och syrran har gått omkring och sjungit denna hela dagen, haha!

Fraaaajdeeej

2011-05-13 @ 19:44:01
Har suttit klistrad framför semifinalen mellan Tre Kronor och Tjeckien. Vi vann med 5-2, awesome! Så det blir VM-final mot antingen Ryssland eller Finland på söndag! Har dessutom förälskat mig i Viktor Fasth, svenska målvakten. Han är såå bra :D Ska gifta mig med honom (y)

Jag mötte upp Emilia i stan efter skolan och gick omkring och drömde om massa saker vi inte kunde få och uppdaterade varandra på vad som händer i våra liv :) Resten av kvällen spenderas hemma i soffan, sjukt trött. Hoppas ni får en trevlig fredagskväll!

Just det, nationella provet i engelska gick bra, riktigt bra och det i franska gick dåligt, riktigt dåligt..

En B och Fr4

2011-05-13 @ 08:35:47
God morgon! Idag har jag två nationella prov, muntligt i engelska och hörförståelse i franska (steg 4), ööörrgh. Inte superpepp på prov, särskilt inte franskan, men efter proven och en mattelektion så är det helg (igen)! Veckorna går galet fort..

Ska träffa Emilia efter skolan för lite catching up i stan, hoppas verkligen inte det börjar regna :( Just det, festen var mycket trevlig igår! Mycket skratt och flams från vårat bort, ungdom/junior, love you girls ♥ Dessutom hade jag en konstant fan club hängade runt mig bestående av tigerligatjejerna, haha! Så söta :)

Kom hem lagom för att se omröstningen i semifinalen oooooch ERIC SAADE GICK VIDARE TILL FINALEN!! :D Awesome!

Saaaaaade

2011-05-12 @ 21:00:00
GO SWEDEN!
Är ju på ringettefest så jag missar semifinalen :( Hoppas det går bra för Saade, trots min frånvaro framför teven..

NP

2011-05-12 @ 16:01:34
Hade nationella proven i engelska, reading & listening, idag. Det gick bra faktiskt. Hatar hörförståelser men det gick helt okej :) Det var några som pratade om dagens prov nu på bussen när jag åkte hem. Kände igen allt de sa, haha! (och ja, jag tjuvlyssnade! Det är ju typ det roligaste man kan göra på en buss..) Det är lite kul att alla, oavsett skola, har samma prov.

Efter provet så blev jag, och resten av klassen, sjukt trötta! Mycket flum och lite jobb blev det. Nu ska jag ladda om lite, powernap och dusch. Sen blir det ringetteavslutningsfest! ;D

Mums

2011-05-11 @ 21:54:24
Nu är jag fullproppad med tårta! Släktens äldsta firades med dunder och brak xD Min släkt är rolig asså! Riktigt kul var det, vi träffas tyvärr inte så ofta.. Nu känner jag inte för att sätta mig och plugga igen, gjorde ju faktiskt kaffeuppgiften.. Så nu blir det till att njuta av 119 min av denna snygging!
Muuuumma!

Duktigt!

2011-05-11 @ 18:38:00
Yeeeeeees! Jag är klar med analysen. Känner mig riktigt stolt över mig själv. Ignorerade att far min erbjöd sig att hjälpa mig (trots att den förmodligen blivit bättre om jag fått lite olika perspektiv på den). Nu är den klar, inskickad och borta ur mitt liv! Vilket även betyder att den BARA är 5 saker kvar på "to do-listan" + nationella.

Snart ska jag iväg och fixa lite inför ringette-avslutningsfesten imorgon och sen bär det av mot släktings 85-årsfirande! Do I smell cake? ;D

Halva veckan

2011-05-11 @ 16:34:45
Mitt i veckan! Eller nu har faktiskt mer än halva veckan gått ;D Så skönt! Samtidigt som det är så stressande att veckorna bara flyger fram. Har så mycket kvar att göra i skolan.. :O

Dagens lektioner var sjukt sega och så onödiga! Matten var värst, trodde jag skulle dö ett tag.. Snooze pillret asså :P Efteråt blev det iaf en glass i centrum med överlevarna från mattelektionen :) Nu ska jag skriva en analys på kaffets miljöpåverkan och lösningar på hur man förhindrar detta för att ha en chans att få MVG i geografi, kul va?

To cheer you up meanwhile:
MUUUUMS!

