Easter 2011

2011-01-31 @ 22:53:05

På påsklovet drar fam Linde och fam Runhellen till Turkiet för att starta "firar-året"! Massor av stora födelsedagar att fira, först ut - Carole 50 år!

Antalya, here we come!

NP i Sv B?

2011-01-31 @ 17:53:40

Idag började våran svenskalärare, Lalle, berätta om nationella proven i svenska. Jag vet inte vad alla andra tyckte men personligen så anser jag att det är lite tidigt, faktiskt. Vi ska ju liksom göra dem i november..
Dessutom så gillar jag inte att det skriftliga kommer betyda mer än det muntliga (föredrar muntlig redovisning).

Jag började 08 imorse som vanligt på måndagar. Ovanligt pigg för att ha gått upp så okristligt tidigt, vilket iof inte betyder att jag är särskilt pigg.. Hehe x)

Har inte varit en särskilt speciell dag, vanlig måndag typ. Dock så är våran träning inställld så resten av kvällen kommer spenderas åt plugg (it never ends!)

Victory

2011-01-30 @ 19:10:59

God kväll :) Det blev en riktigt mysig och rolig fest igår med ringettisarna! Festen fortsatte även ute på isen idag då vi dansade till oss en 10-2 vinst mot Kista. Det går bra nu ;D
Tyvärr så blev det en lite tråkig avslutning på matchen men det är bara att förlåta och gå vidare.. Bara en vinst ifrån final, tjejer!

Jag tog inga bilder men det var massa kameror framme igår, kommer nog upp massa på facebook ;) Här är några iaf:

Ringettefamiljen.. Laget köpte dockorna till Alva och Josse :)

Gamla kämpar..

Pluttarna <3

Nu blir det lite Kriminologi-plugg, trevlig söndags underhållning (NOT!!) Men det är bara att kämpa på, snart är det sportlov och då bär det av till Berlin med familjen (a)

Bästa helgen med bästa laget. Ni är guld värda ♥

Let's party

2011-01-29 @ 17:00:00

Nu smäller det! Dags för världens R1-fest ;D

Vad gör vi? NU KÖR VI!

Tarzan

2011-01-29 @ 13:02:31
For one so small
You seem so strong
My arms will hold you
Keep you safe and warm
This bond between us
Can't be broken
I will be here don't you cry
 
Cause you'll be in my heart
Yes, you'll be in my heart
From this day on
Now and forever more
You'll be in my heart
No matter what they say
You'll be here in my heart
Always


You'll be in my heart - Phil Collins







All in

2011-01-29 @ 11:59:43

Goddagens! Eftersom jag, tillskillnad från alla andra tonåringar, var uppe redan 08 imorse så är det dag för mig nu. Träningen med tigrarna gick bra, dock så hade vaktmästaren skitit i att ställa fram musikspelaren så vi kunde inte ha skridskodisco (som utlovat), resluterade i en del ledsna miner.. Men jag räddade det med lite lekar och spel :)

Efter en
andra frukost (alltid när det är morgonträning) så håller jag och familjen på att städar huset, ikväll kommer hela ungdom/junior hit för ringetteparteeeey! Kommer bli awesome ;D

Snart ska jag tillbaka till ishallen och tjäna pengar, ska döma flickmatchen mot USK, wish me luck :)


Nu kör vi! Ha en toppen lördag!

Filmstaden Söder

2011-01-28 @ 23:04:50

Ska sova alldeles strax, japp klockan 23 en fredag. Som vanligt tränar jag småskitarna på lördagsmornarna så tidiga fredagar blir det.
Dagen har iaf varit mycket mysig. Dock så blödde jag näsblod imorse så jag missade bussen och därmed första lektionen (man kan ju inte springa till bussen blev blod sprutande ur näsan..!), men annars var den mysig :D Hade bara två lektioner och sedan var det heeeeelg!

Följde med Felicia hem, vi slängde oss i soffan och fikade samt drömde om studenten och framtiden! Tills vi var tvungna att gå till tåget och möta upp Carina.
Det blev presentshopping till Felicias mamma (och mer drömmande om framtiden - vill ha en egen lägenhet NU), vi mötte upp Alice och senare Fika, Lulu och Linnéa vid Söderhallarna, middag på Burger King (oh yes, we cheated on McDonald's :O), bio - Love and other drugs (Sjukt bra men mycket, nästan lite för, sorglig) och till sist en jääääättelång toalettkö.. Har aldirg varit så kissnödig i hela mitt liv (om ni undrade alltså..)

Sweet dreams

Who is Salt?

2011-01-27 @ 21:26:01

Jag såg Salt tidigare idag för första gången och jag är imponerad. Den var ruskigt bra! Huvudrollen innehavs av Angelina Jolie, som inte riktigt är min favoritskådespelerska men hon var grym i den här filmen :D


Filmen handlar
om CIA-officeren Evelyn Salt som svurit en ed om trofast tjänstgöring för sitt land (USA) men då hon blir anklagad för att vara en rysk spion tvingas hon fly och att bevisa att hon är en sann patriot.



Den är actionfylld, cool, spännande, romantisk, sorglig, en aning förvirrande och hälften av tiden vet man inte vad man ska tro dessutom har "Evelyn Salt" en massa snygg outfits. En riktig girlpower film ;D

Se den!