Ingen Saade

2011-05-10 @ 22:23:34
God kväll på er! Här sitter jag framför teven och väntar på sötnosen Eric Saade, men så upptäcker jag att han minsann inte ska va med i dagens semifinal, hur surt?! Har ju suttit och hört massa värdelösa (hur dåliga är resten av Europa på att välja låt?) bidrag i onödan.. Ska gå och göra nått annat ist :P
Hihi.. :)

Vilken underbar dag det varit idag! Guuuud asså, helt awesome väder och typ ingen skola. Dessutom har jag tränat så jag kan känna mig stolt över det oxå :) Efter den korta (onödiga) geografilektionen så åkte jag till Felicia och slängde av oss kläderna (haha, inte alla men det mesta) och spenderade eftermiddagen på hennes terass, mys! Sen så drog vi till maren och åt middag innan Friskis. Kan det bli bättre? Nu är det försommar på riktigt (efter premiär-vistelsen på maren)!

Too cool for school

2011-05-10 @ 11:38:00
Nu bär det av mot dagens enda lektion. Sen ska jag tvinga med Felicia och Louise till Maren innan Friskis :) Ha en fin tisdag på er! ♥

Walk

2011-05-10 @ 09:02:13
Har precis varit ute på en morgonpromenad. Börjar 12.40 idag, så jag har tid. Riktigt skönt att börja dagen med att röra på sig lite, man kommer igång mycket bättre :) Men jag blev så hungrig, så jag fick vända tidigare än jag tänkt mig för att gå hem och äta frukost, haha!

Idag har jag bara en lektion, geografi. Känns lite halvt onödigt men.. vad ska man göra? Ikväll är det Friskis!

, frukost var det!

Turkiet

2011-05-10 @ 08:33:00
Här kommer, äntligen, bilderna från Turkiet!

Vi var på ett all-inclusive hotell i Antalya, det var superfint och jättestort! Dock lite långtråkigt.. All-inclusive är inte riktigt min (eller min familjs) semester-typ, mycket roligare när det händer grejer och man ser massa och springer omkring och upplever landet och staden. Men man ska inte klaga!

Vi spenderade dagarna med att sola, äta och skratta! En dag var vi på ett Hamam (turkiskt bad) vilket var något av det skönaste jag gjort. En annan dag åkte vi på city tour, kollade på ett vattenfall och red på en kamel. Varje kväll firades någon och presenterna och champagnen flödade ;D

The gang ♥

The pool

Mat, här kommer mat!

Vid ett vattenfall

Les camels

Så läskigt!

Gamla stan i Antalya

Alex och jag i roliga, turkiska hattar!

Syrran knasade sig.. Haha, love you sis ♥

Party all night ;D

Det var en annorlunda resa det!

x 3

2011-05-09 @ 22:45:43

Lampor, brukar och ringar från Turkiet, 2011. Foto: Alva Linde (Hon hälsar att ingen får kopiera hennes bilder, förutom jag, hehe..)

Intervju

2011-05-09 @ 20:03:41
Vet ni vad jag gjort idag?? Neej, klart ni inte gör, hehe x) Jag fick faktiskt reda på det i morse så jag visste knappt. Men jag var iaf i Rådhuset i Stockholm och intervjuade en domare till mitt fördjupningsarbete i kriminologi. Det var så läskigt men ändå väldigt kul och mycket lärorikt!
Rådhuset

Det var typ vad som hänt i mitt liv idag. Missade träningen pga intervjun dock.. Men träna kan man göra när som helst, men springa omkring bland kostymnissarna och viktiga människor som domare och advokater i Rådhuset - det är speciellt!

Nu blir det middag (såå hungrig, bara ätit frukost idag) och plugg :)

Break of dawn

2011-05-09 @ 09:18:55
God morgon! Börjar 11.30 idag, hur skönt? Börja veckan med feta sovmorgonen OCH sol! Lovely :D Sitter och äter frukost för tillfället, funderar på vad man ska göra tills man måste bege sig mot skolan.. Ska nog sätta mig ute ett tag :)
Nu kör vi vecka 19!

Bloody sunday

2011-05-08 @ 19:55:54
Bläääää, vill inte till skolan imorgon! Eller egentligen är det allt plugg och ansvar jag inte vill kännas vid. Själva vistelsen i skolan är helt okej. Riktig söndagsångest asså.

Har nyss kommit hem ifrån Olivia. Mycket trevligt var det! Hon gillade presenten från oss oxå :) Nu ska jag ignorera att det är söndag ett tag.. Later!
Dessa fick Olivia av oss :) Crazy hearts från Efva Attling.

B-days

2011-05-08 @ 11:37:40
Idag är det min kära pappas födelsedag, grattis papi :D Mamma väckte mig lite för tidigt för att gratta honom med kaffe på sängen och presenter (han fick en slips av mig, kliché eller vad?). Trevligt!