En lite för lång dag

2011-01-27 @ 19:23:29

Jag har varit uppe sedan 06 imorse, supertrött. Var i skolan 8 timmar, blev bara tröttare och tröttare. Sista lektionen var kaos! Det är inte hälsosamt att gå i skolan till 16, särskilt inte när man börjar 08!
Hade min presentation om ringette idag på engelkan iaf. Skönt att ha den gjord, men den blev inte riktigt som jag hade planerat.. Jag sa typ inget av det jag skrivit ner och dessutom så blev jag avbruten av nån kille som började chatta till mig på vklass (det syntes på smartboarden så att alla såg, pinsamt!).. Jag blev irriterad. Men förutom det så gick det bra :)

När jag kom hem, trött och hungrig, så hade syrran precis satt på Salt så jag kände mig tvungen att slå mig ner i soffan och kolla på den. Såg den aldrig då den gick på bio, konstigt nog. Riktigt bra film, recension kommer snart.
Nu ska jag göra den sista svenskauppgiften och sedan franska.

Over n' out

Amen woman!

2011-01-26 @ 23:26:25

Avslutar dagen med ett leende på läpparna. Louises kommentar i väntan på tåget igår.

"Vi skulle ju kunna vinna Top Model, vi saknar bara viljan!"

Haha, jaa sant så sant. God natt på er!

Nobels testamente

2011-01-26 @ 17:09:18

Just nu sitter jag och skriver och läser om vart annat. Imorgon ska sista läsloggen vara inlämnad och jag har inte läst klart boken (och jag gör allt för att slippa läsa ut den, it won't work..). Snart är det träning oxå.. 
Så mycket att göra, så lite tid. 

Idag så skulle vi hålla våra presentationer på engelskan, jag har valt ämnet ringette (big chocker there..) aspeppad! Men eftersom jag hade en power point till min redovisning och salen vi hade inte hade någon smartboard så sa min lärare att jag skulle göra min imorgon. Men efter några presentationer så bytte vi sal eftersom det inte var så många som hade utan power point, så då började jag förbereda mig på att hålla min redovisning iaf.. Men jag hann inte eftersom vi slutade. Surt. Snacka fram och tillbaka, hela tiden :P

Nu ska jag plugga vidare och packa trunken.. Later!

Längtar till helgen..

2011-01-25 @ 22:44:24

Fredagen kommer spenderas med Anne Hathaway, Jake Gyllenhaal och fina vänner :D


Lääängtar!

Prefix

2011-01-25 @ 19:21:30

Äntligen hemma! Mina tisdagar är väldigt långa och riktiga sömnpiller. Jag har franska, geografi och latin. Sedan så brukar jag även träna med mina klasskompisar på F&S, men idag bestämde vi att vi skulle spara pengarna (otroligt dyrt att träna) och plugga ist.

Imorse så var både bussen och tåget försenade så jag kom typ en halvtimme försent till franskan :( inte kul! Förstörde typ hela dagen. Jag kan ju även meddela att jag, liksom de flesta kvinnor, en gång i månaden är lite extra känsliga.. Jag byter humör hela tiden, glad, ledsen, skitförbannad osv. Det "roliga" är att typ halva klassen har samtidigt.. Gud, humörssvängningar!

Vi hade prefixprov på latinen idag.. Usch, säger jag bara. Hoppas nästan att jag måste göra ett omprov, det gick bajs!

Jag ska ägna kvällen åt att plugga svenska. Döda mig.

Another week

2011-01-24 @ 16:13:21

Has began. Ögh.
Idag började jag 08 med Kriminologi och vi fick ännu en jobbig läxa. Vi ska svara på några frågor efter att ha läst "Teorier om kriminalitet". Usch, jag fattade verkligen ingenting, haha. Men det får jag göra någon annan dag. Ikväll är det träning plus att jag  har massa franska att göra till imorrn och så ska jag plugga in tredje deklinationen och prefixer på latin samt läsa massa sidor om romersk historia.. Kul.

Inte särskilt bra bild, mitt hår skiftar inte i rött (at all!) men whatever.

Nu ska jag äta. Later!

Hejsan hoppsan

2011-01-23 @ 22:37:34

Guuuuud var trött jag är! Har precis lagt ner min sista energi på att skriva en rapport på Sturebymordet. Kul söndagsunderhållnig.. NOT!
Idag är jag inte i mitt esse direkt. Jag sov max 3 timmar inatt, vaknade till och från det korta stund jag faktisk sov och mådde sjukt illa när vi skulle sova. Dessutom har jag PMS. 

Tjejkvällen hos Linnéa igår var iaf superrolig! Vi åt tacos och skrämde upp varandra med massa läskiga historier (+ att vi var långt ute i skogen i Hölö, låångt från civilisationen). Sen spelade vi Oogah Chakka (sångspel typ, mycket pinsdamt men underhållande) och Draw - med fula och laddade ord (ritspel, även det pinsamt men mycket underhållande). Haha, tror jag aldrig skrattat så mycket samtidigt som jag haft panik över att inte kunna rita förståeligt.

Idag släpade jag mig upp till Sollentuna, trots att hela kroppen skrek "åk hem och lägg dig i sängen och ät choklad och tyck synd om dig själv". Dessutom så kändes det tråkigt att behöva åka före alla andra, bäst för er att ni inte hade massa kul utan mig, haha :P
Det var Tigerligaspel i Sollentuna och eftersom jag är tränare så kände jag mig manad att infinna mig. Det var faktiskt väldigt roligt, trots lite dramatik och gråt (alltså inte för min egen del utan de små flickorna) innan matcherna drog igång. Mina småtjejer var sjukt bra! De "krossade" alla! Nästan iaf. Riktigt stolt över dem :D

Imorgon börjar jag 08, fuuuuuuuck!

"Vet du, jag ska gå på kalas idag!"

2011-01-22 @ 12:15:33

Har precis varit och tränat småtigrarna (tigerligan, ringette), de är alltid så söta. Nu vet jag allt de ska göra idag och vilken deras favoritfärg är.. Dessutom så tränade vi lite, haha. Imorgon är det match och vi är laddade!