Ska nog ta och sätta mig i solen och läsa en bok! (Felicia, är du stolt över mig nu?) Jag har inte läst ut en bok, annat än skolarbeten, sen förra sommaren. Har inte haft tid, eller snarare tagit mig tid, nu i tvåan.. Har börjat på typ 5 böcker utan att läsa ut någon av dem, hehe. Nä, nu blir det Slumdog Millionaire!

I eftermiddag ska jag iväg till Olivia och fira hennes 18-årsdag! Många som fyller år nu..

Bakom mina solglasögon

2011-05-07 @ 18:53:33
En lång shoppingtur blev det, nu har vi länsat alla bra affärer, hehe! Fick med mig en vit blus, ett rosa linne, en söt prickig klänning, två nagellack, ett armband och ett par solglasögon :D Det som jag letade efter, ett par jeans, lyckades jag dock inte få med mig hem.. Jakten fortsätter!

Trevligt att träffa fina Caroline igen, vi träffas alldeles för sällan. Vi får ta och träffas oftare :) Nu ska jag gå ut och socialisera mig med familjen och faster som är här och firar pappa och syrran!
Ha en fin lördagskväll ♥

Sunshine

2011-05-07 @ 10:57:59
Nu drar jag och syrran in till stan för shopping, mys och catching-up med fina Caroline :)
Ha en fin lördag på er!
Jag och Carro för läääänge sen :)

Stan

2011-05-06 @ 19:36:02
Haft en bra fredag? Min har varit både och. Först hade jag nationellt prov i engelska och i franska! Det första gick bra men det andra gick inte lika bra.. Sen var vi friiiia! Älskar helgerna numera :D

Vi bestämde oss för att ta en runda in till stan och för att möta upp Emelie och Carina och sitta på McDonald's i flera timmar, myspys :) Efter en glass i Kungsan (där vi träffade Ronja, man träffar alltid henne inne i stan) så drog Louise, Carina och Emelie hem medans jag och Felicia tog en liten shoppingrunda :) Jag köpte inget (trots att det krävdes mycket viljestyrka) men hittade massa fint! Ska in och shoppa imorgon med syrran och Carro.. Då lär det garanterat bli massa shoppade!

Nu ska jag mysa med familjen och bara ta det lugnt. Känns som att det behövs efter denna ansträngande vecka.. Ha en fin kväll på er!

Done

2011-05-05 @ 22:00:08
Äntligen klar med juridikuppsatsen! Yes!
Känns som att jag hållt på med den hur länge som helst utan att komma någonstans (eftersom det både är oerhört komplicerat och väldigt tråkigt). Men nu är det inskickat, klart och struket från listan! Många punkter som avklarades idag (läxförhör, simning, NP-förberedelse och juridikuppsats). Det gillas!

Resten på listan får vänta. Är seg i huvudet efter otaliga timmar av ordbajsande så nu ska jag bara kolla upp några fina formuleringar och tips till morgondagens NP i engelska, writing. Sen blir det Egoboost magazine!
Jag skiter i vad som står i NP-häftet om att vi "millennials" har orealistiska förväntningar och för bra självförtroende, jag ska bli en cool karriärkvinna med stil och auktoritet!

Egoboost

2011-05-05 @ 17:19:50
Hemma efter en inte så mycket helvetes-torsdag. Helt okej faktiskt. Både simningen och läxförhöret gick bra (trots att läxförhöret var mycket större än jag trodde). Känner inte alls för att plugga så jag ska spendera lite tid med syrran innan jag tyvärr måste tvinga mig själv att öppna word-dokumentet. Tur att jag pluggar bäst på kvällen (y)
Turkey '11

Köpte Egoboost Magazine idag, ni vet Blondinbellas nya tidning. Den verkar riktigt inspirerande :) Är faktiskt ett Blondinbella-fan..

Pas de samhällskunskap

2011-05-05 @ 08:19:08
Japp, samhällskunskapen är inställd vilket betyder att jag börjar 09.20 :D Av någon anledning så gick jag ändå upp för tidigt och är redan klar. Ska ta tåget om typ en halvtimme.. Ska äta en vetevikare och läsa lite så länge :) Är inte vetevikare världens roligaste namn på en macka förresten? Haha xD

Ska samla kraft (och kunskap) till simning och läxförhör! Nu kör vi tooooorsdag!

Bonne nuit

2011-05-04 @ 22:48:35
Tänkte bara säga god natt! Jag ska iaf sova nu, imorgon väntar en jobbigt torsdag. Som alltid, helvetestorsdag. Det är dessutom extra hemskt imorgon - simning på idrotten (livräddning.. nån lär behöva rädda mig, hatar vatten!), läxförhör och NP-förberedelse. Slutar 16.. Skjut mig!