Dessa är nästan lika gulliga som mina små spelare ;D

Idag ska vi till Linnéa och ha tjejkväll. Supermys! Så nu ska jag packa och tagga med lite musik :)

Hoppas alla får en toppenlördag!

Vilken färg är du??

2011-01-21 @ 17:03:02

Min kära vän Emilia var på en föreläsning för ett tag sen som bl.a. handlade om detta, vilken färg är du?? Alltså vilken personlighet man har. Jag tycker att det är intressant med hur olika personligheter trivs, beter sig och talar med andra personligheter.
Jag har snott hennes sammanställning från hennes blogg (besök hennes blogg och se orginalinlägget på http://karkulahti.blogg.se

RÖD
=
Du är målfokuserad, drivande, beslutsam, dominant & fattar snabba beslut.
Detta visas genom att du ger dig ut på okändmark, ger dig in i nästan omöjliga projekt eller i situationen som behöver styras upp. Du är rak och direkt när det gäller kommunikation, har en stadig & genomborrande blick, är krävande vid resultat och det ska gå snabbt när det gäller tanke och handling.
Du är alltid nyfiken, prövar gärna nya saker och börjar gärna med den största utmaningen. Du är snabb på att analysera, jobbar bäst i lite uppförsbacke och vill gärna ha kontroll och makt.
Ord som beskriver den röda styrkan är: Banbrytande, beslutsam, målmedveten, orädd, rak och direkt, snabb, strategisk.

GUL
=
Du är inspirerande och motiverande, "brinner" ofta för saker och vill få med dig andra på ett positiv sätt.
Du är positiv till det mesta och säger ofta "det ordnar sig". Du är flexibel och nyfiken. Människor är viktiga och behovet av att omge sig med positiva människor för att "tanka" energi är stort. Du går ofta på magkänsla när du ska fatta beslut och du är duktig på att "se" folk och komma med feedback men behovet av att själv bli sedd är också stort. Du är en energirik människa som kan gå upp och ner i dina känslor, beroende på inspiration och energi.
Ord som beskriver den gula styrkan är: Engagerad, entusiastisk, idérik, inspirerande, utåtriktad, öppen.

GRÖN
=
Du bryr dig mer om andra människor än dig själv och har ett väldigt stor tålamod för att aktivt kunna lyssna på människor. Empatin och viljan att hjälpa till är mkt stor och du är en pålitlig och lojal vän.
Du gillar att slutföra uppgifter och vill inte lämna något ogjort, du är uthållig och säger inte ofta nej om någon behöver hjälp. Du är oftast lugn, pedagogisk och eftertänksam, vilket gör att du är en person som lyssnar, tänker och sedan pratar. Struktur, planering, kontinuitet och tid för framförhållning är något du utgår ifrån.
Ord som beskriver den gröna styrkan: Empatisk, grundlig, hjälpsam, lagspelare, lyhörd, pålitlig, lojal, strukturerad, uthållig.

BLÅ
=
Du är systematisk, metodisk och logisk. Noggrann med att regler och riktlinjer ska följas och fattar hellre faktabaserade och sakliga beslut framför känslomässiga. Du är ofta noga med detaljer, för om detaljerna inte är rätt så är helheten inte heller rätt. Hög kvalitet är viktigt i både ditt och andras arbete. Du är formell, exakt och seriös i din framtoning och drar aldrig till med ett svar utan tar reda på fakta.
Ord som beskriver den blå styrkan är: Analyserande, behärskad kvalitetsmedveten, logisk, metodisk, noggrann, saklig. 

[Taget hur boken "Tänker inte alla som jag?]

Emilia är grön, allt som står för grönt beskriver henne, min fina vän! Själv så är jag nog en blandning av blå och gul.. Väldigt mycket blått.
Vilken färg är du??

De e dags för fredagsmys..

2011-01-21 @ 16:42:00

..Från kontor till amor
Snart e de fredagsmys
Man drar till tjejen den bor
Nu e de slut på veckan
Det e dags för fredagsmyyyyyyyys!


Snart ska jag iväg till ishallen och mysa med laget, på isen. Haha. I vanliga fall har vi träning på onsdagar men denna vecka är det flyttat till ikväll. Känns lite segt med träning så här på fredagskvällen men det kommer bli kul! Vi i JSK är så mysiga av oss så det ska nog bli fredagsmys, även i ishallen.
Men först ska jag göra klart en rapport om Sturebymordet (2009), kriminologiläxa. Ööörgh >.<

Ha en riktigt mysig fredag på er!

Nacka Forum

2011-01-20 @ 21:53:38

Idag så har jag haft tre lektioner och två (långa) håltimmar. Imorse hade vi första lektionen med nya samhällsläraren, han verkar jättebra. På idrotten fick vi veta vårat betyg på senaste provet, jag fick MVG, 24/26 poäng, yeeey!

Efter lunchbesök på McD's i Tumba (aldrig varit där förut typ..) och en flummig naturlektion så åkte jag till Nacka Forum med mamma och syrran och shoppade! Supermysigt :D
Nacka Forum är stort, fin och superfräscht, åk dit! Och så åt jag jättegod mat på mysiga Meze Lounge, yummie! Köpte (nja.. mamma köpte, hehe) två linnen, två t-shirtar med supergulligt tryck och ett par leggings :)


Nu ska jag läsa fransk novell.. Natti ♥

Tunisien

2011-01-19 @ 15:47:10

Nu har jag suttit och analyserat situationen i Tunisien konstant i mer än två timmar, snurrig i huvudet! :P
Så nu tar jag en liten paus innan jag gör svenskan..

En kopp kaffe och the Holiday (helt underbar film)!


Later!

Naturkunskap A

2011-01-19 @ 13:09:07

Har nyligen kommit hem fårn skolan, hade ju bara en lektion idag. Som rubriken avslöjar så var det kursen Naturkunskap A som började idag. Not my cup of tea liksom. Men det känns som att det ska gå iaf. Läraren är snäll :) 

Nu ska jag göra en artikelanalys och sedan ta reda på vad jag borde gjort som kompensation på de inställda svenskalektionerna. Dessutom så måste jag läsa i L'assassin, fransk novell typ, fattar ingenting..

Skoabstinens...

Allmän rättslära x 2

2011-01-18 @ 22:06:37

Idag var det "öppen skoldag" på Tumba Gymnasium, vilket betyder att nior från grundskolorna runt omkring kommer och hälsar på. Detta gjorde att de ändrade vårat schema totally! Vi hade endast Allmän rättslära.. TVÅ GÅNGER! Kursen har knappt börjat men jag hatar den redan.
Det handlar typ om vad juridik är (typ tanken bakom) och på vilka sätt en domare kan reps. bör handla och en massa jälva rättskälleteorier och metoder, bläää. Opepp minst sagt.

Dessutom så var våran mentor tillika juridiklärare skamligt oinspererande, det skulle inte förvåna mig om typ alla nior som kom ändrar sina ansökningar.. Han fick det att låta sjukt tråkigt och arbetsamt med juridik, vilket det faktiskt inte är (förutom allmän rättslära då).

Eftersom jag slutade så tidigt så åkte jag först till Rönninge och hämtade Felicia och sedan begav vi oss till Lulu och lagade mat (kyckling och nudlar, blev mycket gott) och sen gick vi och körde vårat "vanliga" pass på Friskis och Svettis.

Nu loggar jag av för idag med vetskapen om att morgondagen endast bjuder på en lektion och inställd träning. Godnatt folk!

En riktig målvakt

2011-01-17 @ 21:45:45

Godkväll på er! Jag har nyss proppat i mig massa pannkakor så nu är jag supermätt. Dagen har förövrigt varit lång och ansträngande men väldigt rolig! 
Började med kriminologi 08 efter massa spring och salsletande (nya individuella val, you know), det verkar vara en väldigt intressant kurs och läraren jättebra, kriminologi är lite fördjupning (ur en annat perspektiv) på straffrätten, som jag precis har avslutat. Pluspoäng kanske.. ;)

På träningen så fick vi lite extra målvaktsträning av Elins målvaktspojkvän Timmy Cortinovis. *vill oxå ha en målvakt*
Han är superbra iaf och ska typ provspela till "förberedande landslaget", alltså framtidens landslag. Jag kände mig klumpig, dålig och stel men det var skitkul och väldigt bra! Han var en superbra tränare (a) Hoppas att han vill komma tillbaka nån gång :)

Nu ska jag vila upp mig till morgondagen! 9:orna kommer nämligen på besök och messar till det med vårat schema (har bara två lektioner i Allmän rättslära).
Natti ♥

Tränare, domare, värdinna

2011-01-16 @ 13:43:10

Hejsan, jag hann inte ens sätta på datorn igår, därav ingen uppdatering på vad som händer i mitt oerhört intressanta liv. Gårdagen började med uppstigning 08 och träning med tigrarna (de yngsta ringettetjejerna) vilket var helt underbart. Man får en sån otrolig energi av att vara med små barn, de är supersöta. Och det var många fler den här träningen än förra veckan, ett stort plus!

Efter träningen så åkte jag hem en snabbis för att hämta min domartröja och dömde sedan en flickmatch själv! Det var asjobbigt och jag kände att jag missade massa men det var ingen som klagade som tur är. Fick betalt iaf, så det var värt besväret :P

På kvällen så kom familjen Runhellen på middag, så det blev först panikstädning, men sen var det jättetrevligt! Vi pratade om alla resor vi gjort tillsammans och alla som vi vill/ska göra :)
En dag helt i min smak :) Full fart enda in i kaklet!

Idag har jag inget planerat, ska plugga lite. Later!

Sovmorgon

2011-01-14 @ 12:15:37

Idag tog jag en låång sovmorgon, till 11 typ. Skönt! Har ju inga lektioner idag, bara en hemuppgift. Förtillfället kollar jag på Sex and the City the movie och äter frukost. Ikväll blir det filmkväll med tjejerna :)

Kläderna, haaa!

Nu ska jag äta upp och fixa iordning mig. Kanske plugga lite oxå, skulle behövas.

Mikis

2011-01-14 @ 07:30:00

Just i detta nu så lyfter ett plan från Arlanda med min kära vän på. Hon överger oss för värmen nere i Spanien.
Jag är inte alls avundsjuk på något sätt! Till skillnad från Mikis så får ju jag njuta av kyla, snö och skolan medans hon ligger och latar sig på Kanarieöarna..

Saknar dig redan knasboll.. ♥

Ringette, the sport of my life

2011-01-13 @ 23:33:39

Har spenderat större delen av eftermiddagen och kvällen åt min engelskaredovisning. Vi ska ha en muntlig presentation om något valfritt ämne. Jag valde Ringette, främst för att jag kan ganska mycket om det och att jag lugnt kan stå och babbla om det i 3-5 min (svårt att hålla det så kort though) och sen för att jag verkligen gillar ringette.

Jag har skrivit klart själva texten och håller nu på med the power point. Eftersom jag är tekniskt IQ-befriad så är det lättare sagt än gjort.. Fattar ingenting och det blir inte lika fint som jag tänkte mig :(
Men jag orkar inte mer ikväll, fortsätter imorgon.

Just det, jag är ledig imorgon! Fick sms från min franskalärare som ställde in lektionen eftersom hon var sjuk, tråkigt för henne men helt awesome för mig! Imorgon ska jag sova jätteläääänge, haha!