Bonne nuit mes amis ♥

Millennials

2011-05-04 @ 19:41:47
Har precis läst igenom förberedelsehäftet till NP i Engelska, writing, som vi ska göra på fredag. Årets tema är Generations. Texterna var intressanta och det var faktiskt inspirerande. Jag gillar att läsa om generaliseringar och när de involverar en själv och man kan relatera till de tankar som står.

Vi som är födda mellan 1981-2000 är de såkallade "millenials", eller Generation Y. Vi är effektiva, multitasking (finns inget bra svenskt ord), individualistiska, tekniskt kunniga, självgoda, otåliga men sociala (via internet såklart) med närmare relationer till sina vänner än tidigare generationer. Det stämmer ganska bra in på mig.
Felicias foto från i höstas :) Saknar min fina höstjacka!

Nu ska jag försöka göra klart resten av dagens pluggranson.. Men eftersom jag tillhör den effektiva millennials-generationen så det ska väl inte bli nått problem ;) Sa jag att egoism var en del av millennial? Haha xD ("knowing our worth")

Stryka och prioritera

2011-05-04 @ 17:21:17
Efter skolan var jag och skrev på anställningsavtal på DeLaval! Känns så skönt, jag har ett jobb!! Jag ska få ett eget kontor och en mail :D Dessutom höll jag min presentation på engelskan idag, skönt att ha det överstökat och att det gick bra oxå :)

nu kan jag stryka det från plugglistan :) Tyvärr är det mer på listan, måste hoppa över träningen med laget idag, har läxförhör och NP-förberedelse till imorgon.. Dessutom en uppsats i allmän rättslära och en analys i geo/natur att göra så fort som möjligt. Ibland måste man ju prioritera det som är viktigt, inte det som är roligt :/

Stryka, prioritera och hälla i mig kaffe = min eftermiddag.

Pacta sunt servanda

2011-05-04 @ 09:27:24

God morgon! Sitter i datasalen och ska egentligen skriva på min Vad är rätt-uppsats. Dock så har jag min uppsats hemma så jag har liksom inget att göra. Innan gick  vi igenom provet, fick MVG. Förvåndad över hur mycket jag faktiskt kommer ihåg, hehe :)

Onsdagar
är egentligen en ganska kort och ojobbig dag i skolan men på något sätt känns den jobbig iaf :P Hoppas jag överlever.. Efter skolan ska jag till mitt blevande jobb och skriva avtal, hur vuxet är inte det?!

Ha en bra onsdag!

Medel

2011-05-03 @ 22:45:13
Är pinsamt trött efter Friskis-passet, haha! Ska ta och lägga mig snart.. Har knappt pluggat nått bara läst igenom min presentation till engelska EN gång. Var är motivationen när man behöver den som mest?!

Efter träningen åt jag middag med hela familjen samlad, myspys! Gemensamma middagar hör inte till vardagen i min familj. Alla har så mycket för sig så sin kant under veckorna - jobb, skola, träning, plugg, möten osv, så vi äter olika tider och ofta på olika ställen. En del kan tycka att det är lite synd, för mig är det normalt och inget jag tänker på. Dessutom blir det mycket trevligare när vi väl äter tillsammans :)
Sova eller plugga, det är frågan.

Icke existerande självdisiplin

2011-05-02 @ 21:13:00
Hemma, nyduschad och uppvärmd, efter träningen! Det var riktigt skönt att träna, behövde få ur mig all instängd energi. Vi körde 5 km-rundan idag, gick ganska bra faktiskt, bättre än jag trodde! Det var väldigt kyligt dock :(

efter den så väl fungerande lagterapin mår jag mycket bättre! Har varit lite nere ett tag vilket inte blev bättre av ett telefonsamtal idag.. Men nu känns det bättre :) Tänk att allt som behövdes var en springrunda med bästa lagkompisarna?!

Resten av kvällen borde spenderas med juridikuppsats-ordbajsande eller geografi-repetition eller varför inte lite franska-babblande? Men jag har verkligen ingen lust, hur mycket jag än kommer hata mig själv imorgon för att jag har allt kvar då.. Jag har iaf inget som ska vara klart till imorgon :)
Kanske kommer upp lite bilder från Turkiet, vem vet?

Ut i skogen

2011-05-02 @ 16:07:31
Hade som sagt bara två lektioner, fett soft! Dock har jag lite mer plugg att göra här hemma. Vet dock inte om jag har tillräckligt mycket viljekraft för att orka göra det.. Snart ska jag iaf iväg och springa med laget! Ska bli så kul att träffa alla igen, har inte setts sen innan påsklovet :O

Later!

10 år senare

2011-05-02 @ 09:49:24
Al Qaida-ledaren Usama bin Ladin är död. Amerikansk militär sköt igår ihjäl terrorledaren. Äntligen. Nästan 10 år efter att "jakten" påbörjades, efter terrorattentatet mot WTC den 11e september.

Jag vet inte hur man ska reagera på såna här nyheter. Visst det är bra att de stoppat världens sjukaste människa men jag tycker ändå inte att man borde fira ett mord, hur hemsk människan än var. Nu låter det kanske som att jag försvarar psykopaten, vilket jag verkligen inte gör! Men jag tycker att det känns fel att fira. Vilket man uppenbartligen gör på flera ställen bl.a. i Washington och New York.
Lättand är kanske en bättre beskrivningen på vad man känner. Frågan är bara, hur kommer terroristerna hämnas?
Breaking news..

Monday morning

2011-05-02 @ 09:12:03
Idag är det måndag (om ni inte märkt det) och det betyder att ännu en hemsk skolvecka drar igång och stryper alla planer på ett privatliv och bjuder på plugg, plugg och plugg. Det är ungefär så mitt liv kommer se ut de kommande veckorna, plugga hela veckorna och skita i skolan totalt på helgerna..

måndagsmornar så brukar jag egentligen börja 08 med kriminologi men idag (och nästa måndag) har vi ingen lektion för att vi ska jobba med vårat fördjupningsarbete. Vi ska undersöka olika delar av rättsystemet, jag ska intervjua en domare vid Stockholms Tingsrätt. Dock inte idag, förmodligen efter skolan någon dag.

Insåg nyss att jag bara har två lektioner jag behöver närvara på idag! I allmän rättslära håller vi på med även där en frdjupningsuppgift (Vad är rätt?-uppsatsen) så vi behöver inte vara kvar i skolan den sista lektionen (y) Nu blev min dag lite ljusare :)
En sommarkväll '09

Hoppas ni får en bra start på veckan!

Olivia

2011-05-01 @ 21:09:46
Idag fyller min fina barndomsvän 18 år!
Jag och söta Olivia hos min farmor för 6 år sedan

Jag insåg att de enda bilderna jag har på oss är typ 5-6 år gamla.. Inte bra! Nästa gång vi träffas ska jag ta massa bilder, mehehe :D

Vi har på något sätt alltid varit kompisar. Vi har typ känt varandra sen vi var bebisar och låg och dreglade på en filt tillsammans :) Vi gick på samma dagis, simskola och idrottsskola. Har firat midsommar, jul och födelsedagar tillsammans! Vi är så gott som släkt, haha. Alltid vänner trots att vi träffas allt för sällan! Nu på senaste tiden har vi börjat träffas oftare vilket är skitbra!

Hoppas du haft en toppenbra 18-årsdag!
Grattis Livla!

Varför?

2011-05-01 @ 17:08:34
Guuud vad kallt det är ute! Varför? Det är faktiskt maj nu, så det är okej att det blir sommar. Förut var det lite för tidigt men nu passar det perfekt.. Men nej! Hatar vädret.

Har stått och fryst och lyssnade på Down the Avenue's fina låtar och tråkiga "första maj-talare" i typ två timmar. Efter det var jag och Felicia i stort behov av fika och värme. Felicia vaknade när jag var påväg till Rönninge så hon hann knappt klä på sig imorse (skojade bara, hon hade kläder på sig.. Men hon hade bråttom iaf).

efter långfika och ett kort besök i Felicias soffa så är jag nu hemma igen. Har precis städat för snart kommer grannar och firar syster. Hoppas på att hinna börja på min juridik-uppsats innan, annars kommer jag aldrig komma igång :P

Första maj

2011-05-01 @ 09:08:43
God morgon! Idag är jag uppe lite tidigare, som tur är. Igår var en riktigt segdag! Gillar inte att man måste sova. Det känns som slöseri med tid liksom..

Idag är det iaf första maj, vilket förutom det läskiga faktum att det är typ en månad kvar i skolan och att det praktiskt taget är försommar nu, att man är ledig (röd dag). I år infaller det dock på en söndag så man får ingen extra ledigdag :(
Snart ska jag iväg till Rönninge för att kolla på Down the Avenue (Alfred, Niklas, Axel och Sami). Dessutom blir det lite chat med Felicia :)

Nu ska jag välja kläder, det kan ta ett tag..
RSS 2.0