"I think that everybody that has ever played in a team knows what I am talking about. You get a very good connection in a sport team; you sweat, bleed and cry together.
I always have a great time when I play, both on the ice and off the ice."

-
By me

En dag utan träning..

2011-01-13 @ 16:49:02

Idag började jag 09.30 (:O) vilket är den tidigaste morgonen för mig denna vecka. Och jag är nästan lite för trött..
Idag hade jag tre lektioner - geografi, idrott och svenska. Jag kommer definitivt få en chock när vi börjar gå efter nya schemat. Som det ser ut så går vi till 16 typ varje dag, döda mig.

Det här är också första dagen den här veckan som jag inte har någon träning efter skolan, sköönt! Hade ju iof idrott men det är inte så ansträngande. 
Har världens träningsvärk i vänstra vaden, dock bara en av dem konstigt nog.

Nu ska jag göra en muntlig redovisning om ringette på engelska.

England

2011-01-12 @ 17:22:26

I vår så drar mina kära klasskompisar (alltså språkdelen, inte juridik) iväg till Japan. Så jag blir lämnad ensam under påsklovet, nåja inte helt ensam kanske men lite grann iaf. Så därför, inte bara därför utan mest för att vi båda har världens utomlands-abstinens) så har jag och Emilia kommit på att vi ska åka till Manchester och hälsa på familjen :)
Hoppas verkligen att det blir av, skulle vara sjukt kul! Kanske blir ett besök i den Brittiska huvudstaden också..

Känns nästan som hemma..

Geografi

2011-01-12 @ 13:57:47

Är nyligen hemkommen från en mindre ansträngande dag i skolan. Mentorstiden och Straffrätten var inställda så jag började 10.10 med Geografi. Efter det hade vi lunch och räknade ut hur mycket tid Felicia lägger på olika grejer i veckan, t.ex. sova, äta, träna, plugga, vara på toa (?) osv. Vet inte varför vi gjorde det though. 

Engelskan bestod bara av att vi fick reda på att vi ska göra en muntlig redovisning om valfritt ämne till nästa vecka, sen kom det bästa av allt INGEN MATTE! Jag tror att vår engelskalärare är lite utbränd, stackarn! Hon är väldigt ambitiös och har gett oss massa inlämningar och jag förstår verkligen inte hur hon ska orka läsa igenom allt!

Så jag har i princip bara haft en lektion idag. Soft! Nu ska jag tvinga mig själv att göra svenskan.. -.-'

Godmorgon!

2011-01-12 @ 08:25:22

Det snöar, är supermörkt och skitkallt. Jag vill inte gå ut! Börjar 10.10 så jag har inte direkt bråttom :)

>.<

Övertalningsförmåga

2011-01-11 @ 23:50:42

Första skoldagen flöt på ganska bra faktiskt. Hade sovmorgon till 11.40, lång hål (ingen straffrätt) och sen latin som faktiskt inte var lika jobbigt som jag hade fasat för.. Good!

Sen så åkte vi och åt toast hos Lulu och irriterade hennes storebror med att vara oss själva typ, fattar inte vad han klagade på, jag lovar att han lärde sig massa av vår intelligenta konversation.
Sedan så såg vi att det fortfarande var jul- och nyårsschema på Friskis och Svettis så det var inte bas-pass utan puls-medel (som enligt Felicia och Lulu skulle vara sååååå joooooobbigt), så då fick jag spendera en halvtimme åt att övertala dem att vi skulle träna, no matter what.
De gav med sig tillslut, jag är mycket bra på att övertala folk.

Man borde ha en Skalmanklocka.. "Dags att träna, dags att äta, dags att sova"

Om tio minuter fyller min barndomsvän 18, sjukt. Grattis Emilia!

Vardag

2011-01-11 @ 08:59:38

Idag börjar skolan igen, ögh. Back to reality.

Den allt för välkända skolkorridoren. Felicias bild.

Ikväll blir det Friskis & Svettis med tjejerna! :)

Så nära..

2011-01-10 @ 23:47:11

6-4
Fan,
vi var så sjukt nära att kvittera på slutet men då gjorde de ett mål ist. Skit! :P Men förövrigt så är jag mycket nöjd med matchen! Vi chockade, ledde och körde skiten ur oss :P Stolt ringettemamma! (Ett av mina konstigare smeknamn, jag har ju ingen dotter som ni alla förhoppningsvis vet)
Dock så var knäskyddet som jag köpte för litet, min knäskål blev helt blå (scary), så jag vågade inte ha det på mig på matchen.. Nu har jag mer ont i knät än vad jag vågar erkänna.

Skola imorgon, blandade känslor om det. Har som tur är sovmorgon. Nu väntar Filip på mig (min nya kudde har ett namn, awesome :P så man slipper sova ensam..)

Match

2011-01-10 @ 17:54:16

Har haft en supermysig dag med Emilia på stan, har shoppat lite (inga skor - good!), visar sen. Och så träffade vi även andra Emilia, tyvärr lite snabbt men trevligt.
Nu har jag proppat i mig mat och ska snart åka till Solna. Nu gäller det, tredje gången gillt.. USK vs. JSK, den som lever får se..

Ringette-strumporna på.

Nu kör vi!

Last day of Freedom

2011-01-10 @ 11:49:29

Sista lovdagen idag, imorgon drar det igång.. En termin sen börjar mitt sista sommarlov.  Wiie xD
Hehe.
Idag ska jag träffa Emilia, det var skamligt länge sen vi träffades så det ska bli riktigt kul. Sen ikväll så avslutas lovet med bortamatch mot USK, tagga!

Today I'm wearing: Finstickat med polokrage (från hm), armband med ryska gummor på (haha) och mitt älskade väskhansband (från Manchester).

Ska försöka att hålla mig borta från skoaffärerna idag.. Good luck typ.

The Fellowship of the Ring

2011-01-09 @ 23:19:24

Nu har vi pluggat (fotat gosedjur), fikat, kollat på The Fellowship of the Ring, extended version, och ätit pizza - produktivt. Imorgon är det sista lovdagen, segt att börja skolan igen, men ändå skönt att komma in i rutinerna igen (at least that's what I try to convince myself).


Behind the scenes bilder från "pluggandet"

Nu ska jag kolla på film och njuta av att jag är ledig imorgon!

Plugg

2011-01-09 @ 13:08:30

Nu ska jag iväg till Felicia och plugga. Blää. Känner en stark motvilja mot skolan och plugg, men jag tror iof att det kommer bli kul idag, vi ska fota och det är ju kul! Dessutom så känns det bra att skolan börjar eftersom mina sömn- och matvanor är helt messed up.. Plus att det är kul att komma in i rutinerna igen. :P På tisdag drar det igång.

Until then ska jag försöka njuta av ledigheten!

Movie night

2011-01-09 @ 00:24:05

Jag och syrran har ju filmkväll med pizza, ben&jerry's och massa snygga killar (tyvärr bara på film..) Än så länge har vi kollat på Love Happens, inte världens bästa film, men den fick mina ögon att svämma över lite.. Yes, you heard me, jag grät. Jag gör väldigt sällan det, särskilt inte till filmer.. Sen kollade vi på slutet av Prinsen och jag 2 när vi väntade på att John Tucker must die. Om ni inte sett den så gör det! John Tucker must die är en typisk high school-film och den är såå bra!


Söööööt!

Nu har vi precis satt på She's the man. Channing Tatum here I come!



Over n out

Tigrar

2011-01-08 @ 16:46:34

T R Ö T T !
Imorse så vaknade jag 07.45 för att bege mitt till ishallen och träna småtjejerna, är ju tränare numera (a) Åldersklassen, som kallas Tigerligan, är mellan 0 till 6 år, och de är såå söta! Det var första gången jag hade hand om en träning själv, eller jag och Moa tillsammans men bara vi "barn". Det var några pappor med men de lämnade ifrån sig allt ansvar så jag fick befälet right away, najs!
Måste säga att tjejerna imponerade, de var grymma på skridskorna, så nu är det bara lite spelövningar, klubbteknik och skott kvar, alltså det roliga ;) De ska bli livsfarliga!!

Efter tigerträningen så var jag hemma i typ en timme och åt lite mer "frukost" och sen var det bara att åka tillbaka till IP för storsamling med SUS! Mycket roligt ;D Oerhört trött though..
Vet ni, det är två supersöta USK-tjejer som håller på att arrangera en skidresa för oss i SUS, awesome! Skulle ju vara hur kul som helst (a)

Ikväll ska mamma och pappa på fest med gymnsiekompisarna, tänk när jag är 40+ och går på fest med mina nuvarande klasskompisar..haha xD Iaf så ska jag och syrran ha film-mys-kväll med pizza och Ben and Jerry's ;D Tror jag överlever kvällen..

Ha en mysig lördag!

Je t'aime, PARIS

2011-01-07 @ 15:26:45

Paris, min absoluta favoritstad (av de städer jag besökt, New York står högst upp på listan men jag har inte varit där än, så jag vet egentligen inte). Men i Paris har jag varit, bara två gånger iof. Men jag vill åka dit igen, och igen och igen..


Jag älskar allt med Paris. Jag älskar klimatet, arkitekturen, modet, kontrasterna mellan nytt och gammalt, fint och fult, människorna (trots nonchalansen mot icke-fransktalande människor), språket (trots att det är omöjligt att lära sig), att bilarna är silvertejpade och att de kör som galningar, att sopporna står mitt i vägen på gatorna, frånvaron av sunt förnuft och att de fullkomligt skiter i resten av världen.
Jag älskar historien, traditionerna, la Tour Eiffel, Champs Èlysse, Chateau du Versailles, maten, parkerna och caféerna, byggnaderna, Disney Land, shoppingen, atmosfären - ja allt!



Finns inget slott som Versailles

Allt, från de sjaskiga bakgatorna till Place Vendorme (där Hotell Ritz ligger, prinsessan Diana befann sig före hon dog). Allt har sin charm, det är okej att det inte är perfekt för det är Paris!
Det är en av världens mest kända städer och är ett stort turistmål men inte anpassar de sig till turismen, de pladdrar på på franska i 180 och skiter i om man förstår eller inte - ingen engelska här inte… I love it!



Kontraster



Alexander Runhellen har tagit bilderna när vi var där, hösten '08

Paris mina vänner!
Om ni inte varit där, åk dit. Om ni varit där, åk dit igen..!

Bort med julen

2011-01-07 @ 12:42:10

Nu ska julen ut! Hela familjen har nu tröttnat på tomtar och eftersom det var trettondagen så känns det okej att städa bort tomtar och glitter samt slänga ut granen. Ska bli skönt :)
Jag gillar julen men jag gillar den just som den är, kort och intensiv. Jag går inte och väntar i flera månader på december och ärligt talat så är det lite krystat tycker jag. För mig är det mörkt och kallt och julklappspanik och stress och massa annat fram till den 23de - då börjar julen.
Man tvingar fram glädje och egentligen så är det bara en ursäkt till att äta massa mat och ge varandra presenter.. (Iaf i min okristliga familj) Inget fel med det though.
Missta mig inte, jag gillar julen, bara inte lika mycket som jag alltid gjort. Magin med julen är borta.. Och nu är jag trött på det för "iår"!

Nu ska allt ner i lådorna igen. Ses om ett år.. ;)

Ikväll blir det bio med tjejerna :)

Bio tajm

2011-01-06 @ 16:03:00

Imorgon ska jag och tjejerna se Narnia på bio, vi hade ju filmkväll för ett tag sen och såg de två föregående filmerna. Har värsta biosuget, vill jag se The social network (som jag inte sett fast den gått i hundra år..), The tourist, Tron Legacy och sen självklart Harry Potter 7, part 2.. men det får jag ju vänta på i flera månader men ändå.
 





Och så ska jag och lillkusinen på bio nån gång men då blir det förmodligen denna:


Vill sjunka ner i en mjuk biostol med popcorn och en stor cola och njuta av alla coola effekter och hisnande berättelser..

Trettondagen

2011-01-06 @ 14:06:14

Idag är det trettondagen, en av de konstiga röda dagarna i den svenska kalendern. Då får vanliga kontorsarbetare vara lediga utan anledning.. Förutom min mor eftersom hon jobbar med the UK (United Kingdom = England typ..) och de skiter i om vi är lediga i Sverige..
Anyway, idag ska jag till farmor och farfar på middag och då får jag träffa Olivia och hennes familj, trevligt! Så jag ska ta och klä på mig och hoppa över till farmor..

För tillfället sitter jag och chattar med Emilia och vi uttrycker vår stora passion för skor.. Shoes.. Som jag svurit att inte spendera alla mina pengar på i år. Well, we'll see about that..


Haaaa!

Design

2011-01-06 @ 01:36:07

Bloggen är inte sig lik, Felicia fixade till den idag och jag är nöjd! Hon är bara bäst!
Hon fick ett memory-stick men massa bilder på (inte bara förslag till bloggen utan alla bilder med "våra" minnen - allt vi gjort tillsammans typ) Det var iaf många bilder att välja mellan. Sen så hade jag bara lite önskemål om rubriken (att den skulle vara centrerad) och textstilen (do you like it? det ät min favorit iaf) sen så fick hon fria händer..

Och det otroliga är att hon valde min absoluta favoritbild till headern! Bilden är tagen i Paris, en av mina favoritstäder, av min kompis Alexander Runhellen. And I just love it! 
Alltså egentligen är det kanske inte jättekonstigt att hon tog den, jag menar den är ju fin och så.. Men det är just det att hon visste att den skulle passa mig. Vi har blivit så bra vänner så det känns som att vi vet allt om varandra.

Vad jag försöker få fram är att det är så kul att vi (nya klasskompisarna, som faktiskt inte är nya längre) har kommit varandra så nära att det känns som att vi alltid känt varandra.
Lulu och jag har gått i samma klass sen ettan (i lågstadiet) och visst vi har ju minnen och sånt men annars känns det som att jag känner alla andra lika mycket som jag känner henne.. Vi har mycket gemensamt men är också väldigt olika men vi respekterar varandra för de vi är, trots att alla är helt sjuka på sitt sätt (och vi mobbar alltid varandra för det). Konstigt kanske men fabulous!

Älskar er
Är så glad att ni finns!

Gäst här!

2011-01-05 @ 18:12:49

Nu har jag fixat till min kära väns blogg lite! Både hon och jag tyckte att det behövdes en uppfräschning och det blev det. :) Jag är faktiskt väldigt nöjd, trots att jag kör med ungefär samma upplägg hela tiden. Haha. Varsågod, Annika, jag hoppas att du är nöjd!

Produktivt

2011-01-05 @ 17:54:00

Nu har jag pluggat, lagat mat och kollat på film - produktiv dag! Snart ska jag iväg och träna oxå. Duktigt värre ;) Och som ni kanske noterar så håller Felicia på och mixtrar lite med min design, she's brilliant! Och även om du inte är klar än - tack supermycket söta du, du är bäst!

Jag och Felicia i London den korta stund solen tittade fram.. ♥

Duktig

2011-01-05 @ 14:53:10

Vet ni vad jag har gjort?? Jag har just spenderat de två senaste timmarna med att skriva läslogg. Duktigt va?! Jaa asså att jag sitter och pluggar på lovet betyder ju att jag inte hann göra det under höstterminen, vilket inte är superduktigt iof. Men ändå! Hade världens ångest innan.. Fast jag har lite kvar tyvärr.

Nu när
jag satt och försökte få inspiration till loggen så kom jag på att man alltid lovar sig själv i början av året och/eller början av terminen att man ska satsa på plugget och låta det gå före (för det är ju det som är viktigast, eller hur?!). Och jag höll just på att lova mig själv, för hundrade gången, när jag kom på att nej, jag kommer ändå bara hålla det i några veckor och sen är det back on track where I've been so many times så det spelar liksom ingen roll om jag lovar mig själv det..
Istället ska jag lova mig själv att inte komplicera att för mig själv. Förra terminen så envisades jag med att träna med landslaget mitt i natten i Solna två gånger i veckan vilket resulterade i att mitt omdöme från samtliga lärare efter en halv termin blev underpresterar. Så nu ska jag bara försöka göra livet så lätt, och roligt, som möjligt och lära mig att prioritera rätt. Uppföra mig lite vuxet helt enkelt.
Och kanske väga upp hösten med att överprestera lite i vår, hehe :P


Vi hörs om nån timme när jag måste vila hjärnan lite från plugget igen ;)

Stockholm Winter Games

2011-01-04 @ 23:07:32

Idag var jag som sagt på Stockholm Winter Games på Älvsjömässan tillsammans med några lagkompisar, närmare bestämt syrran, Sofie, Moa och Mikis. Vid vår monter fanns även en plastis (mycket coolt) så barnen svärmade runt oss, hehe. Tyvärr så var ca 90% av alla som kom och prövade på killar, och de får ju inte spela eftersom ringette enbart är för tjejer..

Men roligt var det trots att isen (plasten) var omöjlig att åka på.. Illa! Men vi gjorde mycket reklam för ringetten och vi lyckades iaf ragga en ny liten ringettegirl. Hon var sjukt söt, först så kom hon och provade med sin pappa och sen efter typ en timme så kom hon tillbaka och stannade i typ två timmar tills hon var tvungen att gå hem.. Landslaget nästa säger jag bara! (Och glöm inte vem som sa det först..)

Dock hände en smärre incident som jag var skamligt oförberedd på, nån råkade köra över en liten killes finger så han började blöda. Jättemycket. Och vi hade liksom ingenting att stoppa blodet med så det blev typ panik, det blev blodigt på isen och just då var det jättemycket barn där, typ kaos, men sen så såg vi att det fanns sjukvård där så vi sprang dit med honom.. Stackarn! Fy vad hemskt det var, usch.



Tack tjejer för en toppendag!

Mot Älvsjömässan!

2011-01-04 @ 12:44:02

Nu beger jag mig mot Älvsjömässan och Stockholm Winter Games! Ska visa ringette och få små flickor att börja :) Dags att finslipa angumenten. Wish me luck!

Underbara SUS, nånstans i Finland

Frågan är: Ska man ha på sig SUS-tröjan eller JSK-tröjan??

Min prins!

2011-01-04 @ 01:47:11

Har spenderat eftermiddagen och kvällen hos Felicia med vänner och narnianer. Mycket trevligt! Alltså vi kollade på Narnia 1 och 2.. Lite senare kom även Alfred, Niklas och Axel (Felicias killkompisar) förbi.
Snart ska jag sova, måste vara utsövd till morgondagens bestyr. Ska nämligen stå och representera ringetten på Sthlm Winter Games och försöka få massa små tjejer att börja spela ringette :) Ska även åka på plastis för första gången i mitt liv, experience!

För att sammanfatta dagen: Linnéa och Lulu har konstiga Narniarelaterade feticher, män i uniform/krigsrustning är såå sexigt, prins Caspian (som spelas av Ben Barnes) är typ världens snyggaste, gulligaste och sexigaste, Narnia och Sagan om Ringen innehåller i princip samma saker med Narnia är så mycket bättre tack vare prins Caspian, och han kan inte ersättas med Legolas, Felicia!

Här har ni nått att drömma om! I know I will.. :P

God natt på er ♥

Narnia

2011-01-03 @ 13:04:29

Det absolut skönaste med att ha lov är att man kan försova sig utan att få panik när man vaknar en timme senare.. Awesome! Jag sov till tolv idag, sjukt länge för att vara mig.
Idag ska jag till Felicia och kolla på Narnia 1 och 2, sen så ska vi se den på bio (och se den nya) nån dag. Vi är så nördiga och måste se alla tidigare filmer tillsammans före vi ser den nya på bio. Haha xD
Förut så var det Harry Potter (even though jag missade bion) och nu är det iaf Narnia på tur :) Så här ska dreglas över Prins Caspian i flera timmar med bästa vännerna.. Haaaaa!


Yummie xD

Here we come!

New Years Eve

2011-01-02 @ 23:32:24


Jag var nästan lika lång med mina 13 cm klackar som dom! (flagstångar!)


Tack för att ni ville fira nyår med mig, mina fina ♥

Största besvikelsen

2011-01-02 @ 14:52:50

Tre kronor. Utan tvekan. Deras uppgift i OS var att försvara guldet från Turin och vad göt dem? Åker ut första matchen efter gruppspelet! Inte okej. Pinsamt Sverige!


Canada tog guldet. Efter förlängning. Mot eviga rivalen USA. På hemmaplan.
Jag är så jävla sur för att vi lät dem göra det, så lätt! De regerar redan hockeyvärlden. Behövde de få ännu mer luft under vingarna?!
Trots det måste jag erkänna att finalen var det häftigaste jag sett inom hockey! Det var liksom drömmatchen. USA-Canada, OS-final, förlängning.. Blir inte bättre än så.

*applause*

Ryser

2011-01-02 @ 13:51:27

Sitter bänkad framför OS-krönikan och som den sportnörd jag är så ryser jag i hela kroppen särskilt när de visade Carlotte Kallas guld! Fy fan vad bra vi är! Älskar sport :D
 

Dock så är jag, såklart, djupt besviken på Tre Kronor (hockeylaget). De skulle ju försvara sitt guld som regerande mästare men nej.. Illa.

Annars så har jag inga speciella planer för dagen.. Typ ta det lugnt :)

Första januari tvåtusenevla

2011-01-01 @ 20:16:12

Nytt år, nya tag och nya möjligheter! Jag ser verkligen fram emot 2011, jag har bestämt mig för att göra året minnesvärt! Höjdpunkten är såklart min 18 årsdag!

Men först, slutet av 2010, som firades med familj, grannar, vänner, Felicia och Lulu! Tjejerna kom hit lite tidigare för hårlockning, sminkning, manikyr och uppladdning! Alla blev supersnygga, såklart! På kvällen blev det paketöppning, fotografering (med Felicias kamera, bilder kommer), middag och fyverkeriskjutande hos våra grannar. Mycket trevligt!
På tolvslaget blev det fyverkerier (såklart), massa pussar och kramar och så skålade jag, Felicia och Lulu typ hundra gånger, trots att champagnen tagit slut, för allt 2011 kommer erbjuda. Vi somnade runt halv sju efter massa framtidsprat och en 2011-lista :D

Det blev en rejäl sovmorgon till 14 som följdes av en lång frukost. Men det är okej att ta det lugnt på nyårsdagen. Efter att tjejerna åkt så har jag kollat på film, ätit middag och bakat kladdkakemuffins! Snart blir det mer film och muffins, en riktig slappardag!

RSS 2.0